Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj, zajímalo by mě srovnání těchto dvou SIO plenek. Máte někdo obě a můžete porovnat? Se kterou jste spokojenější? Díky za odpovědi.
Savostí se mně zdají cca. stejné, pro Bamboolik mluví a) česká značka b) lepší kalhotky (střihově i technicky, jsou pružnější v pase, takže se lépe zapínají, mají trošku níž sucháč-syna ten PoP Inový někdy dřel na bříšku, mají měkkoučkým flísem lemované nožičky, takže netlačí)
výsledek: PoP In (New Gen Bamboo) jsem prodala, Bamboolika SIO jsem si nechala a koupila další Bamboolikový kalhotky, prootže jsou dokonalý na všechny kalhotkový plenky ![]()
@elanaa Ahoj, mohla bys mi prosím poradit? Našla jsem jen jedny stránky, kde prodávají konkrétně ty plenky, o kterých mluvíš a to ještě k tomu na Slovensku. http://www.ekoplienky.sk/…lkostna-816/
Jenže tam je těch plenek spousta… Mohla bys mi prosím poslat odkaz na konkrétní druh pleny, se kterou máš nejlepší zkušenost? Děkuji moc
@March7 přímo mají svoje stránky www.bamboolik.cz Já mám tzv. základní plenu, tj. kalhotky + 2 savá jádra, větší, tvarované a na to malou vkládačku. Pro starší dítě se ta malá vkládačka nahrazuje tzv. batolecí vkládačku, je savější. Vůbec ten systém je ale dost propracovaný, mají i kapsové noční plenky (samy o sobě dost savé, ale lze je ještě dost docpat-s těmi ale nemám zkušenost) atd. Koukni na ty stránky a kdyžtak se spoj s majitelkou, je milá (poznala jsem ji u stánku na veletrhu) a ráda Ti poradí a sestavíte spolu výbavu, jaká se Ti hodí.
za mě, co můžu nejvíc pochválit, jsou samotné ty kalhotky. Ty (pro mne) nemají konkurenci ![]()
Ahoj, po přečtení vašich příspěvků, bych měla otázku. Kolik je potřeba plenek? Mám totiž velkou sadu pop-in bambo (tj.20 ks) a mám stejný pocit jako vy…že sucháč na břiše malou řeže…a tak vůbec „namódit“ malé pohodlně plenku je někdy fakt boj…Děkuji za odpověď.
Petra
@PetraSll píše:
Ahoj, po přečtení vašich příspěvků, bych měla otázku. Kolik je potřeba plenek? Mám totiž velkou sadu pop-in bambo (tj.20 ks) a mám stejný pocit jako vy…že sucháč na břiše malou řeže…a tak vůbec „namódit“ malé pohodlně plenku je někdy fakt boj…Děkuji za odpověď.
Petra
Ahoj devcata mam dotaz na ty kapsove pleny. V tech AIO plenach cura a kadi na tu pripnutou plenku a ta se jednoduse odepne a zapne niva, jak jsem pochopila a pere se jen ta kdyz se kalhotky neuspini. A utech kapsovych se vklada dote kapsy, tak to cura a kadi na tu kapsu a pak se perou cele kalhotky? No to by se mi moc nelibilo.
Preci jen to nesetsi ty kalhotky od prani a tak.
A s temi velikostmi jak otam je?
![]()
@jahoda 2 to, co poppisujes - plenka je pripnuta na svrchnich kalhotkach a po pocurani se meni jen ta, je SIO (u bamboolika AI2) system. AIO system je prave to, ze je sava vrstva schovana uvnitr a po pocurani je potreba prat celou plenku. Z hlediska financi i setrnosti je vyhodnejsi SIO system, AIO je o neco jednodussi na pouzivani (nemusis nic menit), ale drazsi.
Bamboolik ma vse jednovelikostni od cca 3,5-4 kil do 15 kil (vyzkouseno), s v7jimkou minimimi rady, ktera je od 2,5, ale da se v pohode obejit i bez ni.
Pop-in sedne mrnatum krasnem, ale velmi rychle z nich vyrostou (navzdory deklarovanym 15 kilum dcera uz v 9, v roce). Navic sice se meni jen ta sava vrstva, ale kalhotky strasne rychle nacuchnou, takze jsem je stejne prala furt. Bamboolik je jednoznacne lepsi.
@ugluk Dekuju.O je supr jdu do Bamboolok.
![]()
A nevis neco o tech kalhotkach jen svrchnich a te plence s kapsou a sponkou, jake jsou? A oni jsou tam ruzne sady co znamena Vv, SZ, PAT, Al2Jsem z tech skratek tu, pachova. A ktere jsou nejlepsi?:-) Dekuju. ![]()
Ahoj holky.Byla u me fajn pani a ukazala mi plenky od Bamboolik a pak mi ukazovala jeste jne plenky a plenkove kalhotky pro srovnani, vse pouzivane.No a Bamboolik ac pouzivany m prisel tedy dost lepsi, propracovanejsi a opravdu funkcni i po oooodne vypranich.Maji i skvele sady.
Puvodne jsem premyslela jestli pop-in neb bamboolik, ale ikdyz jeste miminko zatim jen cekam jdu rozhodne jen a pouze do bambooolik.
Opravdu za me jen ten.
![]()
@ugluk Mas pravdu bylo to ne AIO, ale AI2.
Ta sada je super.
A ze si u pani uzu zvolit pridani ci ubrani dle potreby a barvy je to supeer.
![]()
@jahoda 2 bezva, jsem rada, ze se libi
Ja na dceru oboje odzkousela a Bamboolik opravdu jednoznacne vede.
@ugluk Me e ty ostatni zdaly naprosto nefunkcni a po cca 2-3letem pouzivaniuz tak na vyhozeni. Navic kazda ta plenka ci svrchnikalhotky mely vzdy nejakou chybu. Bamboolik opravdu fakt propracovanej a ipres hodne prani porad funkcni a tak nejak zatim jsem nenasla chybu(aspon na te ukazce ne).Akorat bych nedavala minibaby zvlast.Tedy bych udelala i sadu, ktera bude obsahovat 2 minibaby a pokracovat az po nocnik vc. treba 2ks cvicne.
Ale jde tez asio to jestli by to nestalo moc.
@jahoda 2 pokud by ti to tak vyhovovalo, muzes si takovou sadu sestavit, ale spousta lidi by to asi nevyuzila, treba ja porodila rovnou ctyrkilove dite a dost deti se odplenkuje i bez treningovek. Ale jinak souhlas, po dvou letech pouzivani bych zfleku prohlasila, ze to vydrzi dalsi dve deti.