Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Ahoj, snad mi někdo poradíte, netuším, co se může dít ![]()
Mám čtyřměsíční holčičku, normálně jí v noci nepřebaluju, a ráno je vždycky plenka úplně pročůraná, váží snad tunu ![]()
Dneska ráno, po 12 hodinách, jsem ji přebalovala, a plenka byla pročůraná jen hrozně málo (máme Pampersky s kontrolním proužkem) - proužek zmodralý jen na kousku, a plenka byla oproti normálu dost lehká, a to, co na ní bylo, mělo světle hnědou barvu.
Jinak malá je plně kojená, v 8 večer se tedy napila hodně málo, ale pak pila ve 22:15, 4:45 a v 7:45, a vždycky moc pěkně. Dohromady byla za včerejšek kojená 9×.
Manžela napadlo, jestli by to nějak nemohlo souviset s tím, že včera 5× kakala (předtím to pár dní byla mizérie, buď vůbec nic, nebo jen trochu, akorát předevčírem 1× pořádně, a teda včera se to rozjelo.)
Jinak dcera vypadá normálně, je normálně čilá, a fontanelu má taky jako vždycky.
Samozřejmě kdyžtak zajedu k doktorce, ale hned se mi tam lítat nechce, tak se nejdřív ptám tady.
Nijak bych to po jedné málo počůrané plence nehrotila, dneska ji víc koj. Asi se fakt napila míň, malej taky když míň pije, míň čůrá. Ale prosím tě, co je to za pleny? Jsem nikdy neviděla s nějakým prozžkem a to pampersky používáme hodně ![]()
@monika32 píše:
Nijak bych to po jedné málo počůrané plence nehrotila, dneska ji víc koj. Asi se fakt napila míň, malej taky když míň pije, míň čůrá. Ale prosím tě, co je to za pleny? Jsem nikdy neviděla s nějakým prozžkem a to pampersky používáme hodně
Moni, jsou to PampersPremium Care - minimálně to mají trojkové. Také mi to nikdy nedocvaklo, že se žlutý proužek mění po promočení na modrý ![]()
Jo to už se nám stalo taky a většinou pročůrala hned tu druhou po tom co jsem jí ráno přebalila.
Taky by mě zajímalo co to je za plínky ![]()
@Naima píše:
Moni, jsou to PampersPremium Care - minimálně to mají trojkové. Také mi to nikdy nedocvaklo, že se žlutý proužek mění po promočení na modrý
Aha díky, já si toho nikdy nevšimla
, teď mám active baby, tak až budu mít premium, tak se na to musím mrknout ![]()
@monika32 píše:
Aha díky, já si toho nikdy nevšimla, teď mám active baby, tak až budu mít premium, tak se na to musím mrknout
Super je, že je to vidět přes bílé body, takže jsem stáhla trochu níž tepláky a bylo hned jasno ![]()
@Naima píše:
Moni, jsou to PampersPremium Care - minimálně to mají trojkové. Také mi to nikdy nedocvaklo, že se žlutý proužek mění po promočení na modrý
Já si toho všimla taky dost opožděně
ale měly to i jedničky
Díky za odpovědi
Plenku má teď půl hodiny, proužek modrý a plínka naducaná, tak snad už to bude dobrý ![]()
A je to jak píše Naima, jsou to Pampers premium care, dřív to neměly, je to relativně nové. Mají to i dvojky, jedničky už nevím.
@Naima píše:
A k čemu ten proužek je?? To někdo nepozná počuranou plínku?? ![]()
Náš malej čůrá jen když je vzhůru, když spí - plína je skoro suchá
@anairda píše:
A k čemu ten proužek je?? To někdo nepozná počuranou plínku??
Ale jo, pozná
Ale je pravda, že takhle je to vidět na první pohled, normálně až na druhý
Tedy aspoň u mě
No a pak to taky pomáhá manželovi ![]()
@anairda píše:
A k čemu ten proužek je?? To někdo nepozná počuranou plínku??
Já si dělala srandu že to je pro tatínky ![]()
@Lucinatko píše:
Já si dělala srandu že to je pro tatínky
Tak proto Premium
Platí se víc za proužek ![]()
Fakt? Já najela skoro hned na 4 o proužku nevím.. Nicméně malá měla období, kdy v noci taky moc nečůrala.. A to se stále kojí v noci několikrát.. Ale zase ta hnědá barva může značit, že moč byla hodně koncentrovaná, takže se možná opravdu jen odvodnila.. Z jedné plínky bych závěry nedělala..
@gabriela82 píše:
Fakt? Já najela skoro hned na 4 o proužku nevím.. Nicméně malá měla období, kdy v noci taky moc nečůrala.. A to se stále kojí v noci několikrát.. Ale zase ta hnědá barva může značit, že moč byla hodně koncentrovaná, takže se možná opravdu jen odvodnila.. Z jedné plínky bych závěry nedělala..
Jj, asi jsem zbytečně plašila, jak jsem psala, už zas čůrá normálně a skoro bezbarvě ![]()