Separační vložka v plence

16.1.13 20:31

separační vložka v plence

Ahojky maminky k čemu to sloužíjak to funguje používáte to?
Já mu to dala do jednorázovky po obídku sepokajdil
když jsem ho rozbalila tak tu vložku měl přlepenou na prdelce.
Ta vložka se má vhodit do záchodu a spláchnout.
Jak jí mám vzít když je celá od hoven DDDD
jak jí vyndáváte stejně tu plenu musím vyhodit
to je tak dobrý na čůrání. :?:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
673
16.1.13 20:36

@M.Dovolená Separační plenka se používá do látkových plenek aby zachytila stolici, která se i s ní vyhazuje do záchoda. pro použití v jednorázovce nemá opodstatnění…
Slyšela jsem, že prý někdo to používá, aby zachytila hovínka a on mohl jednorázvku nechat dítěti na zadečku déle. To mi připadá jako vrchol nechutnosti. Já at látku nebo jednoráz přebaluju po 2, max 3 hodinách. I v jednorázu ta moč se rozkládá a působí na pokožku…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25186
16.1.13 20:37

Tak to je určené do látkovek. Já je mám a je do super. Látkovky dávám jen občas - když se pokaká, tak to v tý separačce vyhodím a na plínce je jen flíček.
Jo a na prdýlce to přilepený, to jo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25186
16.1.13 20:38
@Teri88 píše:
@M.Dovolená Separační plenka se používá do látkových plenek aby zachytila stolici, která se i s ní vyhazuje do záchoda. pro použití v jednorázovce nemá opodstatnění… Slyšela jsem, že prý někdo to používá, aby zachytila hovínka a on mohl jednorázvku nechat dítěti na zadečku déle. To mi připadá jako vrchol nechutnosti. Já at látku nebo jednoráz přebaluju po 2, max 3 hodinách. I v jednorázu ta moč se rozkládá a působí na pokožku…

8o Fakt, tak to je děs 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
673
16.1.13 20:39

@avm3 Jj, ta slečna se pak chlubila, že má spotřebu dvě plínky na den…:( :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25186
16.1.13 20:41

@Teri88 No fuj teda… já když chci „prodloužit životnost“ papírovky, tak to ní šupnu látkovku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Billi
16.1.13 20:42

@M.Dovolená jak bylo psáno. Separační vložka je primárně určená do látkových plen, aby se nemuselo tolik prát.
Beru a vyhazuju (máme problémy s WC, že se ucpává) a ano, beru i s hovínkem a jsem šťastná, že nemusím přepírat celou plínu :mrgreen:
@Teri88 takové matky znám taky, je to humáč :poblion:

• Citovat
  • Upravit
673
16.1.13 20:45

@avm3 Já teda používám jen látku a přebaluju skoro co hodinu resp.dost často dám vyčůrat na nočník, protože plínka je suchá…
Když chci savou plínku - použiju bambsuovou kalhotovku s vkládačkama, ta vydrží i tři hodiny, ale to je max. (víc bych dcerku v tom ani přes den nenechala..)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25186
16.1.13 20:47

Jinak s tím splachováním, když jsem se zeptala, když jsem je kupovala, tak se paní zděsila a říkala v žádném případě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14856
16.1.13 21:07

No oni jsou separacky ruzne, myslim, ze jdou splachnout jen ty celuozovy.

v papirove plence to fakt nema opodstatneni, ja jsem teda jen slysela, ze by se melo hovinko vyklepnout do zachoda a pak vyhodit plenu, aby se tam nemnozily bakterie, tak ze by se to pak dalo lepe vyklepnout :nevim:…nicmene je ta plena stejne spinava, takze to ztraci efekt.

jinak ja teda separacku mivam zridka celou pokadenou, je dost velka, stejne to ale cely zabalim a likviduju pozdeji, mezitim se snazim prebalit klubko hadu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1176
16.1.13 21:11

Ahojky, no já separační vložky použila, když jsem zjistila, že se mi malá po jednom druhu plínek osypala, tak aby nebyla prdýlkou v tom „těsném“ kontaktu s plenkou… nechtěla jsem jplenky vyhazovat nepoužité, ale plenku jsem pokaždé vyhodila i s tou separační vložkou…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1409
16.1.13 21:16

@avm3 Na těch separačkách by mělo být napsané, jestli jsou rozložitelné a jestli se můžou splachovat. Třeba na Popolini to je (celulozových i viskozových). I tak ale pochopitelně záleží na stavu odpadů v domě.
„Umělé“ separačky Anička nebo BabyOno (dříve Canpol) se splachovat nesmí.

Jedna známá, která jednorázovala už před 15 lety, kdy jednorázovky začínaly, říkala, že taky separačky používala, raději jsem se neptala, jak je používala :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25186
16.1.13 21:20

@Herminka Tak to jo. já je nemohla sehnat a byla jsem ráda, že je alespoň v té jedné lékarně měli. A mám Canpol.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
11372
16.1.13 22:13
Sezenete je v obchodech s latkovymi plenkami a rozhodne doporucuju celuozovy Popoliny. Odlatkovala jsem s nima syna a odpad nam neucpaly. A jsou mekoucky a velky, strihala jsem je napul. ;)
http://www.branakdetem.cz/…popolini.htm
@avm3 píše:
@Herminka Tak to jo. já je nemohla sehnat a byla jsem ráda, že je alespoň v té jedné lékarně měli. A mám Canpol.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
81481
16.1.13 22:15
@avm3 píše:
8o Fakt, tak to je děs 8o

Doporučuji přečíst tudle diskuzi, to je teprve terno se separačkama :twisted:
 https://www.emimino.cz/…dotaz-47371/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit