Pleny v noci u 3,5leté

pavlats
11.1.14 15:38

pleny v noci

Ahoj, prosím poraďte.
Naše tří a půl letá cácorka stále v noci čurá do pleny. Už jsem několikrát přemýšlela, že jí tu plenu nedám, ale ona má vždy ráno plenu úplně nacucanou. Šly by jste do toho plenu vzít, i když v noci hodně čurá nebo mám radši počkat, až bude mít ráno plenu suchou a vzít ji až pak?
Jaké máte zkušenosti?

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
colafit
11.1.14 15:41

A je to nějaký problém, že má plenu? Děti mají nárok na počůrávání v noci do 5 let.

• Citovat
  • Upravit
2090
11.1.14 15:42

Jejda já nevím. Můj starší když jsme odplenkovali tak rovnou 100% večer před spaním se vyčůrá a pak to vydrží. Nebo mě už několikrát v noci vzbudil že chce jít čůrat. Ale moc často to není. Ale v 3,5 letech… nevím vyčůrat se před spaním a nepřepíjet se večer.. :nevim: Plenu bych už nedávala…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
91
11.1.14 15:43

A co takhle odbourat večerní nalévání se pitím. Taky jsem to zrušila. A pak jí chodím ještě cca v deset než jdu spátkjá, posadit na nočník. Sem tam nehodám se nevyhneš, ale trochu to pomáhá. Malá takhle začala spát vedvou letech

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5303
11.1.14 15:44

@pavlats zkusit večer trošku omezit pití, dát vyčůrat večer třeba v 11h když jdete spát. I pak má plenu úplně nacucanou? Polední spání je suchá?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
707
11.1.14 15:44

Jsme na tom stejně se synem, v dubnu mu budou čtyři. Teď o svátcích jsme zrušili v noci plínky, i když je pořád měl často počůraný. Koupila jsem ty nepromokavý prostěradla a několik dní jsme ho nechali počůravat…ale partner to nevydržel a teď ho chodí v noci vždycky jednou odnýst na záchod, takže už se nepočůrává do postele..ale to není řešení, že jo. Nevím jak budem pokračovat, trochu doufám, že najednou to vydrží až do rána, ale moc se mi to nezdá :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
pavlats
11.1.14 15:45

No upřímně, pro mě to problém není, jen je to finančně náročnější. Ale říkala jsem si právě, jestli už na to není moc velká a neměla bych na ní zatlačit.
Na počurávání nárok do pěti let určitě mají, ale je něco jiného, když se občas počůrají, než když mají stabilně plínu ne?

• Citovat
  • Upravit
pavlats
11.1.14 15:48

@tremca No ona se večer pitím určitě nenalévá, spíš je problém do ní dostatek tekutin dostat. V noci jsem jí dávat na nočník ještě nezkoušela. Spíš řeším, jestli do toho mám vůbec jít nebo ještě vydržet.

• Citovat
  • Upravit
91
11.1.14 15:54

Čím dřív, tím líp. Dokud se párkrát neprobudí v mokru, tak jí nebude nic nutit začít na čůrání vstávat. Přes den nemá problémy sama si dojít. Nebo jí taky musíš hlídat a nahánět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16783
11.1.14 15:55

Budit v noci na čůrání pokuss se nebudí sami se nemá dělá se tím špatný návyk, já jí vzala ve 2 a 3/4 a nehody byli asi 4 ale švegrová brala klukovi tu plínu když jí měl nacucanou a nikdy se prý nepočůral prostě vysvětlila a bylo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
11.1.14 15:55
@HankaHK píše:
@pavlats zkusit večer trošku omezit pití, dát vyčůrat večer třeba v 11h když jdete spát. I pak má plenu úplně nacucanou? Polední spání je suchá?

To jako to dítě vzbudíte abyste ho posadily na nočník? To si teda nedokážu předsatvit, jsem ráda že spí. Malýmu je teda 26m, přes den bez plen, ale v noci to hrotit nebudu, hodně pije, to mu brát nehodlám, ale jako budit ho dvě hodiny po tom co usnul aby se šel vyčůrat to mi přijde jako sci-fi.

A pro zakladatelku, plínu bych nechala dokud nebude ráno suchá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3157
11.1.14 15:57
@pavlats píše:
No upřímně, pro mě to problém není, jen je to finančně náročnější. Ale říkala jsem si právě, jestli už na to není moc velká a neměla bych na ní zatlačit.
Na počurávání nárok do pěti let určitě mají, ale je něco jiného, když se občas počůrají, než když mají stabilně plínu ne?

Tak ale ona ji nemá „stabilně“ ne, má ji snad jen na noc?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
stazinka09
11.1.14 16:03
@pavlats píše:
Na počurávání nárok do pěti let určitě mají, ale je něco jiného, když se občas počůrají, než když mají stabilně plínu ne?

Ta hranice pěti let je noční pomočování, pravidelně, bere se to jako norma. Pro pohodu to rodiče zpravidla řeší plínkama nebo speciálníma kalhotkama, ale to je paleta :roll:

Přes poledne jak, taky se počurá ve spaní?

Spíš bych nebrala nebo vyzkoušela na pár dní zkusit bez plíny. Takhle se odplenkovala malá přes den, dokud plínu měla, čůrala do ní. Noční čůrání ovšem bylo na dlouhý lokte přes den byla bez plíny od 1,5roku na vlastní žádost a noční počurávání se spravilo až před 4.rokem., ale hrály roli potíže v rodině, nešlo jen o zralost/nezralost a největší problém bylo spaní po obědě, to bylo horší odbourat než to noční a to problém trochu byl, kvůli školce.

• Citovat
  • Upravit
pavlats
11.1.14 16:34

@tremca Přes den chodí sama a v pohodě. Nemusím jí to připomínat.

• Citovat
  • Upravit
pavlats
11.1.14 16:36

@marmelada78 Jasně, já tím myslela jako pravidelně každou noc. Ve dne ne.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML