Poradna pro látkování a látkové pleny
Miloslava Ščerbová
Dobrý den, chtěla bych poradit, jako nezkušená maminka jsem se rozhodla pro látkování.. Ale protože jsem chtěla mít látkování co nejjednodušší, šla jsem do plenek typu vše jednom.. U toho na doma používám normální čtvercové pleny. Zezačátku jsem neměla žádný problém,ale nyní, když má moje malá už 4 měsíce se mi čím dál tím častěji stává, že malá má mokro kolem nožiček, tam jak jsou ty gumičky, přebaluji ji často, u některých typů dávám ještě i vkládačky… Nemáte taky někdo tento problém? Jak to řešíte?
a jaké AIO používáš?
nám začaly kolem 5 měsíců protékat Itti bitti (mám AIO i SIO), tak jsem přidala 1 vkládačku navíc a už je to dobré. jinak používáme z AIO plenek ještě imse vimse a anavy easy a žádné neprotékají. jen u anavy easy jsme nejdřív používali malou vkládačku a v poslední době jsme přešli na tu dlouhou.
Občas mám tenhle problém u kapsovek - buď málo savá vkládačka v kapse nebo moc dlouhá doba mezi přebalováním. Nebo blbě srovnaný pindík
ale to asi nebude váš problém.
Tak to znám - ony holt AIO plíny nikdy nebudou tak spolehlivé jako plína a svrchňáky
. Používám Anavy Easy, Imse Vimse - do nich ale musím dát bambusovou vkládačku, jinak už nám kapacitně nestačí, ale zase pěkně sedí a mají chlopně okolo stehýnek, takže spíš neprotečou. Řeším to tak, že AIO plíny častěji přebaluji a když potřebuji větší savost, jako na spaní, noc, delší cestu autem, tak dávám jen kalhotkovky - výborné jsou klasické Anavy, Tots Bots, Baby Lucy…
Používám nejvíc POP IN - u těch zase takový problém nemám, jdou totiž dost narovnat i k okrajům plenky. ale nejvíc mám problém u značky Tots bots - taková s planetkama kupovaná na bráně k dětem. Nějak jsem došla k názoru,že nejlepší je klasika,takže stejně nejvíc teď používám čtvercové pleny.. Na plenkách AIO mě přijde, že nejsou zase tak extra savé - musí většinou do nich člověk dávat ještě vkládačku a některé velmi dlouho schnou..
Nám teda všechny plínky čurání zadrží, ale kakání občas trochu utíká. Takže když čekám nálož dávám čtverce. Z AIO mám Tots Bots Easyfit a přidávám dovnitř vkladačku a pak kapsovky Bum Genius, taky vycpávám silnější vrstvou.
Z toho důvodu jsem používání AIO plenek téměř vzdala, prostě to u krajů často prosakovalo… to se s plenkama a kalhotkama nestává…
Mám pouze AIO na doma i na ven a jediné které mi kdy protekly byly Anavy Easy.Nejspokojenější jsem s PopIn na doma a Gro Baby/Vía na ven, používám i TotsBoots a taky pohoda, jen ty se musí buď dovycpat nebo přebalit do 2hodin. Je fakt, že schnou dýl, ale mám zásoby a celkem 30plenek, peru jednou za 2dny, přebaluju 6-8×denně, na noc má papírovou
ze všech ostatních měl otlaky. ![]()
Ahoj holky, chtěla bych se zeptat, jeslti máte některá zkušenost s GaGa plenama - také jsou AIO.