Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Jsem v 32. týdnu a jsem fakt blbka a teď si to vyčítám a nevím co mám dělat… Dělala jsem si ráno míchaná vejce s tím, že je udělám pořádně a bude v pohodě. JENŽE! Když jsem až po snídani uklízela skořápky, zjistila jsem, že jsou uvnitř černé tečky tzn. že jsou plesnivá- vajíčka ale nesmrděla a jinak se zdála v pořádku…
Když jsem četla jak u těhotných listerioza poškodí rovnou miminko a způsobuje všemožný nemoce až po onemocnění mozku dítěte, tak mě děsí že ani nepoznám že mi něco je… Co myslíte? Mám letět na pohotovost (doktorka má dovolenou), nebo se jít vyzvracet (to ale neumím) nebo prostě jen čekat a bláznit z toho
Ty tečky nejsou plíseň
Případně celý život jím plesnivá vajca.
Ježiš fakt to není plíseň?
to ani nevíte jakou bych měla radost! Takže když jsem je udělala pořádně, že byly vysušené tak myslíte v pohodě?
Příspěvek upraven 13.07.15 v 11:30
http://vas.cas.sk/…i-dalej.html
Samozřejmě to nebylo tak rapidně jako na tomto obrázku, ale trochu ano… takže to pořád není plíseň?
ach jo…
V klidu, listerioza se neprojevuje tím, že je něco plesnivé, i kdyby bylo, vajíčka jsi tepelně upravila, listerioza se ničí při 72 stupních, takže bud v klidu
já taky pořád šílím, naposledy ted v pátek, kdy jsem snědla zeleninový salát u známých a pak celou noc nespala a přemýšlela zda byl dobře umytej a jestli vůbec…ptala jsem se pak známé doktorky a ta mě řekla, že listerioza se už v CR skoro nevyskytuje a nakazit se je dost raritní, takže bud v pohodě a no stress ![]()
Klid:-) listerioza neni z plisne. Mimco bude ok a ty se maximalne podelas
vic mu skodi to tve nervaceni
@Pipet píše:
No já nevím, podle mě to je nějaký pigment…
Taky si myslím, že je to jen pigment, ne plíseň.
@krukynka to není žádná plíseň, to bys rozhodně cítila.. neplaš, klid ![]()
Plisen na kachlickach vypada takto, jestli tohle je nebo neni fakt nevim, ale plisen neni to same co listerioza. Jist plesnice veci je nezdrave, ale nikoho to jeste akutne nezabilo (ani plod v tele matky). Je to asi tak nezdrave, jako treba kourit tak si to predstavuji, ze jeden plesnivej krajicek chleba = treba jedna cigareta?
A já už jsem v klídku
Absolutně jasné argumenty. Vždyť je to vlastně logické že plíseň není listerie. Děkuji všem.