Plete si modrou a zelenou

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
5463
2.11.14 22:30

Dobrý den,
mam dotaz syn si občas plete červenou barvu s modrou. Modrou pozná dobře, ale když mu ukážu něco červeného tak občas řekne modrá, věci který pojmenuji, že jsou červené mi zopakuje, ale ukážu mu jinou věc kterou nezná a neví jaká to je barva a řekne mi modrá. Jinak pozná všechny další i růžová, oranžová, fialová apod.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22939
2.11.14 22:35
@Majdina píše:
Ahojky, dcera bude mít za chvíli 3 roky, barvy zná dobře, i takovou fialovou, růžovou, oranžovou rozezná bez problémů (narozdíl od manžela), ale plete si modrou a zelenou. Nemáte někdo stejnou zkušenost? Dávám to sem spíš pro pobavení, nečekám, že bude mít vážnou vadu zraku, no ale co kdyby, že…Děkuju

Neřeš to, je ještě brzy na barvy.
Synovi je 5 let, a ještě minulý rok měl období, kdy říkal jen jednu barvu. Teď už všechny umí bravurně, včetně světlých a tmavých odstínů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
2.11.14 22:37

Při daltonismu se plete červená se zelenou, tak to snad bude jen malý barevný ignorant :mrgreen:. Leda u pediatričky, až půjdete na prohlídku, poproste, ať zkusí testy barvosleposti (nevím tedy, jestli mají i nějaké dětské, já si pamatuju vždycky obrázky s čísly nebo písmeny).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
276
2.11.14 22:40

Tak tyhle dve barvy se mi pletou taky, pokud to neni vylozene nebeska modra, nebo brcalova zelena, tak jsem ztracena… :oops: manzel rika, ze mame modre auto, ja rikam zelene, nekdy se shodnem, ze je modrozelene. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
panamera9
2.11.14 22:40

Také se občas popletu :)
na věku nezáleží, nabarvě také ne, důležité jsou úplně jiné věci

• Citovat
  • Upravit
764
2.11.14 22:41

Našemu prckovi je 2,5 a všechny barvy zvládá v pohodě - i ty těžký šedá, fialová, růžová, oranžová atd., ale o bílý vždycky řekne ZELENÁ :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1437
2.11.14 22:41

@sexyfraga Zkus to s tím - přines mi stejně barevnou věc. Třeba to není tím, že barvu nepozná, ale prostě si plete název.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
panamera9
2.11.14 22:44
@Mamculina píše:
Tak tyhle dve barvy se mi pletou taky, pokud to neni vylozene nebeska modra, nebo brcalova zelena, tak jsem ztracena… :oops: manzel rika, ze mame modre auto, ja rikam zelene, nekdy se shodnem, ze je modrozelene. :D

souhlas. Chlapi rozeznávají hůře barvy. př. neřeší nějakou meruňkovou, prostě je to oranžová
a pravdu má stejně vždy žena

• Citovat
  • Upravit
10905
2.11.14 23:05

@Mamculina kdesi jsem narazila na tvrzení, že ve staré japonštině byl jeden společný výraz pro modrou a zelenou, ale ověřené to nemám.
 http://www.nasedetatko.com/…_to_vidi.jpg

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5473
2.11.14 23:07

Koukám, že polovina odpovídajících si nevšimla obnovení diskuse :mrgreen:, řeší se záměna červené s modrou, to si snad nepletete, ne? ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
2.11.14 23:14

@Samamama To už jsi přece vyřešila. :mrgreen: Snad žádný druh barvosleposti nemíchá jen červenou s modrou, takže oživovatelka nechť je v klidu.
Ale k modré a zelené… :mrgreen:… s mojí mámou se dodnes hádáme, kam patří tyrkysová. Ono taky jak která, že! A růžová a fialová, to jsme taky na nože. Pro ni je růžová jen takové to prasátko. Pro mě je růžová i taková ta až skoro do fuchsiova. :|

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1437
2.11.14 23:40

@monrom Diskuse byla obnovena, nový dotaz ohledně modré a červené.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4624
3.11.14 00:19

@sexyfraga Můj synek dělá podobné slovní záměny barev. Když mu ale dám úkol roztřídit třeba míčky podle barev, či jiné věci, vždy k dané barvě přiřadí správné míčky/předměty stejné barvy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5463
5.11.14 10:58

Řekla jsem mu ať mi přinese červeného angry birds ptáka tak ho našel správně. Na netu jsem našla test barvosleposti takové čísla v kruhách a to mi všechno řekl správně takže jsem se uklidnila, že barvoslepý není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí