Pletení a háčkování

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2431
31.3.09 07:29

Markét díky moc juknu ještě taky na tom mimibazaru já hledám návod na takovou tu klasiku .Tohle je pro Vás šikulky.Jsi moc hodná díky!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
31.3.09 08:04

A dívala jsi se sem, já jsem tu ten odkaz dávala už jednou, čepiček tam má dost, ale netuším na jak staré dítko to chceš.
 http://dolela.osoba.cz/deti

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2431
31.3.09 11:09

Ty stránky jsou hezké juknu na to pořádně večer .Chci to na rok a půl starého chlapečka.U mě je problém,že bud mi z toho vzniká klobouk,nebo dečka :lol: nevím,kdy mám přestat přidávat nebo naopak ,kdy mám přidávat.
Našla jsem návod ted nevím na jaké stránce jenže ,když jsem jela podle toho tak se mi to stále rozšiřovalo :roll:
přidávalo se tam nejříve do každého 2 sloupku dva dl.s. a pak do každého 3 D.S. 2 D.S.atd.no mě z toh vznikl klobouk :roll:
Nevím,kdy a jak přidat a jestli,když mám tu požadovanou šířku tak dělat už jen D.S.do každého a pak,když chci rozšířít tak zase Najet na to přidávání 2 D.S.
Tak nevím jestli jsi to pochpopila :lol: ale moc díky za ochotu!!!!!!!!!!!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
31.3.09 14:13

Jo pochopila naprosto, já expert přes čepičky taky nejsem, když jsem dělala dceři bekovku, tak jsem to asi 5× předělávala a ten kčilt musím stejně udělat znova, protože jí leze do očí, ale našla jsem tam jeden dobrej popis na něj. Ono taky záleží z jak silný příze to děláš, pokud je silnější, tak se musíš řídit rozměry a ne počtem řad a sloupků, protože pak to vychází moc malý a když je slabší tak zase naopak. Hrozně se mi tam líbí ta háčkovaná kšiltovka, jenomže tam nemá u ní návod, tak si udělám na léto klobouk.
Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1591
31.3.09 17:08

Ahoj holky, tak já jsem pletla naposledy asi v prváku, pak mě to přešlo, ale teď mě naučila babička plést ponožky na čtyřech jehlicích a to mě fakt chytlo, tak pletu pro malýho synovce. Je to super relax.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2431
31.3.09 18:02

No já to právě dělal z camili a Nely ty co u toho byly napsané,to já když je tam něco napsané tak se to snažím dodržet.Pač oni tomu rozumí já ne :lol: No škoda tak snad ještě někdo poradí dneska śe do toho večer zase vrhnu.Ale klobouček se mi tam taky líbil !!!A neposalaby jsi mi přes SZ návod prosím,že bych zkusila ten,ale prosím popis pro mě :lol: no kdybych nevěděla tak se aspon mám koho zeptat :wink: i

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4232
31.3.09 18:14

Možná by ti sedlo tohle, háčkování zdar :D http://forum.living.cz/viewtopic.php?…
Markéta

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20518
9.11.11 16:06

Tak co holky pletařky, scházíte se jinde?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
kozarozita
3.1.12 18:30

prosím o pomoc

ahojky milé pletařky.potřebuji pomoci nikde nemůžu sehnat návod na pletení roláku ve vel.140-nevím kolik se okolo krku ubírá a kolik mám přidávat na rukávech.může mi to některá z vás popsat??moc děkuji

• Citovat
  • Upravit
24798
3.1.12 19:31
kozarozita píše:
ahojky milé pletařky.potřebuji pomoci nikde nemůžu sehnat návod na pletení roláku ve vel.140-nevím kolik se okolo krku ubírá a kolik mám přidávat na rukávech.může mi to některá z vás popsat??moc děkuji

Těžko říct, podle toho, jaká je příze, jaké jehlice, jaký vzorek…
Změř si, kolik ok a kolik řad je na 10×10cm, změř si nějaké už existující tričko/svetr a podle toho přepočítej, plus přiměřuj…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
3.1.12 19:33
kozarozita píše:
ahojky milé pletařky.potřebuji pomoci nikde nemůžu sehnat návod na pletení roláku ve vel.140-nevím kolik se okolo krku ubírá a kolik mám přidávat na rukávech.může mi to některá z vás popsat??moc děkuji

Záleží, z jaké příze pleteš a na jakých jehlicích :nevim: Já to dělám tak, že si udělám zkušební vzorek, kde zjistím, kolik ok (a řad) potřebuju na 10×10 cm. A pak měřím a počítám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14721
3.1.12 19:34
Pipet píše:
kozarozita píše:
Změř si, kolik ok a kolik řad je na 10×10cm, změř si nějaké už existující tričko/svetr a podle toho přepočítej, plus přiměřuj…

O fous rychlejší :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
3.1.12 19:39
chuanitka píše:
Pipet píše:
kozarozita píše:
O fous rychlejší :mrgreen:

Prostě osvědčený postup :lol: :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2397
3.1.12 20:48

Ahojky kočenky :mavam: -hlásím se do klubu pletařek,šiček a „háčkovaček“....... :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3.1.12 21:36

dík

měla bych poděkovat ale to co jste mi poradili?příze je VANDA,pletu na jehlicích 4,5 a jen 1oko hladce a 1obrace.poměřovat nemám podle čeho dosud jsem pletla jen pro miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat