Pletení a háčkování
- Fotoalbum (5)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
@Pipet á, sorry za podcenění! nějak jsem si neuvědomila. tím lépe.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Prosím, nemáte některá postup na háčkované plavky? Podprsenku mám hotovou, ale s kalhotkama si nevím rady
děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
pletení v Letnici
Ahoj mamči, pokud některá holdujete háčkování nebo pletení a jste z Letňan, přijďte za námi do dětského klubu Letnice v Pražských Letňanech. Každou středu od 20h. Vstup zdarma. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
kolik ok si nahodit při pletení čepice
Zdravím, prosím vás poradíte mi někdo, jak si vypočítám kolik ok si mám nahodit při pletení čepice? Děkuji
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kachacha Upleteš si vzorek - dost velký, třeba 25 oček a tak 15 řad. Změříš, kolik oček ti vychází na 1cm (nebo 2cm, prostě jak to bude lépe vycházet) a přepočítáš to na požadovaný obvod čepice.
Ale čepice jsou mrchy, stejně mi to pak nesedí úplně přesně a kolikrát to musím po kousku vypárat a ještě pár oček ubrat/přidat a je to už OK.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Pipet díky moc! vyzkouším. A to vypářeš nebo přidáš ty očka po upletení celé čepice či jen kousku? nedovedu si to moc představit, když už buu mít čepici hotovou… Dík ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@kachacha No to poznáš už po kousku… já teda pletu v kruhu, tak to jde po pár řadách vyzkoušet, jestli to na tu šišku nemůžu narvat nebo to naopak moc plandá ![]()
Když je to volné jen trošičku, dá se pak okraj obháčkovat, tím se to zpevní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já se taky hlásím mezi pletařky. Dřív jsem pletla na svoji dcerku a pak měla hodně dlouho pauzu, ale před pár lety po autonehodě, kdy jsem nemohla chodit, jsem se k tomu zase vrátila a teď pletu jak o život, je to báječný relax. Mám už na sebe několik svetrů, dek, ponožek a nakonec jsem se pustila znovu do děckého oblečení, jen dcera už je dospělá, tak nabízím kousky tady. Třeba se někomu budou líbit a udělají radost i někomu jinému.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Čepice háčkovaná z kytek
Ahoj všem, sháním návod na háčkovanou čepici, která by byla hodně vzdušná - takže jen z řetízků a kytek. Viděla jsem jednu takovou na holčičce na ulici, ale návod nikde nemůžu sehnat. Nemáte? NEvíte někdo, prosím? Díky.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
vlna bez "chlupu"
Doporucil by mi nekdo dobrou vlnu bez chlupu. Chci si uplest svetr, ale nechci mit chlupate tricka. Dekuji za rady ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@veronika993 Třeba Kateřina… Nebo Himalaya everyday… Asi jsem se ještě nesetkala s přízí, která by pouštěla chlupy ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit