Pletení a háčkování

• Fotoalbum (5)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
83
25.10.17 21:22

Dokazal by mi nekdo vysvetlit:predni dil prosim :zed: :zed: :? PRAVÝ PŘEDNÍ DÍL:
Dále přidáváme v každé řadě ve skupině DS jako dosud – kromě skupinek na každé straně předního dílu: v těchto skupinkách DS NEpřidáváme - SOUČASNĚ ujímáme na začátku každé řady 2 DS = sháčkujeme 3 DS dohromady – viz výše. Pokračujeme – háčkujeme tak dlouho, až máme nad předním dílem uháčkováno 12-14-16 řad. Přízi odstřihneme a zapošijeme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
26.10.17 07:42

@v.k.-niki Nemáš celý ten návod? Podle toho kousku to vypadá, že pro zachování asi nějakého vzoru se někde přidává a teda současně ubírá, aby to bylo rovné?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
26.10.17 13:01
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
26.10.17 19:42

Tam se asi doteď přidávalo, aby to bylo do kruhu. Pořád se přidávalo mezi těmi „paprsky“. Asi na začátku každé řady ubereš podle návodu a na konci vynecháš to poslední přidávání. Jakoby uprostřed se ale pořád přidává, aby to dělalo dál kruh… a zároveň ten přední díl bude jakože oblouk přes obvod toho kruhu, který je „záda“ svetru.
Když sroluješ až dolů na ten nákres, je to tam vidět. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
83
26.10.17 19:51

Ok no snad to nejak dopadne, jsem samouk a nakresum moc nerozumin.ale mooc. dekuji za radu :kytka: :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6211
7.2.18 15:12

Pleteny prehoz (afgan )

Ahojte, chci si uplest… ci uhackovat prehoz na dekoraci sedacky ( deku..Metr na metr a pul cca) Potrebuji poradit jak se to dela. Zajima me jestli to jde rychleji na jehlicich ci hacku ci na tom ramecku? Moc bych uvitala nejaky vzor…a radu jako velikost jehlici a tak. Vim, ze je vse na internetu, ale ja mam limitovany internet a pri vyhledavani mi to ukaze vse mozne jen ne to prave… :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
7.2.18 18:26

@berda21 Já se obávám, že je tolik vzorů a možností, že alespoň bez obrázku, jak by to mělo vypadat, se k ničemu nedobereme.
Obecně - asi rychlejší to bude háčkem.
Vzor - chceš ze čtverců(možná jednodušší, nepracuješ s velkým kusem najednou, ale je nutné pak čtverce spojit) nebo v kuse? Teď frčí c2c technika.
Jednobarevné, více barev? Dírkovaný nebo spíš hustší vzor?
Jaký materiál? - Akryl, bavlna, nebo jejich kombinace (z toho se deky dělají nejčastěji)… Nebo vlna?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6211
10.2.18 14:21

@Pipet ahoj… je videt, ze se vyznas… :hug: nechci nikoho moc zatezovat… vzor si muzu najit… spojovani ctverecku mi nevadi… myslis teda to hackovani - pro zacatek? A prosim jakou vlnu ci material? Ja ted zacala plest deku z vlny a vubec se nevyznam v kvalite… prijde mi, ze se moc " chlupati" ze vypada tak nejak umele… tu deku chci kvalitni a asi tak metr na metr a pul…moc dekuji za odpoved… :kytka: jo a jeste jakou velikost hacku doporucis? Jde mi spis o kvalitu nez rychlost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
10.2.18 18:05

Já mám moc ráda příze bavlna-akryl. Na deku si myslím, že bude OK. Názvy přízí - Kateřina, Jeans, Gina a o něco slabší Perlina. Vlnika dělá přízi Jana.
Pro deku dělanou vcelku je hezký vzor
https://www.mimibazar.cz/…ny-polstarek
tady je polštář, ale prostě uděláš víc ok a bude deka. Čtverečky - klasika je babiččin čtverec - granny's square
https://www.thespruce.com/…uare-3576784
případně méně děrovaná varianta solid granny's square
http://www.craftpassion.com/…t-pattern/2/
Roztomilé jsou čtverce s pecičkovým vzorem
http://crochetsnugglies.blogspot.cz/…pattern.html
nebo video
 https://www.youtube.com/watch?…

Anebo prostě jakýkoli vzor na čtvereček, je jich milion :lol:

Velikost háčku je orientačně napsaná na té papírové pásce, co je u klubka, na tu Ginu a spol. bych vzala tak 3,5 ale každý jinak utahuje, těžko říct. To spíš si musí každý vyzkoušet.

Hodně poslední dobrou frčí deky z příze Dolphin baby a podobné, jsou strašně huňaté a příjemné na dotek, ale blbě se z nich háčkuje, nejdou vidět ta očka pořádně :mrgreen: - ale taky možnost. Zas to rychle přibývá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.2.18 15:57

Háčkování velikonočních dekorací

Zdravím, můžu poprosit o radu? Jaká je nejlepší příze na hackovani velikonočních dekorací. Nyní používám elian mimi, ale je taková chlupatejsi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
27.2.18 16:31

@Lenka Sombergová Jaké dekorace myslíš?
Elian mimi je akryl, bez chlupu bude bavlna - Camilla, Katka, Catania, Nella, Alize Bella atd. Ty si myslím, že budou i podobné síly.
Na obháčkování vajíček třeba bych vzala něco slabšího, Sněhurka, Monika, možná i perlovka… a další.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.2.18 18:32

@Pipet děkuji za vysvětlení. Se v těch prizich nevyznam, na netu jich fura. Ale tvoje vysvětlení mi dost pomohlo. Je to na motýlky, kytky a vajíčka spíš s výplní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
27.2.18 18:40

@Lenka Sombergová Tak to bych vzala něco z těch bavlněných silnějších, jsou tak na 2,5 - 3 háček, jak kdo utahuje.
A když je to bavlna, dá se trošku přiškrobit, aby lépe držela tvar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
79731
27.2.18 18:45

@Pipet Ted obháčkovávám vajíčka perlovkou, je to dost nimravé, ale zase stojí to za to. Vychází to filetovou technikou 30 čtverečků dokola a 19 řad.
Jo a na deku jsem ted viděla moc hezkou a příjemnou přízi, je to turecká Kartopa, směs bambus viskoza, na omak velmi jemná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27.2.18 18:59

Moje výsledky jsou zatím tyto. Tak ja jdu dle vašich rad objednat :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat