Pletení na Dopletě

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9847
28.7.11 14:21
mamina44 píše:
vždycky musí být před tou jehlou nahoře ten plíšek jinak oka budou ubývat a kontrolovat aby ta vlna opravdu byla až za tím háčkem na tom plíšku.Píšu to jak tatar.Asi to nepochopíš.Dám příklad:chci mít 20 ok tak posunu 20jehel dopředu a vytáhnu 22plíšků( z každé strany aby byl jeden vedle jehly)

Mamino, na to jsem už taky přišla :-) ty to píšeš v pohodě, ale oni to tam píšou ja pro tatary a vůbec né česky :nevim: akorát mi to přijde hodně utažený, to tak má být? Nebo jde pléct i volněji? Zkoušela jsem různé síly, pro jednolůžkový píšou 8-12, tak ta 8 už šla fááákt ztuha, ta 12 klouzala sama :-D až mi to přišlo volný, ale pletenina je hodně utažená… a ještě jsem nestudovala podrobně celý manuál, ale zajímalo by mě jestli a jak se dá udělat hladký vzor (to co se při ručním pletení plete rub i líc hladce), jde to vůbec?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
28.7.11 14:28
kozisek píše:
Zulok, to nic :wink:Myšičko ty jsi šikula, tohle se mi taky povedlo a nevím proč :zed: Hele pak se tě budu ptát, až to budu vytahovat, mě by to malý hned rozmontoval :think: :mrgreen:
Kozisku, taky jsem měla strach že mi to malá rozmontuje páč to mám na kuchyňském stole (nebudeme mít kde obědvat :mrgreen: ), ale zajímalo jí to asi jen 5 minut a to ještě jenom to klubko, dala jsem jí jiné a měla jsem klid :wink: ale asi bych při ní nepletla, to jen že už jsem se nemohla dočkat, tak jsem to vytáhla když jsem jí dala večeři :mrgreen: zkoušela jsem a testovala a ona seděla naproti mně a zobala si svůj chlebík se šunkou :jazyk: no a krásně to komentovala jako by tomu rozumněla a říkala mi jak to mám dělat a co dělám blbě :mrgreen: :mrgreen:
kozisek píše:
Zulok, to nic :wink:Myšičko ty jsi šikula, tohle se mi taky povedlo a nevím proč :zed: Hele pak se tě budu ptát, až to budu vytahovat, mě by to malý hned rozmontoval :think: :mrgreen:
Hmmm, tak jsem si to celý smazala :cry:
mamina44 píše:
vždycky musí být před tou jehlou nahoře ten plíšek jinak oka budou ubývat a kontrolovat aby ta vlna opravdu byla až za tím háčkem na tom plíšku.Píšu to jak tatar.Asi to nepochopíš.Dám příklad:chci mít 20 ok tak posunu 20jehel dopředu a vytáhnu 22plíšků( z každé strany aby byl jeden vedle jehly)

Jo ještě jsem nedodala že mi těch ok vypadlo asi všech 6 najednou a z jedné strany :think: a jednou se mi stalo že mi to projelo celou řadu naprázdno :-( teda vzalo to jen 2 oka a zbytek příze byl mimo :nevim: nevim co jsem dělala, ale v další řadě se mi to zase nahodilo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
28.7.11 14:29

Ježiš mi tu ten net nějak blbne, se mi to smaže, pak to tam celý naskočí, všechno do jednoho textu :think: raději jdu dělat oběd, malá bude za chvilku vzhůru…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
28.7.11 15:07

rub i líc hladce se nedá uplést ani na jednolůžku ani na dvojlůžku.Záleží hodně i na síle vlny ze které se plete.Nejlepší je strojová.Na tu vlnu co sem viděla na tvojí fotce bych dala tak 10.Ráda pletu z Glorie ,nebo i nějaký slabší akryl by byl dobrý.Hodně dělám dírkové nebo dvojbarevné.Taky mám dvoulůžkovou dopletu, ale pletu na jednom lůžku na dvoj se mi to nějak nedaří.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
28.7.11 15:39

Tak to je škoda :-( ta ze které jsem pletla bude nějaká Vanda nebo něco takového z 80 let, jsou to zbytečky toho co naši ještě fasovali ve fabrice :-D chtěla bych plést ze 100% vlny, plenkové kalhotky, tak uvidíme jestli to půjde :-) ale znám holky z diskuzí co to dělají, tak snad jo :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
28.7.11 17:50

Joj, také jsem chtěla dělat vlňáčky :mrgreen: On je malý teď takový koumák, chce dělat vše se mnou :zed: Ale jsem ráda, že to tu někdo má a mám se případně na koho obrátit :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
28.7.11 19:31
kozisek píše:
Joj, také jsem chtěla dělat vlňáčky :mrgreen: On je malý teď takový koumák, chce dělat vše se mnou :zed: Ale jsem ráda, že to tu někdo má a mám se případně na koho obrátit :think: :lol:

Tak koumáka máme doma taky, už se jí párkrát povedlo něco tak dokonale rozebrat že jsme to dávali dohromady snad půl dne :mrgreen: a už se jí několikrát povedlo zdrhnout k noťasu a pusti písničku, umí posílat sms, jednou mi ráno čórla mobila a zahájila videohovor :-o já sama nevím jak se toto dělá :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
28.7.11 19:32

vlňáčky samozřejmě plést můžete jen nesmí být ta vlna moc silná.A když tak na tu 12 se to dá plést.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
28.7.11 21:55
mamina44 píše:
vlňáčky samozřejmě plést můžete jen nesmí být ta vlna moc silná.A když tak na tu 12 se to dá plést.

Já bych je chtěla plést na tom dvoulůžku dokulata, nemám ráda švy… a hlavně chci dělat pružný rantl :-) ale teda nevím, nevím :think: tak možná za 100 let tréninku :cry: zkoušela jsem teď nějaký vzorek co mají v tom manuálu a nevím no, ale zaprvé jsem se při tom málem zabila, rozbila si stroj a vypadá to úplně jinak než v té brožuře :pocitac:
Mamino, jaká nejsilnější příze se dá použít? Jde to co je určeno na jehlice č.4 ? resp. č.3,5-4,5

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
28.7.11 22:07

do kulata nejde plést rantl ani na dvoulůžku.No na tu 12 by to ztěží mohlo jít.Neměla by ta vlna přesahovat přes ty jehlice.Jinak se to bude cuchat.Když vysuneš jehlici a dáš na stranu ten jazýček tak ta vlna by neměla být silnější než ta mezera v tom obloučku.snad sem to popsala srozumitelně.Kdyby ta vlna byla silnější, tak ten jazýček se nedovře a oko by se neupletlo celé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
28.7.11 22:26

tak silnější než ta jehlice ta vlna není :-) ale i takovou doma mám, ta je na 5 jehlice, možná i 6 8-o to už je jak na kobereček :mrgreen:
rantl nejde plést dokulata jo :-( tak to se budu muset naučit sešívat :-o kurňa, to mě ale štve :-( a jiné vzory už jdou? si to vlastně ani nedovedu představit, no uvidíme co vymyslíme :wink: první výtvory budou věcičky na panenky :wink: to se malá bude mít :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
28.7.11 22:37

umíš háčkovat?já to místo šití háčkuji, ale jenom takovým plochým stehem aby to nenechávalo švy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9847
28.7.11 22:49
mamina44 píše:
umíš háčkovat?já to místo šití háčkuji, ale jenom takovým plochým stehem aby to nenechávalo švy.

Jj, umím, právě háčkuji šatičky pro malou :-D už jsou skoro hotové :wink: tam jde spíš o to, že co jde, tak dělám vcelku… a když dělám svetr, tak to co jde, tak dělám vcelku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35545
29.7.11 14:02

No to jsi dobrá, to musíš mít ok na jehlici :palec: :lol: mě sešívání neva, něco tedy taky zháčkuji.
Nepřijde vám to pletení na stroji složitější než v ruce :think: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
578
29.7.11 18:12

hmmmm na tom něco bude :think: ale je to rychlejší na stroji no .Na ty vlňáčky by se hodil ten mlýnek na pletení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat