Pletení na Dopletě
- Fotoalbum (2)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Mně to z něj pořád vyskakuje, z těch koleček co mají regulovat jak hodně se příze povoluje a vždycky si toho všimnu až když se mi ta vlna zamotá a zadrhne jezdec a pak to hodinu preparuji
už jsem se na to párkrát vyprdla a nedala to tam a hodila klubko na zem a rukou si přízi přidržovala u držátka jezdce a nic se nemotalo
možná mi to i vyhovuje víc než ta šaškárna nahoru, ale nevím jak to půjde u dvoulůžka
teď na stroj jen smutně koukám, dneska musim dodělat ty vlňáky (ručně pletené), tak snad mi malá dá možnost a bude spinkat, v noci byla 3× vzhůru
(2× po půlhodině a jednou strašila hodinu)… pitomý zuby ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jj, zuby přijdou a nedají vědět dopředu, taky známe, sice nebrečí, ale mlátí se a kňourá, já pak celou noc nespím ![]()
To jsem na sebe zvědavá, chlap tady včera lezl po zemi a hledal,jestli nejsou zapadlé části toho kolečka k napínači
No a já začala Honzíkovi čepičku-háčkovat ![]()
Kouknu na to v poledne, až bude spát a budu mít uvařeno ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Holky, potřebuji zachránit, jak mám vyměnit lamelu? Vyměnit jehlu se mi podařilo i když s trochou problémů, tu co jsem vyndavala jsem zlomila
ale nakonec se mi to povedlo
dát novou pružinku na lamelu byla hračka, ale jak jde vyměnit lamela už nevím
a v návodu to není
při pokusu o to jsem si akorát udělala dírku do svých úplně nových legín
No, potřebuji ty 2 lamely vyměnit protože jsou přiohnuté a zadrhává se mi o ně jezdec (nebo jak se to jmenuje) ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mysicko ve které části stroje máš ty lamely ohnuté,výměna je dosti pracná já bych ji nejprve zkusila narovnat kleštěmi
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mamina44 píše:
mysicko ve které části stroje máš ty lamely ohnuté,výměna je dosti pracná já bych ji nejprve zkusila narovnat kleštěmi
Mamino, to jsem právě zkoušela
a moc se mi to nepovedlo, nevím zda jsem ji nezohýbala ještě víc
předtím jsem zkoušela pléct vpodstatě jen nalevo od středu, ale pak jsem zkoušela tak aby střed byl ve středu a asi někde mezi 10-15 je ta první ohnutá, ta druhá je daleko, na tu jsem přišla jen když jsem po namazání stroje chtěla na celém stroji projet tak 10 řad aby se to vyčistilo, ale víc než 3 se mi nepodařilo… měla jsem to asi vzít po kouskách a ne celý stroj najednou, pak bych se té ohnuté lamele mohla vyhnout… ale tu co je kousek od středu asi budu muset vyměnit ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
oni ty lamely jsou navlečené na drátku jako korálky na niti.To znamená že budeš muset tedy ty lamely všechny sundat než se dostaneš k té pravé a pak zase všechny navléknout.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V podstatě jsou dvě možnosti,dát stroj do opravy nebo se do toho pustit sama.Pokud se do toho budeš chtít dát sama,budeš potřebovat menší šroubovák,kleště, kladívko a pevné nervy.Pokud budeš mít zájem tak ti poradím jak na to.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mamina44 píše:
oni ty lamely jsou navlečené na drátku jako korálky na niti.To znamená že budeš muset tedy ty lamely všechny sundat než se dostaneš k té pravé a pak zase všechny navléknout.
myslela jsem si že v tom bude nějaký háček
ale takovédleho čertíka jsem teda nečekala ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mamina44 píše:
V podstatě jsou dvě možnosti,dát stroj do opravy nebo se do toho pustit sama.Pokud se do toho budeš chtít dát sama,budeš potřebovat menší šroubovák,kleště, kladívko a pevné nervy.Pokud budeš mít zájem tak ti poradím jak na to.
Pustím se do toho spíš sama, jednak nevím kam ho dát do opravy, nechce se mi do toho už nějak moc investovat a když vidím že si naúčtují 120kč za výměnu duše na kočárku
tak se bojím že by si naúčtovali víc než co mě ten stroj stál i s poštovným… ![]()
Mám 10 náhradních lamel, tak to snad bude stačit ne
je teda pak rovnou projedu všechny abych za měsíc nePatoMatila znovu
Jestli budeš takové zlatíčko, tak tě poprasím o radu jak na to, já ráda šroubuji, myslím že když jsem zvládla rozebrat, opravit a poskládat nejen většinu mechanických hraček, ale i mobil a notebook
a vpodstatě polovinu naší domácnosti, tak tohle bych zvládnout mohla
No, ale manžel když mě vidí se šroubovákem, kleštěma a kladívkem v ruce, tak se o něj pokouší infarkt s mrtvicí dohromady
tak snad to přežije i on
Díky mocinky, moc ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
mamina44 píše:
mám ti to napsat do SZ?
Můžeš
tam to bude asi lepší a neztratím to ![]()
Díky moooooooooc
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Mamino, tak mám lamely vyměněné
zabralo mi to tedy přes 2 hodiny
nejvíc času to „navlékání“ zpět, ale když jsem chytla grif jak na to, tak už to šlo rychle
lepší bylo vyndat všechny pružiny a pak je po zasunutí drátu znovu nasadit
No jak jsem měla ten drát venku, tak jsem přemýšlela nad tím ho vytáhnout úplně celý a všechny lamely nandat, očistit a všechny je lehce promazaný zase naházet zpátky, bylo tam ještě spousta „prachu“ ke kterýmu jsem se shora nedostala
ale pak jsem to zavrhla páč to bych nestihla, bych se s tím určitě párala několik dní a to nevim kam bych před malou schovala… no hlavní je, že sem to zvládla, musím se pochválit
příště už to bude jednodušší ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A jak to jde? nám do toho vlezla nemoc, takže jsem musela být Honzíkovi 100% k dispozici, měl 40. horečky
a afty, tak doufám, že teď se na to konečně vrhnu ![]()
Jsi šikula ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit