Pletení - samouk

Napsat příspěvek
Velikost písma:
377
27.5.14 11:54

@tvetinka Záleží na tom, co pletu. Je vícero způsobů a každý se hodí na něco jiného.

Když pletu svetr, který budu sešívat, pletu krajové oko z líce hladce a z rubu obrace (jen dávám pozor, aby nebylo moc volné). Připadá mi, že se potom ty kusy lépe sešívají. Zvlněné to je, ale jen dokud se díly nesešijou. Pak už to vypadá dobře jak z líce, tak z rubu.

U šály jsem to dělala tak, jak už bylo popsáno (plést jen každou druhou řadu), a vypadalo to moc dobře, dělá to takový jakoby řetízek. Sešívat bych to ale nechtěla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
507
27.5.14 19:51

Krajové oko pletu vždycky obrace, v každé řadě. Připadá mi ten kraj takový pevnější.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2698
22.1.15 21:45

Plete tu někdo?

Holky včera jsem pochopila nahození ok, dnes jsem koupila knížku Praktická kniha pletení od REBO a konečně pochopila hladce a obrace (z internetu včera jsem nepochopila a vztekle jsem hodila jehlice do rohu obýváku :D ). Takže dnes díky knížce už obrace a hladce mi jde, jen problém jak začnu dělat tu druhou řadu tak třetí už neudělám, protože s emi to utáhne a už s emi to nehýbe po jehlici. Co s tím? Proč se mi to děje, že se to tak utahuje? A proč se mi to na jehlici furt tak kroutí? Ach není tu někdo z okolí Zlína kdo plete? :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.1.15 21:50

@Edita2

moc ty očka utahuješ, povol ruce. nech tu vlnu jen tak lehce klouzat po jehlici. Jsi nováček to je běžné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
22.1.15 22:03

@Edita2 to se stává každému ze začátku. Musíš trénovat, za nějakou dobu už to budeš mít v ruce a budeš oka dělat pravidelně. Vydrž :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
22.1.15 22:03

@Edita2 Musíš přijít na nějaký vlastní fígl a neutahovat očka, ta vlna namotaná na prstu musí být relativně volná…
Nevzdávej to - myslíš, že nějaký sportovec podá výkon bez tréninku?…nikoli :hug: :hug: :hug:…každý den to třeba jednu řadu a uvidíš, že to půjde.
Já se naučila plést na základce, takže pohoda…pokud jsem pletla - tak poslepu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:. Uvidíš - že to taky postupem času zvládneš ;) :mavam:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2698
22.1.15 22:11

Jo holky doufám že to zvládnu :) takže víc povolit ruce :) já mám furt strach že když povolím tak se mi to celé rozplete a sjede z jehlic :D tak nemít strach a zkoušet :) děkuji za rady :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22.1.15 22:17

@Edita2

neboj, jaké máš jehlice? Vzadu s tou zarážkou, nebo jen malé, krátké, bez zarážky?
Pokud nemají zarážku, tak si tam dej kousek špuntu, jen pro tvůj klid, neboj, nic nespadne a když jo, tak začneš znovu :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3774
22.1.15 22:20

@Edita2 Nesjede, neboj…všechny začátky jsou zpravidla těžké :hug: :hug: :hug:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2698
22.1.15 22:33

Mám 3, 1/2 a mají zarážky na konci :) mám totiž merino vlnu co jsem si kdysi koupila, tak z toho bych ráda tu šálu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
22.1.15 22:39

@Edita2 zkusila bych si na to trénování koupit něco levnějšího, ať si to merino nezničíš. Ono to fakt chvilku trvá, než je člověk schopný něco kloudného uplést.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
22.1.15 22:45

@Edita2 zkus si to na něčem úzkém třeba 15 ok, až si trochu vypleteš ruku budeš vědět jak utahovat, já teda všechny techniky našla na youtube, protože z popisu nic nepochopím :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31104
22.1.15 22:46

@Edita2 mimochodem moje maminka všechny jehlice ohýbá a líp se s tím manipuluje ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2363
23.1.15 00:05

Jinak krouti se ti to proto, protoze prvnich treba 10 rad musis delat 2 oka hladce 2 oka obrace a porad stridat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24392
23.1.15 00:08
@Edita2 píše:
Mám 3, 1/2 a mají zarážky na konci :) mám totiž merino vlnu co jsem si kdysi koupila, tak z toho bych ráda tu šálu :)

Já dávám na konec jehlic odkratý, asi 3/4 cm z korkové zátky. Provleču jehlicí, aby očka na druhé straně nepadaly.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat