Pletení - samouk

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1841
3.7.19 13:14

Ja bych bud kus odmotala a nechala u odlozenych ok, nebo ustrihla ale nechala si tak nejmin 20 cm. Nebo plest dalsi dil z noveho klubka. No a pak bych tu ustrizenou prizi nadvazala a uzlik hackem zapravila do rubu. Pozor aby se oka neuvolnila, pri dalsim pleteni je potreba je trochu utahnout. Hodne zdaru!!!
Na na svoje prcky hackovala kabatky z prize Snehurka, byly moc hezke a nikdo je nemel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
3.7.19 13:44

@Tulačka22 Na odložení ok se dá koupit takový veliký zavírací špendlík, dělají se od cca 8cm délky do nějakých 20cm, posledně jsem ho viděla za nějakých 35 Kč ve švadlence. Jinak koukněte dál do návodu co se s aktuálně rozpleteným dílem bude dělat dál, to vám napoví jestli je lepší si přízi rozdělit a odmotat si třeba čtvrt klubka stranou nebo bude stačit třeba půlmetrový konec na spojení s dalším dílem svetru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10461
3.7.19 14:00

@Tulačka22 muzes to odlozit s celym klubkem, ja to ale vzdycky striham (aby se mi tam to nepouzivane klubko nepletlo) s tim, ze necham treba 30cm delsi kus, aby se to neparalo. Odlozena oka se daji navlect na specialni spendlik, ale postaci i kruhova jehlice nebo jako nouzovku jsem pouzila i provazek -proste cokoliv, aby se oka neparala. Pote, co zacnes s oky znovu pracovat, navazes nove klubko tak, jako bys navazovala, kdyz dopletes klubko.
Jinak muzi vrele doporucit plest podle navodu na www.garnstudio.com Je to fajn protoze ke kazdemu modelu jsou tam videonavody, jak plest komplikovanejsi mista plus je tam poradna, kde muzey polozit konkretni dotaz ke konkretnimu navodu. Hezke videonavody maji na youtube taky Vlnene sestry, ktere maji mimochodem taky obchod s uzasnymi prirodnimi prizemi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27698
3.7.19 14:14

Dobře se učí s youtoubu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6
3.7.19 14:52
@ka2ka píše:
Dobře se učí s youtoubu

Také mám velmi dobré zkušenosti s Youtube. V nastavení je možnost pomalého přehrávání.
 https://www.youtube.com/watch?…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27698
3.7.19 14:55

@luckaadam já se tak naučila háčkovat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
3.7.19 19:16

@Ba412 no. Jak jsem trouba začátečnickej tak to z toho nevyctu. Na konci se píše, že rameni švy spojím pletacim stehem. Takže jen kus odmotat by stačilo?

Holky, já vím, že je lepší plést podle YouTube návodu. Ale já podědila hodně staré výtisky od babičky, aj nějaké ručně ilustrované, a chtěla nych se naučit plést podle těch zmatečných popisu. Byl by hřích to vyhodit. Hlavně některé kousky. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6650
4.7.19 01:50

@Tulačka22 Tak na pletací steh bych nechala cca 0,5 metru až metr, já radši nechávám delší konce, kdyby se mi ke konci objevil nečekaný problém a taky s delším koncem se i lépe pracuje při zašívání konce.

Materiály po babičce bych určitě schovala, ale na ty základy je opravdu lepší YouTube nebo nějaký blog s návody.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2740
4.7.19 03:32

@Tulačka22 Když budeš spojovat pletacím stehem, znamená to, že přední ani zadní díl nebudeš uzavírat, ale spojovat budeš vyšitím jedné řady z lícové strany. Buď odlož na jinou velikost jehlice, velký špendlík nebo lanko. Klidně můžeš odstřihnout přízi. Pro spojení potřebuješ jehlu na pleteninu s tupou špičkou, na kterou si přízi navlíkneš jak niť.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2
11.1.20 13:23

www.krampolinka.cz má krásná videa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
19.7.22 06:34

Jsem ráda že tady jsou pletařky i ty co to umí s háčkem. Je to relax.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat