Pletení - samouk

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
3175
23.1.15 01:07

@Edita2 to jsi dobra, že jsi to pochopila z knížky! Já musela všechno vidět na youtubu, jinak bych to nedala. A návody s ruznymi značkami jsou pro mne úplně nepochopitelne :oops: A jinak jak holky radi…povolit ruce, min utahovat a urcite si kup jedno klubicko jen na zkouseni.Hodi se ti i do budoucna, az budeš zkoušet vzory, copánky a tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
832
23.1.15 01:16
@lucky.girl píše:
Jinak krouti se ti to proto, protoze prvnich treba 10 rad musis delat 2 oka hladce 2 oka obrace a porad stridat.

To teda nedělám a nekroutí se mi to :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
23.1.15 02:33
@lucky.girl píše:
Jinak krouti se ti to proto, protoze prvnich treba 10 rad musis delat 2 oka hladce 2 oka obrace a porad stridat.

to je tzv. úplet, to se dělá na spodek svetru, rukávy, aby to pružilo a roztáhlo, ale drželo tvar, ale to nejde na vše naplést, třeba na šálu určitě ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17095
23.1.15 02:40

@Edita2 jestli se ti spodek kroutí do ruličky, tak to se někdy dělá, ale většinou když pak uděláš kus, tak se to vyrovná. Nebo já začínala na šálu tak, že jsem nahodila jednou tolik ok a první řádek jsem pletla vždy přes 2 oka, ne jedno. Pak mi ten kraj spodek zůstal hezky rovný a nekroutil se ani vodorovně, ani svisle.

Jo a nevím, jak nahazuješ ten základní řádek, ale mně se osvědčilo po nahození začínat obrace, ne hladce. Měla jsem ten začátek pak takový hezčí. Ale mě učila plést máma, nahazuji si svou metodou a dověděla jsem se, že pletu tzv. anglické oka. Dneska už rozdíl mezi angl. a obyč okem chápu, je to jen v tom, jestli do oka píchnu z leva nebo z prava, ale ze začátku jsem z toho byla paf :lol:

hodně zdaru :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
24.1.15 13:54

Holky, patřím věkově do skupiny -sát :_) ale když zrovna nehlídám andílky tak pletu rukama, našla jsem skvělý návod na internetě, snad dobře vložím odkaz ale je to opravdu lehké :oops: :oops:

http://www.satkylevne.cz/…eni-v-rukou/#…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2698
24.1.15 21:21

Snažím se mé milé pletařky :) z youtube jsem to nepochopila :D já raději knihy. No zkouším zkouším :) tak uvidíme :) včera jsem zkoušet nemohla jelikož jsem usla s malým :D tak zas další lekce dnes :D jnak super na tom je že když jsem vzteklá že to vypadá hrozně což zatím vypadá tak to prostě stáhnu a rozpářu :D a to se mi na tom tůůůze líbí :))) :oops: 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26.1.15 08:30

Prave preto by si sa mala ucit na starej vlne, idealne z vyparaneho svetra. Pretoze vlna sa castym paranim kazi. Rovnako sa kazi, ked ju namotavas naspat na klbko prilis tesne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
26.1.15 19:30

Ano, také si myslím ale to pletení v rukou nejde snad ani zkazit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
26.1.15 21:00

@bohunka5

zdravím pletařky a skvělé ročníky :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
26.1.15 21:02

@Lenon hlavně skvělé ročníky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29.1.15 20:43

Tak co holky, jak se vám motají ruce :*

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
30.1.15 10:32
@bohunka5 píše:
@Lenon hlavně skvělé ročníky :D

ano, skvělé ročníky :)
Jak se daří?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5
5.2.15 15:08

@Lenon Jak už jsem někde psala, nejkrásnější léta mého života :) Doufám, že u Vás též! :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
442
15.2.15 16:06

@bohunka5

ano, užívám si každý den :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
142
3.7.19 13:03

Pletený svetr na prcka

Ahoj dámy (možná i pánové), pletu prckovi svetr podle návodu v Diana baby. V návodu píšou, že mám momentálně oka odložit a začít plést další kousek. No a teď k jádru dotazu: Jak mám oka odložit? To mam ustřihnout niť od klubka, když potřebuji plést další díl? Nebo mám odložit s klubkem a jít koupit další nové? :oops: Možná to zní směšně, ale učím se plést sama. V knihách jsem nic o tom nenašla a na fb mi všichni rádi, nevím proč, jak mám oka uzavřít. :nevim: Ale já je, podle návodu, uzavřít nepotřebuji :?, jen odložit.
Když ustrihnu niť těsně u ok, nevypáře se mi to? A jak zbytek dopletu, když už tam nebudu mít přízi? To si mam nahodit novou? Nebude to znát? :lol: prosím laicky vysvětlete, debila ze sebe umím udělat totiž sama :lol: :mrgreen:

Všem zúčastněným za nápovědu děkuji. Na fb skupině o pletení mě moc stařenky nepochopily (nemyslím to zle, omlouvám se, pokud se to případně někoho dotklo). :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat