Pletení - samouk
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
- Citovat
- Upravit
@Pipet i prstové rukavice? poradila bys?
Pletu podle tohoto návodu , hezky jsem si udělala klínek na palec, přesunula na špendlík a otázka zní: musím těch 6 náhradních nahození udělat hned za těmi přesunutými oky nebo je můžu nějak rozložit ob jedno normální oko?
Mám obavu, že v další řadě bych se z 6 za sebou nahozených ok zvencla, vždyť je to v podstatě jehlice omotaná vlnou
- i jedno mi jde nabrat blbě.
Navíc jsem teda upletla už asi 12 ok za, ale to bych kdyžtak vypárala.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@tonj nojo, babička nabízela pozdě
taky jsem měla takovou babičku, ale ta mi stihla vnutit základy ručních prací někdy mezi 10 a 12
Ale u pletení fakt jen základní základy, to mě moc nebralo a mám podezření, že ji taky ne, i když uměla a pletla.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Knihomyš píše:
@Pipet i prstové rukavice? poradila bys?
Pletu podle tohoto návodu , hezky jsem si udělala klínek na palec, přesunula na špendlík a otázka zní: musím těch 6 náhradních nahození udělat hned za těmi přesunutými oky nebo je můžu nějak rozložit ob jedno normální oko?
Mám obavu, že v další řadě bych se z 6 za sebou nahozených ok zvencla, vždyť je to v podstatě jehlice omotaná vlnou- i jedno mi jde nabrat blbě.
Navíc jsem teda upletla už asi 12 ok za, ale to bych kdyžtak vypárala.
přes ně tyhle dělám
oka nahazuju přímo za sebou (tvoří pak základnu pro „zadní“ stěnu palce, ale nedělám jich 6 - nahodím 3 (omotám jehlici 3×) a každé nahozené oko v další řadě rozpletu na 2 oka. Zjistila jsem, že když jich nahodím 6, tak je to štrašně volné a plandavé.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Knihomyš @neumisa Já teda nejsem žádná ostřílená pletařka, pletu jen něco přes rok a jsem taky samouk, ale právě jsem dopletla rukavice bez prstů podle jiného návodu. Určitě bych nahazovaná oka nerozdělovala mezi ostatní. Myslím, že musí být za sebou, jinak ta konstrukce nebude fungovat. Ta oka se potom nabírají blbě, ale zas až takové drama to není. Nevím, o jakém namotávání vlny to obě mluvíte? Když dělám rukavice, nahazuju tak, jak je to vidět v tomhle videu (těsně před třetí minutou):
http://www.youtube.com/watch?…
Sice to není nějaké obzvlášť stabilní nahození, na začátku pletení používám jiný způsob, ale tady na těch pár ok se to zvládne.
Jinak @neumisa má možná pravdu s tím, že 6 ok je až moc - já jsem pletla z teňoulinké vlny na dvojkách jehlicích, celkem jsem měla 60 ok a nahazovala jsem 4. Bylo to akorát. Myslím, že dlaň se normálně plete na stejném počtu ok, jako jsme měli na začátku.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Knihomyš Já tady používám nahazování rozplétáním…
http://www.chytrepleteni.cz/Jak_zacit.htm
hned ten první způsob. Píchneš do oka, protáhneš a smyčku dáš na levou jehlici - je nahozené oko. Zas píchneš, protáhneš, smyčku dáš na levou jehlici - nahozené další oko. Tak můžeš nahodit plno ok a nebude to jen omotaná jehlice.
To nahazování jen „podebráním“ používám třeba u nějakých dírkových vzorů atd., nikdy ne na okrajích.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
tohle nahazování jsem neznala - díky, vypadá velmi použitelně, vyzkouším, jen co mi opadnou háčkovací choutky, pak se zas pustím na chvíli do pletení ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Díky za rady! Už mám skoro hotovou zkušební mutantí bezprstou rukavici
Sice jsem v zápalu boje umístila palec ve stejné řadě s ostatními prsty, takže mám moc velkou dlaň, je moc široká (tlustá příze) a patent krátkej (respektive ta hladká část pod patentem dlouhá) a mezi palcem a okolím mám podivné díry, ale tak princip bychom ozkoušený měli…
Teď ještě jestli mám jít do rukavice naostro (už mám objednávku
) nebo do mutantní ponožky ![]()
Jo, a nevíte, jak se na bezprsťáky naplétá kryt ? To jim jako upletu miničepičku a nějak to na ně přiháčkuju nebo přišiju?
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Knihomyš píše:Jo, a nevíte, jak se na bezprsťáky naplétá kryt ? To jim jako upletu miničepičku a nějak to na ně přiháčkuju nebo přišiju?
Já bych upletla čepičku a přišila
žádné záludnosti…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@jankee Taky mě napadlo… ale pro mě by bylo jednodušší přišít ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Takhle dělám zdvojený kousek šály, aby se tím pak dal provlíknout ten druhý konec. Ale pro běžné použití jsou nákrčníky nej ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Aby ze mě nějaká těhotná neporodila
Myslela jsem spíš po večerech, když náš divočák kojenec usne…No, nejdřív to zkusím sama a když se ukáže, že jsem v tomto směru příliš retardovaná a nezvládnu to, zvážím i tuto možnost.
I Pipet, díky moc, třeba to využiju…Nejlepší na tom je, že mám spoustu jehlic apod. po babče..pletla o 106 a vždycky mně nabízela, že mě to naučí…jenže v té době jsem honila chlapy a vymetala kde co a tohle mě fakt nebralo. A babička už mezi tím není
Pozdě bycha honiti nebo jak se to říká.