Pletený svetr na kluka
- Fotoalbum (1)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
Pletený svetr na kluka
Potřebuji radu, jak na pletený svetr na kluka 3roky 105cm. Nevím jak vypočítat kolik ok bude potřeba a tak, není na to nějaká tabulka?Chtěla bych mu jej uplést, ale nemůžu najít normální návod bez zbytečných copánku a šílených vzorů, abych to pochopila i já, která umí uplést ponožky, ale rychle se učím
Třeba podle internetu jsem se naučila háčkovat:-), takže nemám strach že to nezvládnu, jasně nejlepší by bylo kdyby mi nad rukama stála nějaká bábi, ale to nejde..Díky
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Vezmi si nějaké triko nebo něco, podle čeho to budeš měřit…
Vyber vzorek, upleť kousek cca 10×10 cm, spočítej, kolik ok a kolik řad je třeba na 5cm délky/výšky a podle toho přepočítej, kolik oček bude mít svetr/rukáv…
Přiměřuj buď na modelovi=) nebo k tomu triku… - já pletu většinou večer, až malá spí, takže na ni to přiměřit nemůžu.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahoj. Doporučuju tento vzor: v lícových řadách střídáš nahození a spletení dvou ok obrace, v rubových řadách pleteš, jak se oka jeví (tj nahozená obrace, spletená hladce). Je to velmi jednoduchý vzor, vypadá jako pružný lem, akorát je silnější a mnohem hezčí. Přikládám foto - já to pletla trochu jinak, ale je to to samé (já pletla rubové řady hladce, obrace, hladce, obrace a v lícových řadách jsem pletla, jak se oka jeví, akorát ta hladce jsem píchla o oko níž, takže jsem nabrala dvě nad sebou najednou). Oba tyto vzory vypadají stejně, záleží, co by ti víc vyhovovalo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ahojky, záleží z jaké vlny se to bude plést, jaká síla. Já nejraději pletu podle časopisu Diana Baby, je to tam vše super vysvětlené. A vždycky mně to sedělo. Kdyby jsi chtěla nějakou předlohu, písni SZ, dáme to nějak dohromady. ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
A co se týká počtu ok, tak nejlepší je odhadnout, zkusit, jak to vyjde a po pár řadách uvidíš, jestli je to ono nebo přepočítáš, kolik potřebuješ.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit