Háčkovat z vlny nebo bavlny?

6954
26.1.12 15:36

Háčkovat z vlny nebo bavlny?

Prosím o radu zkušené háčkařky.

Chtěla bych udělat pro své první mrně, které se narodí letos v květnu, háčkovaný spací pytel. Je lepší vzhledem k roční době vyrobit ho z vlny nebo z bavlny? Připadá mi, že dítě by se mohlo na jaře a v létě ve vlně přehřívat… Ale nevím, nemám v tomto ohledu zkušenosti.

Pokud mám háčkovat z vlny, jakou značku byste mi doporučily? Nechci nic kousavého atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
31594
26.1.12 15:39

Já bych háčkovala z bavlny nebo bavlna-hedvábí, opravdu i když má vlna termoregulační vlastnosti, tak na léto mi přijde nevhodná.
zkus mrknout na zlaticko.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
26.1.12 16:55

Díky, Gladys. Ani jsem nevěděla, že se dělá kombinace s hedvábím… To vypadá dobře.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5993
26.1.12 16:59

Omlouvám mám otázku mimo téma:)
Gladys kde máš bendu?:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
26.1.12 17:05

Květinko neztácela bych s tím čas,moje tchyně byla děsně akční a upletla rovnou dva,ani v jednom holka nevydržela ani hodinu. Raděj kup nějaký bavlněný.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
523
26.1.12 17:25

Já budu háčkovat vak na miminko, ale budu ho používat až na podzim, v létě s tím moc nepočítám, taky mám předpis na větší mimi a to é semá narodit v červenci :) Koupila jsem vlnu Batole, 100% akryl. Paní v galanterii říkala, že 400 g mi vystačí nejen na pytel, ale i svetr s čepičkou, takže budu mít komplet (klubko 100 g = 416 m, 60 Kč).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
26.1.12 17:31
berry4 píše:
Květinko neztácela bych s tím čas,moje tchyně byla děsně akční a upletla rovnou dva,ani v jednom holka nevydržela ani hodinu. Raděj kup nějaký bavlněný.

Já už se těším na to háčkování, takže to už mi nerozmluvíš. :-) Snad nebude ten pytel jen na ozdobu… :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
26.1.12 17:42

Jadlo, to je príma cena. Já bych chtěla rozhodně nějakou silnější přízi, tak max. 300m na 100g, aby to rychle nabývalo. :-D A předpis mám na dítě 6-9 měsíců :-), ale využiju ho v létě na táboře, a pak až dokud z něj nevyrostě. Zpočátku prostě bude trošku větší… Jinak předpokládám, že nejprve bude miminko spát doma v zavinovačce. To se všechno uvidí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29577
26.1.12 17:43

:lol: Raděj háčkuj čepičky a svetýrky a kabátky,ty ti uděljí službu i radost,na mmb je návodů,že tu půjde hlava kolem! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
523
26.1.12 17:44

Dneska jsem byla poprvé v životě v obchodě s dětskými věcmi, sousedí s galantérii a přemluvila jsem toho mého nastávajícího tatínka, aby tam se mnou zašel. A viděla jsem tak první zavinovačku svého života, teda, co pamatuju, na vlastní si nevzpomenu a nevzpomenu. A zdála se mi jak ušitá ze starého županu. Budu si muset taky nějakou tenoučkou na léto vybrat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
26.1.12 17:45
berry4 píše: :lol: Raděj háčkuj čepičky a svetýrky a kabátky,ty ti uděljí službu i radost,na mmb je návodů,že tu půjde hlava kolem! :palec:

Já vím, to jsem koukala. Ale teď ještě dodělávám svetřík (podle oka a připadá mi moc malinký, snad bude aspoň na první týden života miminka :mrgreen: ). Příště háčkuju už jen podle předpisů!!!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
523
26.1.12 17:49

Chvíli mi trvalo rozluštit zkratku mmb, jsem amatérka. Ale už to mám :lol: U nás v galanterii je docela potíž se hnat tenkou přízi, chtěla bych uháčkovat kabátek s námořnickým motivem z tenké příze a ta bohužel. Tak se vrhnu na ten vak a nechám ho na později.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
26.1.12 17:52
Jadla píše:
Chvíli mi trvalo rozluštit zkratku mmb, jsem amatérka. Ale už to mám :lol: U nás v galanterii je docela potíž se hnat tenkou přízi, chtěla bych uháčkovat kabátek s námořnickým motivem z tenké příze a ta bohužel. Tak se vrhnu na ten vak a nechám ho na později.

Ten by šel dobře ze Sněhurky, ne? Nevím, jak je to vhodné nebo ne, ale já z ní teď dělám svetřík …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15674
26.1.12 17:52

Vlnu moc nedoporučuju. Ta, která nekouše, bývá hodně drahá, ta levnější zas hodně nepříjemná na nošení.

Bavlna je v tom lepší, ale taky ne každá.

Teď jsem objevila super příjmenou přízi, 50g za 31Kč, jmenuje se Red Heart Baby a je moooc příjemná. Je to teda ale 100% acryl, takže každému miminku vyhovovat nemusí. Já měla napleteno na holky hodněš moc, pletu já i moje maka. Anežka to i unosila, ale Mája měla po všem vyrážku (a teď jí diagnostikovali atopický exem, takže asi už to bylo k tomu). Naše pediatrička pletené věci moc ráda neviděla :nevim: .

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6954
26.1.12 18:01
hkac píše:
Vlnu moc nedoporučuju. Ta, která nekouše, bývá hodně drahá, ta levnější zas hodně nepříjemná na nošení.

Bavlna je v tom lepší, ale taky ne každá.

Teď jsem objevila super příjmenou přízi, 50g za 31Kč, jmenuje se Red Heart Baby a je moooc příjemná. Je to teda ale 100% acryl, takže každému miminku vyhovovat nemusí. Já měla napleteno na holky hodněš moc, pletu já i moje maka. Anežka to i unosila, ale Mája měla po všem vyrážku (a teď jí diagnostikovali atopický exem, takže asi už to bylo k tomu). Naše pediatrička pletené věci moc ráda neviděla :nevim: .

Ono asi záleží na tom, z čeho to je. Jsem pro čistý materiál - čistá vlna, čistá bavlna (teď mě tu zaujala ta směs s hedvábím). No, uvidím, co bude mimču svědčit a co ne. Ale vyzkoušet se to musí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat