Poradna o výběru kočárků a autosedaček
Lukáš Fiala
Ahoj maminky, mám na Vás dotaz.
Včera jsem zjistila, že náš kočárek chytil v kočárkárně plíseň (je tam dost vlhko) a teď jak jsou povodně, tak jsme nebyli 3 dny venku a bylo to ![]()
Není to tedy nic extrémního, ale je na madle, které syn okusuje a u pásů.
Včera jsem ji očistila hadříkem, protože jsem nutně musela na úřad a hlídala syna, aby se nezakousl, ale dneska bych to ráda nějak začala řešit.
Bojím se aby se to ještě nerozrostlo.
Děkuji za radu ![]()
Také jsem se s tím prala, vše jsem vyprala, ale plíseň stejnak zůstala a kočárek jsem odvezla na sběrný dvůr ![]()
Jestli je na madle, tak bych to nastříkala Savem proti plísním. Jen pozor, abys nepostříkala textilní části.
Nám se to stalo na chatě.. Podložku jsem vyhodila, potah vyprala.. Tak malá už je velká, tak to tak neřeším - budem ho brát asi jen na dlouhý výlety.. Nevím no, možná savo na plíseň, víc zředěný, aby nevyžralo barvu? Nebo udělat nový potah na to madlo, staré rozpárat a vyhodit, záleží taky kolik do toho chceš investovat..
Teda holky, moc děkuji za komentáře, ale zatím moc potěšená nejsem
Když to vyperu, tak to asi nepomůže, co???No malýmu je 11m, takže by se nám ještě tenhle sporťák hodil, ale jak píšu, je malý a všechno žužlá. Když to postříkám tím savem proti plísním, tak se bojím přesně toho, že to vyžere barvu a navíc že tam něco zůstane a jemu se to dostane do pusinky. Přece jen je to i na látce a to madlo je taky „látkové“ a nejde to sundat ![]()
Debilní kočárkárna. Nebydlet ve 4.patře bez výtahu, tak se to stát nemuselo ![]()
Stalo se nam to bohuzel tez, luxusne jsem to vycistila narecenym Savo Perex, kartackem vycistila, nechala chvilku a pak hodila do pracky s abivzi aby to vonelo, po plisni ani pamatka ![]()
@Viktorie píše:
Stalo se nam to bohuzel tez, luxusne jsem to vycistila narecenym Savo Perex, kartackem vycistila, nechala chvilku a pak hodila do pracky s abivzi aby to vonelo, po plisni ani pamatka
děkuju, zkusím ![]()
Co zkusit bakterialni mydlo? Koupis v lekarne, urco i drogerce a vycistit kartackem. A vyprat to nemuzes? Pokud je madlo oddelavaci, ale latka nesundavaci, hodila bych ji do povlaku na polstar a do pracky.
Já bych to snad nejradši odpárala a nechala si u paní na mimibazaru ušít nový potah na madlo, stojí to pár korun, v barvě jako si vybereš a je to sundávatelné a pratelné. Paní je šikovná, šila nám komplet látky na celý kočár (ne kvůli plísni, ale kvůli barvě která už byla hnusná)
Osobně bych v tom dítě nenechala, nevěřím, že se dá komletně zbavit plísně, kor když to ožužlává… nový potah by to snad vyřešil…
Ahoj holky. Tak já se přidávám, dneska jsme zjistili, že máme ve sklepě tři plesnivé kočárky
z toho jeden je úplně nový
čekáme během dvou týdnů druhé dítko a nevím co si počít. Chlap běžel do drogerky, tam mu řekli, že se na to teď ptá hodně lidí, ale že oni neví. Doporučili mu akorát to savo s tím, že dělá skvrny. My tu plíseň máme jak na snímatelných, tak na nesnímatelných částech. Co by jste v našem případě dělaly? Samozřejmě, že je miminko na prvním místě ale vyhodit úplně nový kočárek? ![]()
Juchů, jsme zachráněni, moje vševědoucí sousedka mi poradila tohle a vypadá to nadějně =) http://www.vmd-drogerie.cz/…racky-500-ml
No anebo zkus sunadávací části vyprat v pračce a zbytek ostříkat vodou a vydrhnout octovou vodou. Ocet fleky neudělá a taky vydezinfikuje.
@Trolíci díky, ten Sanitol může být dobrý, budu ho muset koupit a vyzkoušet. Taky mí vnoučci mají flek po plísni v kočárku, ale naštěstí jen, pod zadečkem.