Plíseň na kočárku

1235
5.6.13 08:39

Plíseň na kočárku

Ahoj maminky, mám na Vás dotaz.
Včera jsem zjistila, že náš kočárek chytil v kočárkárně plíseň (je tam dost vlhko) a teď jak jsou povodně, tak jsme nebyli 3 dny venku a bylo to :(
Není to tedy nic extrémního, ale je na madle, které syn okusuje a u pásů.
Včera jsem ji očistila hadříkem, protože jsem nutně musela na úřad a hlídala syna, aby se nezakousl, ale dneska bych to ráda nějak začala řešit.
Bojím se aby se to ještě nerozrostlo.
Děkuji za radu ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
16247
5.6.13 08:45

Také jsem se s tím prala, vše jsem vyprala, ale plíseň stejnak zůstala a kočárek jsem odvezla na sběrný dvůr :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35438
5.6.13 08:47

Jestli je na madle, tak bych to nastříkala Savem proti plísním. Jen pozor, abys nepostříkala textilní části.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Run
20807
5.6.13 08:48

Nám se to stalo na chatě.. Podložku jsem vyhodila, potah vyprala.. Tak malá už je velká, tak to tak neřeším - budem ho brát asi jen na dlouhý výlety.. Nevím no, možná savo na plíseň, víc zředěný, aby nevyžralo barvu? Nebo udělat nový potah na to madlo, staré rozpárat a vyhodit, záleží taky kolik do toho chceš investovat..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
5.6.13 08:54

Savo ti vyzere barvu… :think: Co zkusit ocet?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1235
5.6.13 08:59

Teda holky, moc děkuji za komentáře, ale zatím moc potěšená nejsem :( Když to vyperu, tak to asi nepomůže, co???No malýmu je 11m, takže by se nám ještě tenhle sporťák hodil, ale jak píšu, je malý a všechno žužlá. Když to postříkám tím savem proti plísním, tak se bojím přesně toho, že to vyžere barvu a navíc že tam něco zůstane a jemu se to dostane do pusinky. Přece jen je to i na látce a to madlo je taky „látkové“ a nejde to sundat :(
Debilní kočárkárna. Nebydlet ve 4.patře bez výtahu, tak se to stát nemuselo :((((

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10911
5.6.13 09:00

Stalo se nam to bohuzel tez, luxusne jsem to vycistila narecenym Savo Perex, kartackem vycistila, nechala chvilku a pak hodila do pracky s abivzi aby to vonelo, po plisni ani pamatka :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1235
5.6.13 09:08
@Viktorie píše:
Stalo se nam to bohuzel tez, luxusne jsem to vycistila narecenym Savo Perex, kartackem vycistila, nechala chvilku a pak hodila do pracky s abivzi aby to vonelo, po plisni ani pamatka :)

děkuju, zkusím ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24379
5.6.13 09:21

Co zkusit bakterialni mydlo? Koupis v lekarne, urco i drogerce a vycistit kartackem. A vyprat to nemuzes? Pokud je madlo oddelavaci, ale latka nesundavaci, hodila bych ji do povlaku na polstar a do pracky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
764
5.6.13 09:26

Já bych to snad nejradši odpárala a nechala si u paní na mimibazaru ušít nový potah na madlo, stojí to pár korun, v barvě jako si vybereš a je to sundávatelné a pratelné. Paní je šikovná, šila nám komplet látky na celý kočár (ne kvůli plísni, ale kvůli barvě která už byla hnusná)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16247
5.6.13 11:32

Osobně bych v tom dítě nenechala, nevěřím, že se dá komletně zbavit plísně, kor když to ožužlává… nový potah by to snad vyřešil…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4244
30.6.13 14:37

Ahoj holky. Tak já se přidávám, dneska jsme zjistili, že máme ve sklepě tři plesnivé kočárky :,( z toho jeden je úplně nový :,( čekáme během dvou týdnů druhé dítko a nevím co si počít. Chlap běžel do drogerky, tam mu řekli, že se na to teď ptá hodně lidí, ale že oni neví. Doporučili mu akorát to savo s tím, že dělá skvrny. My tu plíseň máme jak na snímatelných, tak na nesnímatelných částech. Co by jste v našem případě dělaly? Samozřejmě, že je miminko na prvním místě ale vyhodit úplně nový kočárek? :pocitac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4244
30.6.13 15:47

Juchů, jsme zachráněni, moje vševědoucí sousedka mi poradila tohle a vypadá to nadějně =) http://www.vmd-drogerie.cz/…racky-500-ml

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
30.6.13 15:56

No anebo zkus sunadávací části vyprat v pračce a zbytek ostříkat vodou a vydrhnout octovou vodou. Ocet fleky neudělá a taky vydezinfikuje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24392
30.6.13 16:07

@Trolíci díky, ten Sanitol může být dobrý, budu ho muset koupit a vyzkoušet. Taky mí vnoučci mají flek po plísni v kočárku, ale naštěstí jen, pod zadečkem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

S4

• (3.6) + 69 recenzí