Foto: Plíseň na vajíčkách?

6.9.26 15:34

Plíseň na vajíčkách?

Holky tohle jsem objevila po rozbalení vajec, nevím kde jinde se zeptat. Je to plíseň? Koupili jsme tak 3 dny zpátky a je jich rovnou 30🙈Můžu to umýt a normálně uvařit nebo je možné, že se to dostane i přes tu skořápku? Účtenku samozřejmě nemám a štve mě to vyhodit 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
11969
6.9.26 15:39

Asi byly nějak znečištěné od něčeho co chytlo pliseň. Mohlo na ně třeba něco kápnout…Před použitím bych skořápku řádně umyla. Ale až těsně před použitím. Když je umyjes všechny teď tak máš do pár dní po nich protože se naruší povrch a všechny se zkazí… Vzala bych přednostně ty zasažena vajíčka třeba na omeletu ale klepala je jednotlivě napřed třeba do hrnku aby sis ověřila že nejsou zkažená.
Edit: Teď koukám Google rádi všechny zasažena vajíčka vyhodit že se to prý přes skořápku může dostat dovnitř… :nevim: naší určitě nevyhazovali…Mě osobně se to nikdy nestalo…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37262
6.9.26 15:44

Nedávno se mi to taky stalo, jedno vejce v platu bylo rozbité a nebylo to z venku videt a ostatní kolem plesniveli. Já bych to radši vyhodila, může se to dostat skrz skořápku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9301
6.9.26 15:48

Já bych to vyhodila než něco riskovat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6676
6.9.26 15:50

Plesen ma spory a preto sa radi jedlo zasiahnute plesnou vyhodit. Hnevalo by ma to teda, ale asi by som to nejedla.
Kde si to kupovala?

Příspěvek upraven 06.09.26 v 15:51

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.9.26 15:50

@Vladusxx Možná jestli se někde při převozu nezspařili🙈Taky to právě vidím poprvé. Asi ta nejvíc vyhodím a ta co jsou jen trochu před vařením omyju. Děkuju moc, člověk aby už i rozbaloval vejce hned jak je přinese 🙈 😃

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.9.26 15:52

@Kriss Tina Štve mě to hodně, uvnitř právě nic není, nesmrdí nic ale taky se mi to moc jist nechce, možná jen ta skoro čistá nechám

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.9.26 15:53

@Mkmkz Klasika penny, ale nikdy se mi to nestalo, vždycky v pohodě jen teď..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6.9.26 15:54

@Mkmkz Děkuju, právě jsem nevěděla, jestli to může projít i přes skořápku, tak asi achjo :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9837
6.9.26 15:58

Nebyla proložka mokrá?
Bylo by mi strašně líto vyhodit tolik vajec, při naší obří spotřebě vajec doma.
Ale neměla bych důvěru a odvahu, ať je někdo sní. Takže bych je vyhodila.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37262
6.9.26 16:00

Já bych to možná riskla, ty co nejsou tolik zasažené umyla a snedla sama, ale dětem bych to určitě nedávala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3135
6.9.26 16:43

To se mi teď poprvé v životě taky stalo. Měla jsem vajíčka uložená v lednici v plastovém boxu, tak asi nemohly dýchat. Byly tam pár týdnů, takže docela dlouho.

Jelikož to nebyla vajíčka od chuděr z klecového chovu, ale od šťastných slepiček z venkova, bylo mi jich fakt líto. Takže… přestože jsem měla trochu obavy, že plíseň prošla přes skořápku (na druhou stranu takové vajíčko je živá věc a trochu se patogenům umí bránit), jsem je umyla a rozklepla. Zraková a čichová zkouška neodhalila žádné závady, takže jsem je řádně tepelně upravila a snědla.
A nic se nestalo.
Ale budu si na to pro příště dávat pozor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2280
6.9.26 17:23

Já plesnivé věci vyhazuji. Nehledě na cenu a lítost. U nás v rodině byla vždycky tendence „vykrajovat“ a já to z duše nesnášela. Proč riskovat zažívací potíže? Aby se nevyhodil chleba v hodnotě dvacky? U vajec je to o něco větší ztráta, ale přiznám se, že ani ta stovka, co to plato ve slevě stojí, nemá až takovou hodnotu. Kdybych dostala na výběr, jestli přijdu o stovku, nebo budu mít dva dny průjem a bude mi zle, tak radši přijdu o tu stovku :lol: Ale je i dost lidí, pro které vyhodit vajíčka za stovku je zásah do rozpočtu a tak zvažují i to, že to jednoduše risknou a děj se vůle boží…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
80043
6.9.26 17:49
@iila píše: Více

ono se nic nestane TEĎ, ale pravidelné požívání plesnivých věcí je karcinogenní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25511
6.9.26 18:13

Ano, je to plíseň, já plesnivé věci nemilosrdně vyhazuju..
tomu vejci uvnitř viditelně nic být nemusí, ale spory jsou všude a ještě si to zanášíš i do celé lednice…
umyj i to místo, kde to celé bylo octem… za tu stovku si kazit zdraví nestojí… vyhodila bych to celé. Vidělas někdy pod mikroskopem, jak se plíseň množí a roztahuje?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí