Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj,
syna jsem plně kojila půl roku, s přílkrmy do necelých 22 měsíců.
Andrea
Ahoj,
synovi je teď 4,5 měsíce a taky plně kojím. Doufám, že to půjde i nadále tak dobře jako doposud. Plánuji plné kojení do konce 7. měsíce, ale jak pročítám vaše příspěvky, možná budeme pokračovat i déle.Kojení s příkrmy plánuji tak do roku a půl.
Mirka
Ahoj,
Karolínku jsem plně kojila 6,5 měsíce, pak jsme postupně začali přirmovat, odstavila jsem jí v 16,5 měsících.
Jana
Ahojky,
dceru jsem plně kojila 6 měsíců, pak jsem postupně začala s příkrmy. Velice rychle si na ně zvykla. Nyní jí bude 9 měsíců a kojím už jen v noci. Protože dobře spí, tak se ke kojení dostanem maximálně jednou za noc a jednou ráno. Byla bych raději, kdyby dostávala víc mateřského mléka, ale ona má raději zeleninku a ovoce a sama se rychle odstavuje. Dáda.
SaliMali píše:
Dobrý den, maminky.
Moje známá dělá nějakou diplomku, nebo co a pověřila mne takovým záludným úkolem. Chtěla by zjistit, kolik maminek plně kojí svá miminka až do půl roku? Případně kdy jste s plným kojením přestaly. Budeme vám moc vděčné za každou odpověď
Sali a Věra
Ahoj holky, taky píšu práci na tohle téma. Sama jsem kojila až do 17 měsíců a mám na to nejkrásnější vzpomínky.....
Ahojky,
dceru jsem plně kojila 5 měsíců. To dostala večer kaši, příkrmy pak od 6. měsíce. Kojená byla 9,5 měsíce.
Syn má teprve 1 měsíc, ale pokud to půjde budeme kojit plně do 7 měs.
Ajka
Ahoj, svého chlapečka jsem plně kojila 7 měsíců, příkrmy moc nechtěl, jeho strava se skládala převážně z kojení asi do 10 měsíců… v 11. m. se rozjedl, ale i tak jsem kojila 5× denně + v noci do roka a půl, pak jsem to omezila na 3× denně, kolem 20 měsíce začal ztrácet o prso zájem a nyní ve 22 měsících se sám odstavil. Myslím si, že až přijde ten správný čas, každé dítko se odstaví tak nějak samo… že není třeba používat drastických metod ani není třeba se obávat, že „to nepůjde“… jsem pro nechat to na přírodě - dítě má přirozenou potřebu být kojeno do kdy uzná samo za vhodné…
Jitule
Plně jsem kojila obě děti 6 měsíců, s příkrmem cca do 18 měsiců.
Dceru(10let)jsem kojila 10dní.Synovi je 12 měsíců a byl plně kojen do 8 měsíců a dále do 11měsíců.Teď mne používá jako dudák.
Ahoj!
Plně jsem kojila svého syna do 6 měsíce, kdy jsem dostala na zánět moč. měchýře Biseptol a kojení jsem ze dne na den musela ukončit.Po 14 dnech jsem se už k němu nevrátila.Od 6 . měs. jsem mu zavedla i příkrmy. Tynda
Ahoj,
Andrejka má 4 měsíce a je plně kojená. Nedostává ani čajíky. Chci plně kojit minimálně těch 6 měsíců a pak s příkrmy tak do 2 let. Pokud to samozřejmě půjde ![]()
Lenka
Ahojky,
jsem trochu z oboru (dělám statistiku) a tak bych jen ráda upozornila, že takto dělaný průzkum je hodně neobjektivní. Myslím tím, že bych se vůbec nedivila, kdyby procento plně kojících maminek bylo zde podstatně vyšší, než je skutečný český průměr. Obecně tyto stránky čtou častěji maminky, které se hodně zajímají o informace a tudíž vědí, jak je kojení prospěšné, za další se spíš maminka pochlubí dlouhým kojením, než aby napsala, že kojila jen málo (jasně, já vím, jak která, mluvím o průměru), a tak podobně. Prostě to, co tu vyjde je myslím zkreslený údaj…ale snad to nebude vadit, předpokládám, že to v té diplomce nebude to hlavní
.
Eva
PS: kojila jsem do půl roku plně a pak s příkrmem ještě 3 měsíce
Ahoj,
dcera byla plně kojená do 6 měs. a 7 dnů(to mám zapsané), pak s příkrmy do 10.měs., kdy se odstavila sama, přestala vyžadovat noční kojení a během asi týdne i to denní.
Quatro
Ahoj
syna jsem kojila plně do 6 měsíců pak začal mé mléko zvracet, tak jsem musela přejít na umělou výživu a příkrmy.
A teď dceru jsem kojila plně do 8 měsíců a kojím do teď, bude jí 16 měsíců.
Snad ti to pomůže.
Ahoj,
já jsem první dceru (7 let) kojila 1 rok, 6 měsíců plně. Nyní druhou dceru kojím 5 měsíců plně, příkrmy začneme za měsíc a doufám, že vydržíme taky aspoň rok. Lenka