Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahoj, já jsem svého prvního syna kojila plně do 6. měsíců a s příkrmy (bez pěti dnů) do 2 let.Teď mám 3 měsíčního syna, který je plně kojen a chtěla bych kojit opět do dvou let.
Ahoj!
Mojí dcerušce je právě dnes 6 měsíců. Dosud je pouze kojená, dneska jdeme k doktorovi na KO, zřejmě nařídí postupné zavádění příkrmů. Nicméně, kojit budu, dokud to půjde a dokud to malá bude chtít ![]()
Baghira
Ahojky,já jsem kojila první dítě,bez příkrmu až do sedmi měsíců a potom jsem kojila do 14 měsíců,kdy jsem otěhotněla. Druhé dítě jsem kojila plně do 5 měsíců,potom jsme začali přikrmovat.Máme druhého kluka a měl už jenom po mat. mléku hlad. Odstavila jsem ho v šesti měsících protože jsem musela být s tou starší v nemocnici a on se už ke kojení vrátit nechtěl… ![]()
Ahoj,
plně jsem kojila (bez příkrmů) 1.dítě 3 měsíce (celkově 6 měsíců), 2.dítě 6 měsíců (celkově 12 měsíců), 3.dítě 6 měsíců (celkově 4 roky), 4.dítě 11 měsíců (celkově 2 roky - už jsem toho měla plný zuby prsa plná štípanců a modřin).
Kojení je fajn a když dítě nemá zájem, není třeba ničím přikrmovat ani přilévat ho čajem či šťávou. Rozumy jsem si začala brát od laktační ligy a nucení do příkrmů je fakt blbost. Když je vedro, upíjí přední mlíčko častěji a má tekutin dost.
Technika kojení, tak tu jsem se naučila až u třetího. S prvníma to byl pokus, omyl, bolavé bradavky a zápas.
Hezký den přeje Stefinka
Ahojky
Jendu jsem plne kojila do 6 mesicu a ted je mu 11.mesicu a kojim stale ![]()
Trinitron a Jenik 11 mesicu
Jidelnicek moji dcery Adiny: 0-6 mesicu : vylucne kojeni
6-9 mesicu : kojeni + detske prikrmy
od 9 mesicu : kojeni + detske prikrmy + 100 ml umeleho mleka
Dulezite upozorneni - Adina pribira konstantne cca. 0,5 kg mesicne, tedy nikoliv hodne behem prvnich 6ti mesicu a mene pozdeji. Duvodem bude zrejme prave to kojeni.
Radka
Já kojila malou do 6 a 1/2 měsíců. Pak s příkrmy do 8 m.
e+a