Plně kojené dítě - příkrmy
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
plně kojené dítě - přílrmy
Dobrý den,
dcera má 6.5 měsíce, kojím a postupně začínáme s příkrmy - zeleninu k obědu, později přidám bílé maso. Ale nevím, co pak dál. Kdy by měla kromě kojení + zeleniny/masa k obědu přidat i svačinky, večeře a snídani? Kojení ji asi zatím stačí, ale předpokládám, že by měla jíst i jogurty, kaše, chléb, sýry atd. Děkuji za všechny rady, naše dr. je těsně před důchodem, tak je složitější domluva a kamarádky nekojí, tak začali kaše a vše už ve 4 mesících.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Furt ty kaše
Nejdřív vyzkoušej postupně zeleninu kvůli alergiím. Pak můžeš začít dávat ovoce. Ochutnávat a uvidíš kolik toho sní.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@xMartinka95 správně se to píše, že u kojených děti se m po 6. měsíci začít zelenina, od 7.mesice maso, od 8.mesice ovoce. Dej tomu zase měsíc a pak jsme jeli uz bile jogurty s ovocem, chleba a rohliky dle poctu zubu
Maslo, popr. pomazankive maslo, knedliky a vse ostatní. Kase se můžou dle návodu na krabicich asi od 6 měsíců.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Nejmladší dítě jsem osm měsíců výhradně kojila a jako první dostalo meruňku. ![]()
- Citovat
- Upravit
Z jakeho duvodu nedavas i jine veci? Dite muze jist normalne vse a taky by melo (v mase je nejvice zeleza a zhruba v pul roce prestava diteti stacit zelezo, ktere prijima od matky a ktere ma jeste v zasobe z delohy). Normalne jsem davala vse, vyjma soli (tudiz kupovane pecivo, syry jsem do roka nedavala, a i pote stridme). Do roka taky deti nesmi med.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
V 6,5 měsících už moje děti měly zavedenou zeleninu, maso, par druhu ovoce, sem tam kasi (ale tu nikdo moc nechtěl), v 7 měsících sem dávala jogurt, krupky, testoviny apod, v 8 měsících vajíčko a pak už tak nějak víceméně všechno.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Jinak jsem zacala obedem a kdyz uz se dite hezky najedlo, nedavilo, pridala jsem veceri. Nekdy pak i svaciny. Nejak extra rozplanovane jsem to nemela, proste jsem pozorovala, jakou ma dite chut k jidlu. A radsi jsem mu dle chuti dala 10× denne tri lzicky, nez mu stanovit jednu hodinu denne na jidlo a tim to hasne. Deti proste ochutnavaji, zkoumaji, seznamuji se s jidlem…
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Začínala jsem kolem 6 měsíce, zeleninou. Po měsíci maso. Po 14 dnech ovoce. Po měsíci obiloviny ( kaši, vločky, většinou s něčím, ne jen kaši samotnou, natož večer), potom jogurt, nakonec pečivo.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit