Tuhá stolice po zavedení příkrmů
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Tuhá stolice po zavedení příkrmů
Ahoj maminky, nedávno jsme zavedli první zeleninové příkrmy. Začali jsme mrkvičkou kterou malý měl 3 dny a pak jsem přidala cuketu. Stolici měl v pohodě ale včera nekakal a dneska pouze bobek o velikosti vlašáku a docela tuhý. Koupila jsem tedy švestkovou šťávu od Hipp prý by po tom měla být stolice lepší ale nějak mu nechutna, vypil 10ml a začal se šklebit. Naředila jsem ji 1:2 tak nebyla nějak silná. Tak se chci zeptat co pomohlo vám? Nejspis to bude z té mrkve, tak ji zítra vynecham.
Jaké prikrmy jste dávali vy na začátku když měli po mrkvi tuhou stolici? Jinak jsem do prikrmu dala i trochu oliváče ale asi to úplně nepomohlo
malého zatím bříško jako nebolí, je v pohodě ale bojim se aby to nepřišlo ![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
U dcery fungovala dýně, ta ji vždy prohnala spolehlivě
Švestková šťáva neúčinkovala vůbec.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tynka00001 ono už je to dost let, tak nevím jestli ještě mají,.ale nejlépe fungovala dýně ve skleničce z DM. Ale klidně i uvařená máslová nebo hokaido,.buď samotná nebo i v kombinaci s další zeleninou.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Hele syn má se stolicí problémy od 1. týdne, na UM byl od narození. Musím mu pomáhat teploměrem, roztáhnout konečník.
S příkrmy jsme začínali cuketou a batáty. Žádný rozdíl od mrkve pro jeho střeva. Trošku teď pomáhá mu dát po mliku trošku jablka nebo banánu. Švestky nám taky nepomohli.
Ovšem sám to opravdu zvládá až teď, když se začal přetáčet a víc pít vodu (alespoň 40ml denně, z toho 20ml u oběda)
Kolik vody/čaje vypije ten tvůj?
Pak ještě doporučuji dělat mrkev spíš jako lehce hustší polévku, ne pyré.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@Tynka00001 malému jsem také začala dávat mrkev s batatem a ten sami problém nemohl se vykakat pak jsem četla že mrkev staví. V lékárně mi paní dala acidophilus dává se jeden sáček denně a zatím úspěch po dvou dnech podávání stolice měkčí
- načítám...
- Citovat
- Zmínit