Dítě nechce příkrm se žloutkem

381
19.3.24 20:13

Dítě nechce příkrm se žloutkem

Ahoj maminky, jdu si po radu. Můj téměř 9 měsíční syn odmítá všechny příkrmy v kterém je žloutek. Dle doporučení by měl být v jídelníčku 1× týdne pro vysoký obsah prospěšných látek. Jenomže on to úplně odmítá, přitom ostatní jídla papá hezky. Zkoušela jsem různé zeleniny, dokonce jsem ho dala i do kupované skleničky, mixovala, nebo jenom nadrobila..Vše bez úspěchu. Poradíte co dělat? Setkali stě se s tím někdo taky? Nevím, zda se dají dědit i chutě, ale manželovi taky vůbec žloutky nechutnají, nejí je.. Vopred děkuji za veškeré rady a tipy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
7221
19.3.24 20:18

Tak mu to nedávej. :nevim: nebo to vejce nevar ale odděle za sýrova. Zajistíte s tím špenát? To by nemusel poznat. Ono to má jinou strukturu než když se vaří celé vejce. Možná na masle usmažit. :nevim:? Aby to nebylo tak suchý

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
19.3.24 20:26

Tak mu to asi nedávej ne? Podvyživený kvůli absenci žloutku ve stravě určitě nebude.

• Citovat
  • Upravit
381
19.3.24 20:28
@LiduNe píše: Více

Právě se obávam, aby mu pak něco nechybělo, nějaké vitamíny a nevím co všechno v tom žloutku je… Není ani kojen, tak aby měl všechno co potřebuje..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Eva2610
19.3.24 20:33

Prosím tě, vůbec to neřeš a nedávej mu to. Můj syn to taky nejí, tak mu to nedávám, kojenej už není, je mu jedenáct měsíců a prostě holt nejí vejce. Udělej mu palačinku nebo omeletu, v tom je vejce taky.

• Citovat
  • Upravit
4620
19.3.24 20:34

Bud mu ho nedavej nebo mu ho zkus nabidnout v nejake zeleninove placce ci livanci nebo palacince, muj malej je miluje

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18760
19.3.24 20:36

@Molu u prvního jsem zapominala a druhé bylo prakticky na mliku do 10m, protože to co predvadela s jídlem, tak se jezenim fakt nazvat nedalo. Teď skoro ve 2 letech si vezme šunku, občas vysokoprocentni parek, když sýr tak jen neuzene nite tak 2× za měsíc, michana vajíčka občas… ale masi do ni nacpu jen přes hipp krabičky nebo teď mi prošly rozmackane brambory s tou první masovou kejdou z dmka. Ale já šťastná, ze alespoň něco mi snedla. Mléčné výrobky taky má až poslední dva měsíce, protože měla abkm co mizelo až po roce a čtvrt. Se pak člověk nemůže divit, ze je tak prtava :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15436
19.3.24 20:39
@Molu píše: Více

Dcera žloutek minimálně do roka a půl vůbec nesnesla, pokaždé, když ho dostala, tak zvracela. Teď je jí 20 let a nevypadá, že by to zanechalo následky :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
19.3.24 20:44

Ty z toho naděláš. Zkus to dýl. No. Jako co? Pořád je to živočišné takže to nahradíš tuky, masem, sýry, jogurty…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37144
19.3.24 20:46

Moje děti neji žloutek dodnes (je jim 9, 5 a 2 roky). Ji jenom bílek a žloutky davaji psovi :roll: neudelas nic no. Buď rada ze ti ji zbytek jidel normálně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7221
19.3.24 20:50
@Kriss Tina píše: Více

To jsem dělala taky. Tipla bych, tak, celou základku. Určitě, na střední už jsem si dělala saláty..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10073
19.3.24 20:55

Syn doteď nepozrel vajíčko (3 a čtvrt roku) a je naprosto v pohodě, nevypadá že by strádal (výška 105cm a váha 18 kilo) :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9172
19.3.24 21:01
Život a zdraví rozhodně není stavěné na žloutku…vzpamatuj se!
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16585
19.3.24 21:31

Syn má rok a půl, žloutek jsem mu nedávala, má ho až teď :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44226
19.3.24 21:57

@Molu Žádné z mých hodně dětí příkrmy se žloutkem nechtělo. Rozmíchaný žloutek vytvoří takové nitě a jim to vadilo.Zato si velice brzy občas pochutnávají na míchaných vajíčkách, od 8 nebo 9 měsíců :mrgreen:
Nejsme alergici, takže na celých vejcích umíchaných na másle, hodně másla. Tak je děti milují dodnes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí