Jak zařazovat příkrmy do jídelníčku?
- Fotoalbum (0)
- Sledovat e-mailem
- Přidat k oblíbeným
- Zapnout podpisy
- Hledání v tématu
- Sledovat eMimino.cz
Jak zařazovat příkrmy do jídelníčku?
Ahoj,
zajímají mě vaše zkušenosti, jak jste zařazovaly nová jídla do jídelníčku? Konkrétněji maso, sýr, jogurty, polévky atp.
Malý teď bude končit pátý měsíc a se začátkem šestého začínáme s příkrmy. Už je plně na UM, ale pouze kozím.
Budeme začínat jednodruhovou zeleninou - dyne, mrkev, bataty a pak už kombinace dvou a tři druhu. Poté ovoce. Zatím ve formě přesnídávky a poté i postupně kousky. Chtěla bych později kombinovat lžičku a BLW.
Našla jsem si nějaké ty tabulky samozřejmě, ale než ochutnáme všechny běžné druhy zeleniny a ovoce, tak to nějaký ten měsíc potrvá a tak přemýšlím kdy přidat treba ten bily jogurt, maso atp.
Také jsem vypozorovala, že dřív byl trend začínat už s ukoncenym 4. mesicem a teď se přistupuje až k tomu 6.
Ale mám pocit ze než to všechno zařadím, tak to bude minimálně na rok
![]()
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Reakce:
Po zelenině a ovoci jsem přidala žloutky a pak maso s masem jogurty. Kolem 10 měsíce jsem dávala obědy do ruky a v podstatě to co jsme měli my, jen s ohledem na batole. Takže třeba kuře, brambory, špenát, vejce, brambory, místo knedlíků.
- Citovat
- Upravit
K zelenině pak postupně přidavej maso. Jogurty jsem dávala kolem 7-8 měsíce. Záleží jak ti bude jíst.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
@TeeeT my začínali se zeleninou, 14 dní na to jsem zařadila ovoce dopoledne, dalších 14 dní maso. Kvalitní bílý jogurt až od 8. měsíce.
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Začali jsme v 5 a půl měsíci neslazenou rýžovou kaší z vody na doporučení lékařky, aby přibíral. Pak cuketa, mrkev a další zelenina. Největší úspěch měla mrkev a banán. Jogurt jsme začali až tak v osmém.
Docela pěkně je udělaný modelový jídelníček na https://detskeprikrmy.cz/
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Ja jsem se s tim tak necrcala ani u jednoho z kluku
zacala jsem klasicky zeleninou, pak pridala maso, zloutek, ovoce.. ale rozhodne ne kazdy druh 3 dny, kdyz jsem po prvnich cca 14 dnech videla, ze zvladaj vse v pohode, tak uz jsem to pak moc nehrotila, opatrnejsi jsem byla u orechu a bilku. Jogurty mezi 7.-8. mesicem, bilky take, orechy formou masel kolem 8. - 9. m, mozzarelu, ricottu, take.. kdyz si nejsem jista, tak si potravinu zadam do solidstarts.com, kde je hromada informaci vcetne toho, jak danou potravinu bezpecne nabizet
- načítám...
- Citovat
- Zmínit
Já jela že první měsíc jen zelenina… jak ty prostě postupně. Pak další měsíc jsme přidali maso a různé přílohy. Takže dva měsíce vlastně jen obědy. Pak ovoce…a zase měsíce. A pak postupně jsem už začala snídaně… kaše, bílý jogurt, až někdy kolem 10-11m na večeři polévky husté zeleninové.
Nooo crcala jsem se s tím… vše zaváděla pomalu, nejvíce asi ty obědy. Ale začínali jsme už asi ve 4,5m. U nekojených se má začít dříve co vím, ale i tak jsem vše zaváděla pomaličku a postupně a do roka jsme i tak byli na UM jen ráno a na spaní
- načítám...
- Citovat
- Zmínit