Jak zařazovat příkrmy do jídelníčku?

2128
7.3.24 15:24

Jak zařazovat příkrmy do jídelníčku?

Ahoj,
zajímají mě vaše zkušenosti, jak jste zařazovaly nová jídla do jídelníčku? Konkrétněji maso, sýr, jogurty, polévky atp.

Malý teď bude končit pátý měsíc a se začátkem šestého začínáme s příkrmy. Už je plně na UM, ale pouze kozím.

Budeme začínat jednodruhovou zeleninou - dyne, mrkev, bataty a pak už kombinace dvou a tři druhu. Poté ovoce. Zatím ve formě přesnídávky a poté i postupně kousky. Chtěla bych později kombinovat lžičku a BLW.

Našla jsem si nějaké ty tabulky samozřejmě, ale než ochutnáme všechny běžné druhy zeleniny a ovoce, tak to nějaký ten měsíc potrvá a tak přemýšlím kdy přidat treba ten bily jogurt, maso atp.

Také jsem vypozorovala, že dřív byl trend začínat už s ukoncenym 4. mesicem a teď se přistupuje až k tomu 6.

Ale mám pocit ze než to všechno zařadím, tak to bude minimálně na rok :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
7.3.24 15:35

Po zelenině a ovoci jsem přidala žloutky a pak maso s masem jogurty. Kolem 10 měsíce jsem dávala obědy do ruky a v podstatě to co jsme měli my, jen s ohledem na batole. Takže třeba kuře, brambory, špenát, vejce, brambory, místo knedlíků.

• Citovat
  • Upravit
36322
7.3.24 15:40

K zelenině pak postupně přidavej maso. Jogurty jsem dávala kolem 7-8 měsíce. Záleží jak ti bude jíst.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1815
7.3.24 15:47

@TeeeT my začínali se zeleninou, 14 dní na to jsem zařadila ovoce dopoledne, dalších 14 dní maso. Kvalitní bílý jogurt až od 8. měsíce.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
124
7.3.24 20:42

Začali jsme v 5 a půl měsíci neslazenou rýžovou kaší z vody na doporučení lékařky, aby přibíral. Pak cuketa, mrkev a další zelenina. Největší úspěch měla mrkev a banán. Jogurt jsme začali až tak v osmém.
Docela pěkně je udělaný modelový jídelníček na https://detskeprikrmy.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4620
7.3.24 20:50

Ja jsem se s tim tak necrcala ani u jednoho z kluku ;) zacala jsem klasicky zeleninou, pak pridala maso, zloutek, ovoce.. ale rozhodne ne kazdy druh 3 dny, kdyz jsem po prvnich cca 14 dnech videla, ze zvladaj vse v pohode, tak uz jsem to pak moc nehrotila, opatrnejsi jsem byla u orechu a bilku. Jogurty mezi 7.-8. mesicem, bilky take, orechy formou masel kolem 8. - 9. m, mozzarelu, ricottu, take.. kdyz si nejsem jista, tak si potravinu zadam do solidstarts.com, kde je hromada informaci vcetne toho, jak danou potravinu bezpecne nabizet

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2128
8.3.24 07:30

Super! Díky z odkazy! :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7558
8.3.24 07:37

Já jela že první měsíc jen zelenina… jak ty prostě postupně. Pak další měsíc jsme přidali maso a různé přílohy. Takže dva měsíce vlastně jen obědy. Pak ovoce…a zase měsíce. A pak postupně jsem už začala snídaně… kaše, bílý jogurt, až někdy kolem 10-11m na večeři polévky husté zeleninové.
Nooo crcala jsem se s tím… vše zaváděla pomalu, nejvíce asi ty obědy. Ale začínali jsme už asi ve 4,5m. U nekojených se má začít dříve co vím, ale i tak jsem vše zaváděla pomaličku a postupně a do roka jsme i tak byli na UM jen ráno a na spaní

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1 Good Sleep

• (4.7) + 729 recenzí

2 Pokračovací mléko

• (5) + 213 recenzí