Plné kojení 10 měsíců?

31672
14.11.12 20:14

plné kojení 10 měsíců?

Ahoj, opět jdu na starý dobrý emimi pro radu. Mám 9,5 měsíčního syna, který vůbec nechce příkrmy. Zatím na něj netlačím, jednou za 14 dní mu nabídnu, ale nesní absolutně nic. Jen už jsem taková v rozpacích, jestli mu něco nemůže chybět. ALE: dítě které potřebuje příkrm, je prý častěji hladové, budí se často v noci. Můj syn spí v kuse 7-8 hodin, od půlnoci do 8, to ho nakojím, a pak kolikrát vydrží i do 13 hodin. Takže v noci spí krásně, přes den stačí kojení po 2-5 hodinách. Další věc, co mě překvapuje, je synova váha. V 9,5 měsících váží cca 11,5kg, to vše jen z MM. Prý dítěti nad 6kg už kojení nestačí. Můj syn má dvakrát tolik, ale kojení mu evidentně stačí. Je taky trochu línější, tak jestli proto mu to může stačit? Zatím jen válí sudy, občas se kousek plazí, když vidí před sebou něco zajímavého, včera si poprvé sám sednul. Ještě bych dodala, že starší syn byl na tom podobně, ovšem do toho jsem v tomto věku dostala aspoň 50g masozeleninového příkrmu, 4 lžičky ovoce, a 60ml kaše. Víc nejedl až do 15m, dnes jí normálně. Tak jsem trochu na vážkách, jak dlouho synovi plné kojení tolerovat :think: Znáte třeba někoho, kdo plně kojil rok, a dítě je teď naprosto v pořádku? Bojím se, aby mu nechyběly vitamíny a minerály, proto alespoň zobu Mamavit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
sad 1
14.11.12 20:22

No…nedávno tady byla podobná diskuse…není to dobré, není to ani zdravé. Pokud nabízíš příkrm dítěti 1× za 14 dní, nedivím se, že nic nejí. Předpokládám, že dítěti chybí zejména želeno a další vitamíny. Měla bys to co nejrychleji řešit s pediatrem. Taky asi zaděláváš dítěti na alergie…toť můj názor, promysli to a optej se doktora. Moje malá už ochutnala toho hodně, jí téměř všechno, tedy zdravé věci.

http://www.alergieimunita.cz/…aku-kojence/

Ale názory se liší, někdo ti řekne, že je to normální, ale myslím, že žádný doktor by ti toto neposvětí :think: :think: :think:

• Citovat
  • Upravit
3780
14.11.12 20:24

@slavuska1 moje nejmladší (10m) fungovala podobně - rozjedla se až tak posledních 14 dní a nesní toho moc, ale jako první začala trošku víc jíst kaši, teď už sní oboje, zkus místo masozeleniny něco jinýho - mně přišlo, že nějak neví co s tím a nakonec ta kaše celkem zabrala, nebo strčit kus rohlíku ať trénuje - do pusy bez tak furt něco strká, tak třeba mu to docvakne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
14.11.12 20:30
@sad 1 píše:
No…nedávno tady byla podobná diskuse…není to dobré, není to ani zdravé. Pokud nabízíš příkrm dítěti 1× za 14 dní, nedivím se, že nic nejí. Předpokládám, že dítěti chybí zejména želeno a další vitamíny. Měla bys to co nejrychleji řešit s pediatrem. Taky asi zaděláváš dítěti na alergie…toť můj názor, promysli to a optej se doktora. Moje malá už ochutnala toho hodně, jí téměř všechno, tedy zdravé věci.

http://www.alergieimunita.cz/…aku-kojence/

Ale názory se liší, někdo ti řekne, že je to normální, ale myslím, že žádný doktor by ti toto neposvětí :think: :think: :think:

No Matyho doktorka je zase druhej extrém. Ta mi radila od 4 m příkrmy, v 6m mořkou rybu a celé vejce…s tou se poradit nemůžu. protože tý jsem všechno odkývala, abych měla klid…takže ona si myslí, že malej už jí všechno..což to m přijde taky extrémní názor..rybu a vaječnej bílek v půl roce. toho železa se taky bjím, starší musel dostrat v kapičkách..ale myslíš že z toho mamavitu ho nemám dost v mlíčku? a tu minulou diskusi si pamatuju, ale tam se mluvilo o 18m dítěti ne? já váhám, jestli mu dát rok, nebo jestli ho mám netit už teď o plným kojení do roka a půl rozhodně neuvažuju :think:

Příspěvek upraven 14.11.12 v 20:32

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1685
14.11.12 20:31

Váha miminka není všechno, spíš bych řekla že je to víc než průměr. S takovým tempem zavádění příkrmů budeš plně kojit ještě půl roku, což není dobré ani pro dítě, ani pro tebe. Určitě uprav četnost nabízených pokrmů aspoň na jednou denně, ne proboha jednou za dva týdny. Uvidíš, že se chytne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
14.11.12 20:38

@slavuska1

slavusko, asi nebudeš souhlasit, ale souhlasím s tvojí doktorkou, projdi ten odkaz, co jsem zde dala. Je dle nových studií…moje malá už jí jak ryby, tak vejce, tak jogurty…všechno. Já jsem začínala ovocem, kvůli zácpám, na doporučení dr. Já bych to zkoušela denně…nenechala bych to takto zajít. Ale je to na tobě, nikdo ti to přikázat nemůže, a vím, že některý holky to tak dělaly, že nepřikrmovaly, ale s tímto já se nemohu ztotožnit. Myslím, že vitamíny jsou málo. Ale to je můj názor.

Příspěvek upraven 14.11.12 v 20:43

• Citovat
  • Upravit
31672
14.11.12 20:38

@marrcellka to já právě vím, že má o dost víc než je průměr. dnaska jsme byli s kámoškou, ta má skoro 2letou holčičku, a váží i měří stejně jako můj Maty. Ais začnu nabízet každej den..aspoň těch pár lžiček aby snědl :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
sad 1
14.11.12 20:42

@slavuska1

Z počátku stačí, aby snědl alespoň 2 lžičky, nejlépe zeleninky, obsahuje železo, postupně přidávat, ale nemůžeš to přece dělat tak, že to zkusíš 1× za 14 dní…

• Citovat
  • Upravit
3780
14.11.12 20:44

Jinak tedy podle mně je blbost, žes doktorce neřekla, že nechce jíst - vždyť o nic nejde - mně když se dr ptala, tak jsem na rovinu řeka, že nabízím, ale zbaští max tři lžičky - řekla ať to zkouším a konec, pokud máš pochyby, zda prckovi něco nechybí, seber odvahu, řekni jí to a nech mu udělat rozbor krve. Spousta dětí nechce jíst ;) myslím, že v dnešní době se jídlo zbytečně moc řeší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
14.11.12 20:50

@sad 1 Ale stejně je to strašně absurdní. Mám kluky od sebe jenom 22 měsíců, (každej má teda jinou doktorku), a to se tolik změnilo, za ani ne 2 roky? Mě u staršího doporučovala plný kojení 6 měsíců, max. tedy 7, a ryby a bílek už od roka. Já teda ryby dávala brzy, v 9m asi. ale snědl stejně minimum. Několik let se to dělalo takhle, desítky tisíc dětí jsou v pořádku, a za necelý 2 roky je vše úplně jinak? Ale fakt je, že 10m je moc. začnu nabízet každý den. koupím biomrkev, uvařím, a dám zamrazit do tvořítek na led, a každý den aspoň 1 kostičku :-) pak přidám brambor..atd :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5358
14.11.12 20:55

S tim zelezem je to tak, ze z mlika a vlastnich zasob staci do pul roku, pak uz musi byt pritomno ve strave, proto ty kase, docela brzo maso. Z mm ma sice jinych prospesnych latek dost, ale byt v tve kuzi, tak to dr. priznam a radeji syna necham otestovat, zda ma v poradku krev atd. Pro srovnani, svagrove kluci do 9.mesice odmitali prikrmy, taky plne kojila a jsou ok. Ale musis se tomu opravdu vic venovat. Moje holcicka ma 12.zubu od 13.mesicu, takze jedine co ma mixovane jsou ovocne presnidavky, ale boj je kazde jidlo, trpelivost mam hrane pokazde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
14.11.12 20:57
@analoja píše:
Jinak tedy podle mně je blbost, žes doktorce neřekla, že nechce jíst - vždyť o nic nejde - mně když se dr ptala, tak jsem na rovinu řeka, že nabízím, ale zbaští max tři lžičky - řekla ať to zkouším a konec, pokud máš pochyby, zda prckovi něco nechybí, seber odvahu, řekni jí to a nech mu udělat rozbor krve. Spousta dětí nechce jíst ;) myslím, že v dnešní době se jídlo zbytečně moc řeší

No já jí řekla, že jí málo, pár lžiček :) ale že mi vůbec neotevře pusu, a pokud náhodou jo, tak všechno plive, to už jsem neřekla..nechtěla jsem se dohadovat…ona má obšas dost divný názory, ale jsem jí hodně zavázaná. Byla mi ochotná vzít do péče syna po ambulantním porodu, zadarmo k nám dojela na první návštěvu přes půl Prahy, v neděli, den po porodu. Je hrozně hodná :) a k těm divnejm názorům- např, že dítě s refluxem má spát s hlavičkou vyvýšenou, to je v pořádku, ale z ní pak vypadlo, že je až vhodný takový mimi nechat spávat v autosedačce 8o 8o. Takže od jisté doby jí vše odkývám, a dělám vše dle zkušeností se starším :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
14.11.12 21:00
@masinka9 píše:
S tim zelezem je to tak, ze z mlika a vlastnich zasob staci do pul roku, pak uz musi byt pritomno ve strave, proto ty kase, docela brzo maso. Z mm ma sice jinych prospesnych latek dost, ale byt v tve kuzi, tak to dr. priznam a radeji syna necham otestovat, zda ma v poradku krev atd. Pro srovnani, svagrove kluci do 9.mesice odmitali prikrmy, taky plne kojila a jsou ok. Ale musis se tomu opravdu vic venovat. Moje holcicka ma 12.zubu od 13.mesicu, takze jedine co ma mixovane jsou ovocne presnidavky, ale boj je kazde jidlo, trpelivost mam hrane pokazde.

Tý doktorce to říkat fakt nechci..když ho teď začnu přikrmovat důsledně, tak snad bude OK. mimo téma-12 zubů na 13 měsíců mi přijde spíš hodně než málo :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5358
14.11.12 21:04

Ja tim chtela jenom rict, ze mi stejne nechce ledasco jst, ikdyz by mohla a umi to. Podle tabulek to prumer je, ale podle meho pruzkumu u kamaradek neni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31672
14.11.12 21:13
@helenkka píše:
@slavuska1 Tak co vyzkoušet něco, co by mu mohlo chutnat víc? Začít třeba ovocem - banán, jablko… Zvykne si, že dostává něco jiného než mlíko. Nebo tu kašičku… :think:

já nevím, když ho naučím na sladké ovoce, tak už mi zeleninu nevezme :think: ale tu kaši bych zkusit mohla :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Laktační poradna

Ikona - Anna Musilová