Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Prosím Vás, mám známou a s hrůzou jsem zjistila, že při plném kojení nemá problém během dopoledne na oslavě vypít pět piv, a dvě hodiny na to své dítě v klidu odvézt autem. Snažila jsem se jí vysvětlit, proč by neměla pít (ptala se mě, jestli jsem při kojení pila) a akorát se smála, prý je pivo lék a neublíží. Její muž mi říkal, že kdyby to něco způsobovalo, tak už je to dávno vidět.
Jsem z toho hrozně znechucená a vůbec plná pocitů, které nevím jak popsat. Když odjížděli, přála jsem si, aby je chytili policajti. Nechci se s nimi do budoucna dále stýkat, nicméně chci ještě něco zkusit - například manželovi dát nějakou literaturu o škodlivosti alkoholu při kojení - on je dost sečtělý, myslím, že by ho to mohlo oslovit. Jejich chlapeček je v osmi měsících velký jako naše dvouletá dcera, a zatímco ona v osmi měsících již lezla po čtyřech, on sotva zvedá hlavu. Můj muž mi říká, ať se do toho raději nemíchám, že je to jejich věc, ale já prostě asi nebudu mít klid, dokud jim neřeknu, co všechno můžou synovi způsobit.
Ví někdo jaké všechny následky může mít popíjení při plném kojení?
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
To bohužel přesně nevím a asi ti to ani nikdo s určitostí neřekne, ale je to docela masakr. Proboha, co je to za lidi? Neříkám, dát si večer decku vína, když vím, že budu kojit ve čtyři ráno, ale pět piv a sednout k tomu i do auta? Ty vado, to je na sociálku. Ale tedy tvoji pozici ti nezávidím. Já bych s ní zkusila promluvit a třeba, ať se zeptá i dětské, aby to měla i z jiného zdroje… No já jsem v tomhle dost kritická, nevím, proč si někteří lidé pořízují děti, když pak dělají tohle ![]()
A já byla včera na kojo kurzu a žena se při kojení nemá nijak omezovat. Prý kolik alkoholu teda může? Tak aby se zvládla postarat o to dítě.
Osobně, striktně proti nejsem, ale asi mám nižší tolerovatelnou míru.
Ovšem to řízení, na to mám názor jasný a vražedný.
Nrni to tvoje vec. Je to hrozny jeste kdyz si drepne za volant. Ale opravdu bych se do zoho nemichala. A to ze nezveda hlavu vubc byt pivem nemusi, ani ta velikost. Kazde dite je jine.
To je dobrý… Myslet si o tom můžeš svoje, ale míchat se do toho raději ne. Každý zodpovídá sám za sebe. Též mám kamarádku alkoholičku, i když tedy už dávno nekojí. Mě zase hrozně vadí, když dělá, jak je v pohodě, přitom sotva mluví a chodí…a ona si myslí, že to na ní není poznat. Některým lidem není pomoci…
Já sama se občas tedy také ráda „utrhnu“, ale co je moc, to je moc…
Je to hnusný. ![]()
Ale nevím jestli by jsi se do toho měla míchat. Můžeš říct svůj názor, a bud si z toho něco vezmou, nebo ne.
Pivo jsem pila, i víno - ale rozhodně né pět kousků. A z toho rozhodně velký nebude, to zas trochu přeháníš, asi máš drobnou holčičku a oni pořádného řízka. Spousta dětí v tom věku nic nedělá, někteří skoro chodí a opět to není závislé na pití rodičů. Jestli ho kojí až večer, tak je to její věc, mě by spíš vadilo, že řídí.
@Bejbyy píše:
A já byla včera na kojo kurzu a žena se při kojení nemá nijak omezovat. Prý kolik alkoholu teda může? Tak aby se zvládla postarat o to dítě.
Osobně, striktně proti nejsem, ale asi mám nižší tolerovatelnou míru.Ovšem to řízení, na to mám názor jasný a vražedný.
to je zajímavý s tím alkoholem
Zrovna jsem dostala vynikající víno… Takže teda můžu jo? ![]()
@Shyka
Ahoj, já si myslím, že je dobře, že to chceš řešit alespoň tou nabídkou odborné literatury.
Osobně by mi to nedalo a měla bych to podobně. Nevím, jestli to tomu chlapečkovi pomůže, ale třeba nakonec ano a ty budeš vědět, že ses snažila, že jsi nad tím nemávla jen rukou.
Vše závisí na těch rodičích, ale třeba tvoje pomoc bude ten správný impuls ke zlepšení.
Víc asi udělat nemůžeš.
Co k tomu dodat..to rozhodně není ideální stav
Nedávno jsem četla článek nějakého lékaře, který uvádí, že obsah alkoholu v MM je pouze stopový, tzn. dítě se z něj rozhodně neopije. Nicméně to řízení je šílený nápad
Také se přikláním k názoru, že pokud dítě není týrané, či zanedbávané, tak se do toho nemíchat. Aby z toho nebylo víc škody než užitku ![]()
Jak to dělá, po pěti pivech bych asi nebyla schopná vůbec chodit natož ještě kojit, nebo řídit, fakt dílo ![]()
Ted je vlastně docela v kurzu chlastat doma na mateřské při dětech
,ve zprávách je tohle často i v novinkách ![]()
@Antonie Bolavá píše:
Jinak dřív se pivo pilo pomalu místo vody
asi tak muj tata rika, ze voda je jed a pivo lek
neni zadny alkac, jen takove reci nooo ![]()
a driv se tohle opravdu tak neresilo, dnes si zenska nesmi ani cucnout vina, nebo si dat po jidle pivo kdyz ma bricho, coz nechapu…protoze kdyz to neni denne ve velke mire, nemuze to uskodit.
Tvrdy je neco jineho, ale 10tka pri vedrech nebo po obede, proc ne ![]()
rizeni je uz zase kapitola sama o sobe, to je krava o tom zadna a jinak bych se do toho v zadnem pripade nemotala, neni to Tva vec ![]()
A jinak v 8mi mesicich snad dite NENI plne kojene
to jsou deti max kolem 6ti mesicu pak se zacina pomalu s prikrmy, takze je asi jedlik proot je veliky a jeste dokojovany takze roste, navic kluk proc by nemohl byt velky ![]()
Příspěvek upraven 28.05.14 v 08:01
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat