Laktační poradna
MVDr. Anna Musilová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
A je ten chlapeček v 8 měsících opravdu plně kojený???
Tak či tak, není to normální a taky by mě to točilo, zvlášť to sednutí si za volant.
No ja jsem odrovnana z toho, ze po peti pivech sedne za volant
co je to pro boha za tele
mela si ji sebrat klicky a hotovo! To tam byl i jeji muz?? On to vi?? Pokud ano, tak je uplne zbytecne davat mu jakoukoliv literaturu ohledne vlivu na kojeni, protoze je je stejne debilni jako tvoje kamaradka
Nezlob se, ale tohle me teda zvedlo ze zidle
Obvykle pripity ridic zpusoby fatalni nehodu, ale doplati na to ten nevinny…
@Shyka aneudělala si z tebe srandu a nebylo to nealko pivo?
Jinak teda já si občas dala skleničku vína při plným kojení, měla jsem veselejší oslavu narozenin. Ale to jsem měla pro kluka zajištěný hlídání a odstříkaný mlíko. Za volant bych nesedla po napití ani omylem.
@Lana222 souhlasim. Zdá se mi, že se ten alkohol příliš démonizuje. Nechápu, proč by měl být kluk z toho velký
Kdyby matka byla alkoholička, tak bych spíš čekala, že dítě nebude prospívat. Ale tadyta ani alkoholička není, ne? Pochopila jsem to tak, že občas něco vypije na oslavě. Tak to je pak úplná blbost ![]()
Jestli řídí s pěti pivama, tak je to kravka. Já bych po pěti pivech už byla v deliriu ![]()
Co k tomu říct. Každý má tu svou alko hranici nastavenou jinde. Mě se to nelíbí, ale v zásadě souhlasím s tvým mužem. To, co si o tom myslíš, jsi jim řekla a víc bych se do toho nemíchala. Navíc si nemyslím, že 8 měsíční dítě by bylo zrovna jen plně kojené. Vzrůst ani dovednosti dětí bych rozhodně nesrovnávala, to totiž pivem nebude. První kluk byl obr, druhý je spí drobek. První kluk v 8 měsících ještě nelezl, druhorozený už v tom věku lezl čtvrt roku a o měsíc později už samostatně chodil. A s alkoholem jsem na tom byla u obou stejně. ![]()
Zcela nesmyslně se podle něj démonizuje požití trochu ostřejšího nápoje při kojení. „Představa, že by kojené dítě mohlo být opilé z mléka své matky, je naivní a nesmyslná,“ tvrdí. Alkohol v mateřském mléce prý dosahuje stejné koncentrace jako v krvi.
Pokud dítě vypije mléko od matky, která má v krvi tři promile, bude sice i její mléko obsahovat tři promile, ale neznamená to, že se z něj dítě opije. Stejně jako se člověk těžko opije z nealkoholického piva, které v sobě také obsahuje malinké množství alkoholu, kolem pěti promile.
„Kojenec plně kojený svou opilou matkou by měl v krvi hladinu alkoholu tak nízkou, že by mohl z tohoto hlediska i řídit motorové vozidlo. Jestliže si tedy kojící matka dá pivo nebo sklenku vína, jí kojené dítě má hladinu alkoholu v krvi zcela nedetekovatelnou,“ tvrdí gynekolog.
Zdroj: http://ona.idnes.cz/…/zdravi.aspx?…
@Antonie Bolavá
slava!!! ja si tedy dam i ted v tehu, mam proste chut na sklenicku piva
je mi po vsem spatne a pivo mi dela na zaludek dobre
alkoholik nejsem a ani ja opila nejsem ze sklenicky po jidle, nerikam denne!!!
Myslim, ze vsechno by se melo jist a pit s „mírou“ pak neni duvod k panice ![]()
Já teda jen k názorům, že osmiměsíční dítě už nemůže být plně kojené…může. Mám to doma…prostě odmítá cokoli jiného, za den sní jednu lžičku ovoce, jednu masozeleniny, dvě kaše…takže pořád plně kojím ![]()
Sem tam dvojku vína nebo pivo jsem si dala těhotná i kojící, zastávám názor, že když je v pohodě máma, je v pohodě i dítě a když na to mám chuť, nebudu si to odpírat. V rozumné míře, samozřejmě. Pět kousků by mě zabilo
Řízení nemá cenu komentovat.
Ale pokud se s nimi chceš přestat stýkat, tak jim řekni svůj názor a klidně jim dej odbornou literaturu. Na mně by to teda fungovalo, kdyby mi někdo chtěl kecat do života ![]()
Pět piv je moc, ale znám mámu, co v těhotenství a při kojení hulila trávu, kouřila jednu za druhou, pila tvrdý a ve třetím měsíci si lupla extázi. Bohužel, i takoví existují.
Tak já proti občasnému pití alkoholu v těhu či kojo období nic nemám, ale pět piv mi přijde na kojící ženu docela dost a ještě dopoledne, no nevim. Možná kojila až večer, tak by to z ní docela vyprchalo, ale to řízení to je teda na ránu. Nemam to ráda obecně, kord když veze malé dítě. Nedovedu si představit, že by mě přítel nechal řídit v takovém stavu, takže podle mě u jejího muže nepochodíš s nějakou literaturou. Já bych jim svuj názor řekla hned s tim řízením, nabídla bych jim třeba jeslti si radši nechtějí zavolat taxi, ale myslim, že bych stejně nepochodila.
Já mám podobný názor jako vy. Taky si myslím, že dát si skleničku piva po obědě nebo dvojku vína není žádná vrahovina. Ale prostě průser je lupnout tam 5 piv a sednout za volant s rodinou! To je přece mazec! Sice do toho nikomu nic není, ale zakladatelku chápu, že jí to nedá spát. A obávám se, že manžel bude stejný pako, pokud jí nic neřekne…
Proč by 8 měsíční dítě nemohlo být plně kojené? Mám kamarádku a ta má holku roční a plně kojí, zatím jí nedala žádný příkrm prostě nic, dle jejího názoru když má mlíko je to to nejlepší takže já věřím tomu že dítě je plně kojené
jinak k alkoholu myslím, že jednou začas malé pivo proč ne, ale řídit nikdy
@atominnka miminko se narodilo zdravé a krásné…dneska má čtyři roky. Nic jí není, naštěstí…
@Shyka Zrovna řešíme s manželem to samé. Naše skorošvagrová má sotva měsíční holčičku a dát denně 5-8 piv pro ni není problém. Dítěte je nám strašně líto a nápad koupit nějakou knihu nebo brožuru tu už taky padl. Víme, že to není naše věc, ale stejně je tu touha nějak pomoci. Úplně chápu tvoje pocity!
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat