Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Dneska jsem dělala k obědu plněné papriky s rajskou omáčkou a napadla mě při tom taková věc.
Kdysi jsem u babičky jako dítě jedla plněné papriky jinak dělané. Papriky byly plněné směsí (nejspíš maso a rýže
), omáčka k tomu byla spíš taková šťáva, určitě ne rajská, ale hlavně ty papriky se podávali bez přílohy a třeba 4-5ks na porci, protože v té směsi kterou byli plněné bylo víc rýže. Aspoň tak mi to utkvělo v hlavě. Neznáte některá recept? Strašně bych to chtěla vyzkoušet, protože plněné papriky miluju, ale rajskou už neeee
![]()
ahoj,já nevím jestli nemáš spíše na mysli plněné zelí.naše babička ho dělá,do listů dá rýži s mletým masem a zavine do kornoutků.navrství je do hrnce,zaleje protlakem přidá koření a kousek uzeného a vaří do změknutí.je to šílená mńamka.omáčka k tomu není spíše sosík.
Není to asi ten recept co chceš slyšet, ale plněný papriky občas taky dělám.. Naplním je ml. masem s rýží, nebo holým ml. masem, nebo třeba mletým salámem a sýrem, to mi možná chutná ještě víc.. Dám je do pekáčku s máslem a třeba troškou oleje a ze všech stran obdělám, pak si nakrájím papriky a rajčata a poházím vedle a trošičku podleju, ona zeleninka ještě něco pustí. Pak sosík třeba trošku zahustím, někdy ani ne a je to. Je to bašta. Já to dělám s bramborama.
http://www.mimibazar.cz/recepty.php?…
takto to vypadá,akorát babička má sosík červěnější
asi tím protlakem a trochou kečupu ![]()
Jamajka00 píše:
http://www.mimibazar.cz/recepty.php?…takto to vypadá,akorát babička má sosík červěnějšíasi tím protlakem a trochou kečupu
Mě se ten receptík neukázal ![]()
Nn, zelí znám, taky dělám a je to výborný. Tohle byli právě papriky a hlavně bez rajské
Asi něco zkusím vymyslet sama, ale aby to pak bylo k jídlu že ![]()
Mám ještě jden recept na plněné papriky.
Papriky naplníme tak jako normálně…, dáme do pekáčku, přidáme pokrájenou anglickou, cibulku a rajčátka, poklademe trochu másla a podlijeme vodou, ne moc a dáme péct. Příloha brambory..
Dobrou chuť
Ahoj, není to to co hledáš, ale pokud máš ráda plněné, pečené papriky, taky přispěju.
Papriku očistím, podélně rozpůlím a do pekáčku na slabou vrstvu oleje skládám do každé paprikové lodičky kousek uzeniny (nejlepší je gothaj nebo úplně obyč. kousek buřtu), překryju plátkem sýra a zakápnu kečupem. Pak dám zapéct.
Když jsou rajčata, rozpůlím i je, jemně posolím a okořením oblíbeným oreganem a to se pak slízají za vůní i sousedi. ![]()
saiiimona píše:Jamajka00 píše:Mě se ten receptík neukázal
http://www.mimibazar.cz/recepty.php?…takto to vypadá,akorát babička má sosík červěnějšíasi tím protlakem a trochou kečupu
jejda tak moment ![]()
Tak to ja kdysik jedla u zname plnene papriky plnene tvarohovou naplni a ty taky byli super.Jenze uz si taky nepamatuji co vse bylo v tom tvarohu ![]()
Tolik nápadů, určitě něco vyzkouším ![]()
S tvarohem dělám taky, to si do tvarohu zamícháš co máš ráda, naplníš do paprik a pak to bud nakrájíš na kolečka na chleba s máslem a nebo naplníš půlky paprik a ty dáváš třeba jako předkrm. Je to výborný.
ahoj mi děláme klasicky plněné papriky ale místo v rajské je zapíkáme ve šlehačce a to je žůůůžoo ![]()
Já naplním papriky mletým (bez rýže, to nemám ráda), narovnám do pekáčku, podliju trochu olejem a posypu trochou cibule a nakrájených hub nebo žampionů (lze i sušené) a trochu anglické slaninky. Udělá to super sosek
Podávám s bramborem.
Já jsem byla o víkendu na grilovačce a ochutnala jsem plněné papriky, byly naplněné mletým masem, sýrem a kukuřicí, koření je, myslím, jedno jaké. Dalo by se to vhodit do misky a zapéct v troubě, možná trošku podlít.
Bylo to vynikající ![]()