Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Tak jsme se zvařila první přesnídávky a teď nevím jestli jsou zavařené
?
Mám klasické staré šroubovačky od přesnídávek, ale takový ten čudloš u prostřed víčka je pořád vyboulený.
Jen u jedné skleničky zalezl. Je to tedy všechno špatně? U klasických to poznám poklepem, ale u těchto nevím. Nerada by jsem, aby se vše zkazilo
.
víčka by měla být taky vcucnutá. Dala jsi je vzhůru nohama? Mě se někdy zatáhly až za delší dobu - večer jsem zavařovala a druhý den odpoledne uklízela
Tak to nevím, já jsem zavařovala taky přesnídávky do klasických šroubovacích, neobracela jsem vzhůru nohama, jen jsem sterilovala 20mina ani nevím, jestli se mi víčka vcucla, ale při otvírání to trošku klapne, tak myslím, že vše ok ![]()
Ahoj, dělám domácí přesnídávky od začátku (tedy už cca 9měsíců), první várku jsem taky poctivě zavařovala a klepala na víčka. Jenže malá začala mít spotřebu jak celá rota, tak jen svařím ovoce s troškou vody, mixnu ponorákem, nic nepřidávám, naplním horké přesnídávkové skleničky a po vyhladnutí dám do lednice. Dělám jich cca 10-20 najednou, je to raz dva a nikdy se mi nic nezkazilo.
Jo a u marmelád - nechám je chladnout dnem vzhůru, pak otočím a některé mi uprostřed cvaknou až při poklepu, některé vůbec. Babi říkala, že je to ok.
Ahoj, loni na podzim jsem dělala jablečné přesnídávky do klasických přesnídávkových skleniček, některá víčka byla vcucnutá, některá nee a vydržely úplně v pohodě, nic se nezkazilo ![]()
Taky jsem zavarovala a vicka zustala vyboulena… bylo to ctvrt roku ve spajzu a uplne ok… ![]()
Ježiš to je super téma…akorát to řeším. A krom ovocných přesnídávek, můžou se zavařovat i obědy? malé pořád mixuju a zatím dělám vždy něco navíc a zamražuju v pytlíkách, ale je to pracný pak připravit…na dlouho. Kdybych je otevřela skleničku jako od Hami
…to bych mohla vozit i na návštěvy. Zavařujete tedy i masové příkrmy?
Nezavařuju. Jednak jsou náročnější na konzervaci (hrozí botulotoxin) a jednak je to hlavně vitamínově naprosto nehodnotná strava. Zastávám názor, že sama se konzervama necpu, tak proč bych tím měla cpát svoje dítě. Ani nemrazím, to je skoro totéž.
MirušeProdigy píše:
Ježiš to je super téma…akorát to řeším. A krom ovocných přesnídávek, můžou se zavařovat i obědy? malé pořád mixuju a zatím dělám vždy něco navíc a zamražuju v pytlíkách, ale je to pracný pak připravit…na dlouho. Kdybych je otevřela skleničku jako od Hami…to bych mohla vozit i na návštěvy. Zavařujete tedy i masové příkrmy?
MirušeProdigy píše:
Ježiš to je super téma…akorát to řeším. A krom ovocných přesnídávek, můžou se zavařovat i obědy? malé pořád mixuju a zatím dělám vždy něco navíc a zamražuju v pytlíkách, ale je to pracný pak připravit…na dlouho. Kdybych je otevřela skleničku jako od Hami…to bych mohla vozit i na návštěvy. Zavařujete tedy i masové příkrmy?
Tyjo.. zeleninovou bych zavařila, ale s masem to nevím nevím
![]()
Tohle téma je tu asi dvakrát nebo třikrát. Velice záleží na tom, do jakých skleniček se zavařuje (ty s jemným závitem NEBRAT!) a jak dobře se očistí gumička na spodku víčka (a taky dosedací plocha skleničky). To musí být dokonale čisté před zašroubováním.
Háta_x píše:
Nezavařuju. Jednak jsou náročnější na konzervaci (hrozí botulotoxin) a jednak je to hlavně vitamínově naprosto nehodnotná strava. Zastávám názor, že sama se konzervama necpu, tak proč bych tím měla cpát svoje dítě. Ani nemrazím, to je skoro totéž.MirušeProdigy píše:
Ok díky
Zamražovat budu dál, nemůžu denně vařit, prostě to nejde. Nemáme už tři měsíce kuchyň a tak jsem ráda, když mě jednou týdně nechá spolubydlící vařit tři hodiny v té své. Až budu mít svou kuchyň a nebudeme žít v krabicích a pytlích, tak se bude žít jinak a rozhodně budu vařit každý druhý den minimálně. Takže asi tak
A jídlo nevařím…pařím…chvilku…takže tam má vitamínů tři pr*ele ![]()
Díky za info nechám to tak, pomodlím se, a budu doufát, že se nezkazí ![]()
k těm masozeleninovým: asi bych si taky zavařila jen zeleninku a maso přidávala (čerstvé nebo mražené)
Jo a mrazím taky, už hotovky … zeleninomasové polívky, bez přílohy. Chodím do práce, nemůžu vařit každý den, na vesnici nemáme masnu, a vůbec nevím jak bych to měla dělat, když pro Tonču dostaneme celeho králika nebo slepičku.
Babičky mají dost práce s našim torpédkem, takže předpřivaný oběd jediná možnost.
Me se taky skoro nikdy nevcucnou a nikdy se zadna nezkazila - ale nektere zavareniny fakt smrdej, zejmena kvetak, brokolice - teprve pozdeji jsem zjistila, ze kupovane zrovna tak. Podle me pomuze, kdyz je ve sklenicce vice vzduchu a tedy vice toho, co se nejvice smrsti, kdyz vychladne a vytvori se vetsi podtlak. Ale to jen pro klid, drzi to i tak. ja teda zavaruji jak soilenec, 2× hodinu v papinaku
mam strach, kdyz jde o deti.
Ježiš Miruš, úplně jsem se osypala při vzpomínce, jak jsme rekonstruovali a žili v krabicích, v prachu a bez koupelny a kuchyně my
A to bylo bez mrněte. Tak ať se to brzy zlepší ![]()
MirušeProdigy píše:Háta_x píše:Ok díky
Nezavařuju. Jednak jsou náročnější na konzervaci (hrozí botulotoxin) a jednak je to hlavně vitamínově naprosto nehodnotná strava. Zastávám názor, že sama se konzervama necpu, tak proč bych tím měla cpát svoje dítě. Ani nemrazím, to je skoro totéž.MirušeProdigy píše:
Zamražovat budu dál, nemůžu denně vařit, prostě to nejde. Nemáme už tři měsíce kuchyň a tak jsem ráda, když mě jednou týdně nechá spolubydlící vařit tři hodiny v té své. Až budu mít svou kuchyň a nebudeme žít v krabicích a pytlích, tak se bude žít jinak a rozhodně budu vařit každý druhý den minimálně. Takže asi tak
A jídlo nevařím…pařím…chvilku…takže tam má vitamínů tři pr*ele