Plod 35+3 neroste

21091
19.2.19 08:53

@Marti92 Neuděláš nic. Jen poslouchat doktory. Jinak váha se může lišit. Je to jen odhad a vždycky záleží, jak to doktor změří. Ale pokud neroste jedna část, tak to asi bude problém. Nechala bych to na doktorech. Držím palce :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
12934
19.2.19 08:59

Ta váhá je odhad.
Za daných okolností je dobré, že jsi sledovaná a v nemocnici můžeš být klidnější než doma.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
19.2.19 09:04

@Marti92 na tom utz je to jen odhad a ty se často liší. Ale jinak neuděláš nic

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
19.2.19 09:13

@Marti92 a od té doby to bříško nepoporostlo? Měřil to někdo znovu? Jestli se opravdu zastavilo a ostatní roste dál nebo je „jen“ menší. Třeba bylo miminko jen špatně natočené a špatně se to (z)měřilo… Nebo jen roste trošku jinak. Zase ti nechci dávat falešné naděje, ale třeba to nakonec nebude nic vážného. Zkus myslet na pozitivní variantu, ale úplně se na to neupinat, ať tě horší případně neskolí. Ono ten utz, pořád záleží na tom, jak tam kdo klikne (stejně tak s tím váhovým odhadem). Přeju, ať to dobře dopadne. I kdyby miminko muselo ven, pořád může být v pořádku. :hug: přeju, ať je. :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1374
19.2.19 09:15

I velmi zkušený doktor má při měření plodu běžně odchylku +/- 500 g, je to jen odhad podle určitých parametrů. V tomhle případě bych se taky nechala hospitalizovat, lékaři vědí, co dělají.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
19.2.19 09:21

@Kamkam… Právě že budou dělat až v pátek, do pátku se asi zbláznim. Myslíte že by mohla být i postižená z toho mám největší strach. Už je to začínající 36 týden tak by měla umět sama dýchat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
58838
19.2.19 09:30

@Marti92 nevím jak jenom s jedním parametrem, ale nemyslím si, že bude nějak postižená :hug: .
Mě dcera rostla velmi pomaličku celá a růstově byla pozadu o cca 6 týdnů, ale měla jsem téměř nulové průtoky pupečníkem, takže každý den dělali ultrazvuk a kontrolovali je + několikrát denně monitor. Narodila se v ukončeném 35 týdnu a všechno v naprostém pořádku akorát byla strašně maličká a neudržela teplotu. Jinak dýchala sama, ze začátku byla dokrmovaná sondou do bříška a po týdnu už plně kojená. Dneska je z ní 14 letá puberťačka ;)
Pátek už je za 3 dny a ono nemá moc cenu přeměřovat jak miminko roste dřív jak za týden.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3115
19.2.19 10:05

@Marti92 věř miminku :hug: taky si nemyslím, že bude postižené. Jako v nemocnici je těžké se zabavit i bez takového čekání… Povídej si s miminkem… Stáhni si treba nějakou hru, křížovky… Cokoliv. Mně se to říká, taky bych na tvém místě bruslila po netu a hledala, co všechno to může být, ale nedělej to. Nehledej, co by kdyby. Navíc je to jen jeden rozměr a ostatní je v pořádku. Bez kontrolního utz to zatím nic neznamena.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19574
19.2.19 10:05

@Marti92 svagrovou taky takhle strasili. Ze mala nepribira, ze kolem toho 36tt nema ani dve kila. Pak ze se zhorsily prutoky. Tu dokonce ani nehospitalizovali. Jela dvakrat v tydnu na. Monitor. Porad ze blby, pak zas mela vysokej tlak.. No. Nervy to byly. Nakonec v 38tt tydnu jela. Zase na Monitor a ze ma mala. Tak. Necelych 2a pul kila a ze ma prijet s taskou.. Ze kdyztak vyvolaji porod. A Bum ho, doktor nameril tri kila,.prutoky ukazkovy a jelo se domu. Nakonec vyvolavali na termin, myslim, ze sami nevedeli, co a jak, tak radsi vyvolali porod. No holcicka mela tri kila, zrava jak pirana a ma se cile k svetu..
Takze super, ze te Hlidaji a urcite to bude dobry 36tt neni zadna tragedie a holt se vykrmi az bude venku :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
TRG
5470
19.2.19 10:28

Pokud se nepletu, tak pokud se miminku v bříšku přestává dařit (hlavně / například ho špatně vyživuje placenta), tak první právě zaostává to bříško. Hlavička může být klidně OK podle termínu, stejně tak stehenní kost, ale neroste bříško. Takže jestli naměřili právě tenhle parametr o 3 týdny menší, tak se fakt asi něco děje. Váha 2.100 g by asi nebyla takový problém, 1.700 g je už ale malinko. Váhový odhad se fakt může mýlit (i o víc než 500 g, co jsem tak slyšela), ale to měření bříška asi moc velkou odchylku mít nemůže, i když taky záleží, kdy si doktor ten UZ zastaví, bych řekla… Každopádně dobře, že to hlídají, nic jiného se dělat nedá. Každopádně už jsi „za vodou“ a v podstatě skoro v termínu. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
19.2.19 11:51

Nejdulezitejsi je, ze jsi po dohledem. U me v tehotenstvi zadne problemy, jen ke konci trochu zvyseny tlak, nic vic. Voda odtekla v terminu. 2 stahy, pak ticho. Pri prijmu odhadovana vaha 2800 g. Po 2 dnech cisar. Maleho zvazili, mel 2050g !!! Odhad uplne mimo. Dnes ma 9 m a neco kolem 9 kg a je to spokojene mimi. Nikdo mi nebyl schopny rict, proc se tak stalo. Ale dopadlo to dobre. Neni ceho se bat. Hlavne, ze jsi pod dohledem. Hodne stesti a pevne nervy. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3
19.2.19 13:16

@Merinka610
2050gramu to byl maličkaty, a jak to probíhalo dál?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
159
19.2.19 17:02
@Marti92 píše:
@Merinka610
2050gramu to byl maličkaty, a jak to probíhalo dál?

No, ja nekonecna noc na JIP. Rano jsem se tesila za malym. Na sestinedeli prisla sestricka a rekla:" Maly neprijima potracu, celou noc zvlacel, byl napity moc plodove vody, vaha klesla na 1960g. Musime ho prelozit na oddeleni neonatologie pod staly dohled (nez jsem sla rodit, vybrala jsem si prave tu nemocnici, kde to oddeleni meli, kdyby nahodou, aby nas pripadne nemuseli svazet z jine nemocnice. Asi nejake tuseni jsem mela, ale nic nenasvedcovalo na komplikace), vydrzte, bude to v poradku." Samozrejme jsem se sesypala. Zustala jsem na sestinedeli se dvema maminkami, co mely u sebe sve mimi a behala, co tri hodiny na oddeleni neonatologie za tim mym. Maly byl vyhrivany zezhora i zespoda, mel hadicku v hlave s vyzivou, ptz malo cural, a byl dokrmovany ze strikacky. Mym ukolem bylo se rozkojit. Maly mel zlotenku a nemel silu sat, takze se to zkouselo, ale vzdy pak dostaval me odsate mliko. Az se zlepsil, asi po tydnu, jsme mohli byt konecne spolu na pokoji. Sestricky kazda radila a tvrdila neco jineho. Byl to neskutecny boj nas obou vcetne meho partnera. Po celkovych 14 dnech nas pustili domu s vahou 2360 g. Obrecela jsem to neskutecne. Jsem stastna, ze to mame za sebou a maly je sikovny a zdravy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí