Čím nahradit maso v těhotenství?

7333
18.2.19 20:00

žampíky a vejce :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Ou
24138
18.2.19 20:02

Vejce a luštěniny. A tofu, tempeh a případně přímé náhražky masa.

Z hub žádné bilkovny nedostaneš.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
18.2.19 20:03
@Božislava píše: žampíky a vejce :hug:

no, tak to s tebou absolutně nesouhlasím :), to by se moc vegani a vegetriáni nenajedli :)
podívej se na vyváženou stravu například veganů a vegetariánů (knížky, internet :) :)), myslím si, že výtečné jsou i luštěniny a zelenina, a jogurty apod :) :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7333
18.2.19 20:09
@tumpach píše:
no, tak to s tebou absolutně nesouhlasím :), to by se moc vegani a vegetriáni nenajedli :)
podívej se na vyváženou stravu například veganů a vegetariánů (knížky, internet :) :)), myslím si, že výtečné jsou i luštěniny a zelenina, a jogurty apod :) :)

luštěniny ne, to by se jí nafouklo bříško

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6945
18.2.19 20:14
@Božislava píše:
luštěniny ne, to by se jí nafouklo bříško

po červené čočce, opravdu ne :) :), ta nenadýmá
a další luštěniny se musí správně udělat, a také nenadýmají,

Příspěvek upraven 18.02.19 v 20:16

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6794
18.2.19 20:15

Nicim. Kdyz na to nemas chut, tak to nepotrebujes.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37136
18.2.19 20:17

Taky moc maso nejim, hlavně v první polovině těhotenství mi z něj bylo zle, nejim ani mlecne výrobky, mám nesnášenlivost na laktozu, nemůžu ani sójové náhražky, pac mam alergii i na tu soju :mrgreen: jez na co máš chuť, já jim hodně ovoce a zeleniny na všechny způsoby, poslední dobou se cpu desne sladkým :oops: většinu věcí v sobě ještě ve 26tt neudrzim, tak mi toho moc nezbývá, ale miminko si bere z těla co potřebuje i kdybys byla o suchých rohlikach (to sem zas měla u prvního, že sem nemohla opravdu vůbec nic). Když chceš bílkoviny tak vajíčka, sem tam můžeš nějakou luštěninu, ale ne se zas cpát neustále čočkou apod, tofu (nebo lepší, teda pro mě chutnější verze je šmakoun).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3236
18.2.19 20:33

Já maso nemusela celé těhotenství. Jedla jsem skyry a řecké jogurty a luštěniny a sýry a taky tvarohy. Z luštěnin jsem si dělala i různé pomazánky. Plus jsem ještě jedla oříšky, mandle a různá semínka. A celozrnné pečivo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
18.2.19 20:58

Vsechno maso? Ja blila i z pohledu na kureci, zato se mohla ujist teleciho. Jinak tvaroh, vejce, lusteniny. Jsem opatrny blazen, tak v tehotenstvi tofu a nic ze soji nejim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
18.2.19 21:19
@kacakaca píše:
Vsechno maso? Ja blila i z pohledu na kureci, zato se mohla ujist teleciho. Jinak tvaroh, vejce, lusteniny. Jsem opatrny blazen, tak v tehotenstvi tofu a nic ze soji nejim.

Zatím všechno maso, bohužel …jinak třeba telecí nebo jehněčí nejím normálně (etický důvod) a pak ryby (nikdy mi nezachutnaly)
Tofu a všechny ty věci ze sóji, nebo třeba i šmakoun mi moc nejedou tak nevím no …snad budou stačit tvarohy, jogurty, sýry, vejce apod …

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
570
18.2.19 21:20

Jinak díky za rady holky ;) na jednu stranu jsem si říkala, že bych měla poslouchat své tělo, řekne si co potřebuje, ale zase mám strach aby mimču něco nechybělo :roll: no z znáte to :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3230
18.2.19 22:00

Ja tri tehotenstvi az temer do konce problila, mesice jedla jen treba pet potravin a vsechny deti jsou zdrave asi jako ostatni. Ten strach jsem mela vzdycky, tak jsem zobala vitaminy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19.2.19 12:16
@denkat píše:
Jinak díky za rady holky ;) na jednu stranu jsem si říkala, že bych měla poslouchat své tělo, řekne si co potřebuje, ale zase mám strach aby mimču něco nechybělo :roll: no z znáte to :lol:

Taky nemám chuť na maso a na spoustu jiných věcí(10tt), nejvíc mi jede vše sladké a i to jde ven.
Je to normální, nestresuj se tím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky