Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
mám takový dotaz… Měla bych být v 19+2tt ale Dr. mi řekla, že miminko odpovídá 18+2tt, že je o týden mladší.. Chci se zeptat, zda-li jste to některá měla stejně a nebo podobně? Jsem z toho zmatená a docela se bojím, aby se s miminkem něco nestalo..
Jinak má všechno v pořádku, srdíčko tluče jak má atd. Myslíte, že se to může stát, že je to normální? Nebo se mám bát? Děkuji za odpověď.
V tomto týdnu už může být prostě jen menší. Přesné je měření do 12tt pak už se děti začínají rozcházet. Stejně tak může být chyba v měření. Jestli je vše ostatní OK tak bych se nebála, holt to nebude 4 kg cvalda, ale 2,5 mimčo. A nebo to ještě všechno dožene.
@samostatnajednotka Mi v 22. týdnu řekli, že miminko odpovídá 21. tt. Beru to tak, že to bude prostě drobek (uvidím, co řeknou na UTZ v 30. týdnu)
neboj, bude v pořádku, jen je prostě menší
Jiní mají zase o týden větší. Pokud je jinak všechno v pořádku, tak bych si s tím nelámala hlavu ![]()
Obě děti byli menší a jsou naprosto v pořádku, žádné dítě neroste tabulkové, vůbec bych se toho nebála.
@samostatnajednotka Já bych se vůbec nebála. Náš brouček byl od začátku trochu pozadu a dle tabulek byl menší. Odpovídal vždy o ten týden méně. Teď jsme 32. tt a jsme týden dopředu. Navíc, ten výpočet týdnu je jen odhad. Počítají to dle poslední MS, ale otázkou je, kdy se mimi opravdu uchytilo, proto ti dají termín porodu ale rozmezí pro porod jsou cca 3-4 týdny. Tak pokud je vše tak jak má, a doktorka tě na nic vážného neupozornila, byla bych v klidu. ![]()
Mě neřekla že je mladší, ale ptala se mne při UZ jak se narodila první dcera (byla slabší průměr) - na to doktorka říkala, že tohle teda taky nebude žádný obr. Takže asi něco podobného. No, malá se narodila na 38týdnu 2885 a 47cm - V půl roce byla větší než miminka s normální váhou a mírou
Neboj, kdyby se doktorce něco nezdálo, určitě by jen nekonstatovala, ale určo by tě někam poslala-všechno bude v pořádku ![]()
Jo měla… malá byla ve 21tt o 2týdny menší, ve 31tt zase normální… Hele, iono stačí se trochu ukliknout a rozdíl je na světě
Sny byl o týden menší, pak normélní, pak o 3týdny větší
narodil se s 3300g 3dny po TP, takže normálka
Gynekolog mi u prvního dítěte řekl, že nikdy není 100% jasný, kdy žena otěhotněla, že se to může lišit i o 14 dní. Mě vypočítali, že podle ultrazvuku a stehení kosti jsem měla otěhotnět v 2 týdnu v zářím roku 2011
manžel jezdí na týden domů a týden je v práci. Takže když jsem to manželovi říkala, koukal na mě
páč zrovna v té době byl v práci
/ jiného chlapa fakt nemám/. Pak mi řekli, že podle ultrazvuku se malej narodí 13.5. druhý termín 21.5.2012. Narodil se 2.6.2012
Týden před porodem mi bylo oznámeno, že malej bude menší, že má kolem 2,4kg, narodil se 3,18kg
no a teď jsem opět těhotná 27.týden a bylo mi včera na prohlídce řečeno, že malý / nevíme co to bude/ je o hodně menší než by měl být. Jsem zvědavá, kolik bude mít až se narodí. Takže už ty řeči typu, je malý, velký, porod tolikátého… neberu tak vážně ![]()
@samostatnajednotka stačí milimetr špatně naměřit a už je tam rozdíl týden. Vůbec se stím nestresuj.
určitě je ukázkově nádherné ![]()
a jak kdysi řekl dr.Uzel ono i každá trouba peče jinak
![]()
@samostatnajednotka je to normální, má to víc jak 50% holek. Nestresuj. POkud nejsou výkyvy moc velké, je to v pohodě. Mi kluk od 20 tt odpovídal dítku o 4 týdny staršímu
a rodila jsem 42 tt, tak si představ, jak dlouho by jak jakože plaval
je to orientační, nic to neznamená. Jen kdyby dlouhodobě zaostával, a fakt o víc, budou sledovat průtoky atd..
Tak jste mě holky pobavily
jsem ráda, že jste mě uklidnily.
Příští týden jdu na druhy screening, tak jsem zvědavá, co mi řeknou tam. Tak Vám děkuji a mějte se hezky.
![]()
Zdravím. Sem 21+0tt dnes sme byli v prediku na 2 trimestru.
Rozměr hlavičkyBPD18+6tt(44,7mm)
Obvod hlavičkyHC19+5tt(172mm)
Obvod bříškaAC19+5tt(146,4mm)
Délka femuruFL19+2tt(30,2mm)
Transcereberalni rozmerTCD(20,3mm)
Váhový odhad 19+3tt(306gr)
Pani doktorka říkala že mimi je menší že je těsně na dolní hranici.
Za 9dni jdeme znovu na kontrolu
Taky říkala že mimi může být normální že bylo zkroucene že se zle měřilo.
Jen se chci zeptat mela ste to některá taky tak?
A další otázka když se potvrdí že je malé co to znamená? Já byla v šoku tak sem se na tohle nezapomela doktorky. Dekuji