Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Maminky, myslíte že je nutné užívat nějaké těhotenské vitamíny? Jsem 9+1tt, beru už nějakou dobu kyselinu listovou a momentálně kvůli nevolnostem ještě vit. B6.. U prvního těhotenství jsem brala poctivě v prvním trimestru Calibrum baby plan, potom Gravital ale ten už jen ob den.. Uvažuji nad Femibionem 400 (začala bych od toho 12tt), ale jestli to není nezbytné, tak se radši obejdu
.. Bohužel ale nemám zrovna 100% jídelníček.. Momentálně spíše kvůli nevolnostem, to jsem ráda že vůbec něco sním.. Tak mě uklidnete, že jste také nic nebrali a vše bylo OK ![]()
Nic jsem nebrala, kluci byli zdraví a každý měl 4,2kg… evidentně jim žádné vitamíny nechyběly ![]()
Já brala celý těhotenství jen kyselinu listovou. V lékárně stojí snad jen 60kc na měsíc. Nic jiného ostatní vitaminy mi přijdou jen jak vyhozené peníze a že vydělávají na těhotných ![]()
Já jsem brala od 12tt femibion a asi od 20tt neberu nic… Prý to není potřeba, pokud to vyloženě doktor nedoporuci, ze se pak akorát rodi veliké deti… Taky nemám nějak extra zdravy jídelníček, ale to miminko si bere proste látky které potřebuje a když ne z potravy, tak z těla matky… A kdyby bylo něčeho vyloženě nedostatek, určitě bys poznala, ze jsi celkove unavená a tak… To tělo si řekne když neco potřebuje, takže byt tebou si dam radsi jablko denně než tabletku ![]()
V prvním těhotenství jsem brala jen z důvodu, že mi přispěla pojišťovna, tak co bych to nevyužila. U druhého jsem nebrala nic. Pro mě je to spíše marketing, než nutnost ![]()
Kamoska nebrala a dcere chybi nejaky rustovy vitamin, takze je to nutnost. Nebo chces aby ti vypadali zuby, vlasy a jine? Telo ma zahul a dite je potrebuje a ty taky ![]()
U prvního jsem brala Femibion, asi týden. Osypala jsem se po nich, tak jsem je brát přestala. Doktorka tvrdila, že je brát MUSÍM, změnila jsem doktorku a stačila kys. listová ![]()
@Vicky12 píše:
Kamoska nebrala a dcere chybi nejaky rustovy vitamin, takze je to nutnost. Nebo chces aby ti vypadali zuby, vlasy a jine? Telo ma zahul a dite je potrebuje a ty taky
A kde bereš jistotu, že je to právě tím, že nebrala žádné vitamíny? ![]()
Při prvním těhotenství jsem se ptala gynekologa, zda těhotenské vitamíny brát, nebo ne, a on je velmi důrazně nedoporučil s tím, že je to jen reklamní masáž a děti pak mívají zbytečně velkou porodní hmotnost.
Kyselinu listovou bych nezavrhovala, několik kamarádek si chválilo taky chlorellu.
@lizzka přesně na doktora bych taky nedala. Můj byl to samí že obyčejná listovka nestačí a ať si koupim femibion a pořád mi to vtloukal do hlavy. A jiný doktor zas že obyčejná listovka stačí.
@Vicky12 růstový vitamín? Nic takového neexistuje
.. A pokud dceři chyběl.. Ono přirozeně si tělo vitamíny vyrábět neumí ![]()