Otočení plodu zevními hmaty

63
1.10.15 20:21

otočení plodu zevními hmaty

Ahoj, potřebuji poradit. Dnes jsem v 36tt, malá je v bříšku pořád KP a dle doktorky už se asi neotočí. Doktorka mě poslala, aby se malou pokusili ručně otočit. Byla jsem z toho tak v šoku, že jsem ji na to nic neřekla.
Mám se objednat do porodnice, kde mě ještě udělají nějaké vyšetření, tak si to tam nechám líp vysvětlit.
Máte s tím někdo nějaké zkušenosti? Můžu po tom vyšetření v porodnici to otočení ještě odmítnout? Mám z toho strach.
Moc díky za jakoukoliv odpověď. Peťa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
17042
1.10.15 20:26

Nenechala bych si to udělat, tím spíš ne v 36tt. Mně se syn otočil cca v 35-36tt, už si přesně nepamatuji. Ale dělala jsem pro to všechny možný prostocviky.
Většinou těm dětem, co se neotočí, něco brání - např. krátká nebo zamotaná pupeční šňůra. A přijde mi to dost riskantní násilím ho otáčet. Můžou tobě nebo dítěti ublížit.

I když smířit se s císařem taky není lehké :? :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
1.10.15 20:35

Presne tak, rekla bych jasne ne a radsi cisar nez mrtvé dite.Teda pravděpodobnost smrti nebo postiženi asi neni az tak velka, ale v diskuzi o otáčení to bylo pro nekolik mimin fatální. Vetsinou jim bráni treba šňůra nebo tak neco - proste maji duvod, proc se neotoci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1291
1.10.15 20:35

Já bych si taky nenechala udělat. Měla jsem dceru také KP a ptala jsem se doktora, že jsem slyšela, že otáčejí. Ten mi na to odpověděl, že je to už zakázaný, že se to nedělá. Kontaktovala jsem doktorku, co dělá akupunkturu, je to dokonce dětská doktorka a řekla mi „v žádným případě“. A jak píše @Bayuska něco těm mimískům v otočení brání. Já měla císaře, je to více než rok, jizva bolí stále, pálí, svědí, byla jsem nucena do normálního porodu KP, ale hlava říkala NE. Mého rozhodnutí nelituju a volila bych zase sekci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
1.10.15 20:36

@Bayuska s cisarem se smiruje lip nez s postiženým ditetem, ktere vubec postizene byt nemuselo.To bych mela asi na pameti v pripade rozhodovani.Asi tu napíše spousta holek, ze to maji úspěšně za sebou, ale me by i male procento rizika dostatečně odradilo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
735
1.10.15 20:41

@Peťa.G
Ahoj, já jsem měla kromě RS totéž, taky KP a ještě navíc byl Honzíček hodně nahoře, nesestupoval dolů, takže císař a v pohodě, Honzíček má 3 měsíce a já o jizvě nevím - jen ty svorky byly protivné, ale po 7 dnech mě jich zbavili :-)

Takže rozhodně žádné otáčení! Jak píšou holky, miminko má pro tu polohu nějaký důvod, něco mu brání v otočení. Byli jsme na kontrole 36+5 a termín porodu 37+4, tříkilový kluk jak buk.

Hodně štěstí! :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
776
1.10.15 20:41

@Peťa.G Kamarádka měla taky kp a když se byla objednat na cîsař udělal jí Dr. kontrolní ultrazvuk a malej se otočil sám, tak ještě není nic ztraceno. Jinak já bych si to udělat ze strachu tedy nenechala màm za sebou akutní sekci, tak žádná hitparáda ale dcerka je zdravá. Jsem 13m od sekce jizva není vůbec vidět a nebolí ani jsem ji nemusela nijak ošetřovat. Plánována sekce prý není zas až tak hrozná. Přeji ať se rozhodneš dobře a zdravíčko tobě i miminku :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
63
1.10.15 20:42

Diky vsem za rychlou reakci. Taky z toho mam obavy a nechce se me do toho jit. Jen jsem byla na gynde tak v soku, ze jsem doktorce nic nerekla. Tak ted nevim zda se mam do porodnice objednat a nechat si to vysvetlit, nebo jit za doktorkou a rict ze to nechci.
Vim ze rodit cisarem je nic moc, ale uz jsem se s tim tak nejak smirila. Jit rodit KP nechci. Jde me predevsim o zdravi miminka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17042
1.10.15 20:43

@Rakosnicek1983 - jasně, zdraví dítěte je přednější. Já jen, že bych taky byla smutná z císaře, ale rozhodně bych si nenechala dítě otáčet.
A hlavně to musí být dost bolestivý zákrok.
Mimo to, jsem četla i případ, že takhle nějaké mamině dítě otočili, bolest jak kráva, na ultrazvuku bylo potom správně hlavičkou dolů a na další kontrole po týdnu už zas vesele zadečkem dolů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4476
1.10.15 20:46

@Peťa.G mě to nabízeli, ale odmítla jsem, KP má nějaký důvod… tvar dělohy, délka pupečníku… malá se narodila císařem a hlavně že je zdravá a živá :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1619
1.10.15 20:47

Já nic nechci radit, to si musíš rozhodnou sama, jenom chcu napsat opačnou zkušenost než tady píšou holky. Kamarádka šla právě na to otočení do bohunic v brne a všechno dopadlo dobře. Hezky porodila normálně a dítě je úplně v pořádku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1248
1.10.15 20:47

Syn byl také dlouho KP, gynekolozka se mě ptala jestli chci odeslat na pracoviště na „otočení“, řekla jsem, že nechci, ona mi řekla, že by si to taky dělat nenechala, tak asi tak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27264
1.10.15 20:50

@Peťa.G ano otočení můžeš odmítnout, nikdo tě násilím nutit nebude. Pokud přeci jen, tak zvolíš jinou nemocnici.
Neházela bych flintu do žita, stále je ještě šance, že se otočí, třeba i na poslední chvíli, takových případů je hafo. Císař se dneska dělá, když nejsou komplikace, co nejdéle termínu.
Císař - je to operace, bolí, hůř se po ní můžeš rozkojit, ale není to nemožné(mám za sebou 2 a obě děti plně kojené do půl roka a pak i déle), v dnešní době není problém bondingu při císaři atd, záleží na tom, jak o to stojíš a jak moc si to umíš prosadit.
@Janaxy no je hezký, že o jizvě nevíš, ale to je pouze venkovní jizva, ta se zhojí rychle, uvnitř to trvá o něco déle.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
735
1.10.15 20:52
@Peťa.G píše:
Diky vsem za rychlou reakci. Taky z toho mam obavy a nechce se me do toho jit. Jen jsem byla na gynde tak v soku, ze jsem doktorce nic nerekla. Tak ted nevim zda se mam do porodnice objednat a nechat si to vysvetlit, nebo jit za doktorkou a rict ze to nechci.
Vim ze rodit cisarem je nic moc, ale uz jsem se s tim tak nejak smirila. Jit rodit KP nechci. Jde me predevsim o zdravi miminka.

Já být Tebou bych se objednala do porodnice a počkala, co řeknou. Mně v Olomouci automaticky řekli, že je to na císaře, nic jiného ani nevyslovili, otáčení ani porod KP, jsou normální. A jsem jim za vděčná za krásného a zdravého kluka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2880
1.10.15 20:53

@Peťa.G tak ja te muzu povzbudit, ze cisar muze byt super-teda ten planovany. Vcetne hojení, kojeni a vseho ostatního. Jinak i po otočení se ty deti kolikrat zase vrati ;))

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí