Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
@nom ja myslim ze pravdepodobnost je celkem vysoka, spermie vydrzi 2-3 dny a jak pise @KatchaS ovul.test sis delala 20.6. ale klidne jsi ovulaci mohla mit 19.6. nebo dokonce 18.6.
a nebo i 21.6.
Ja mam cyklus vetsinou 24-25 dni a ovu presne 11.den cyklu.
Tak jsem to zpletla, cykly nemám 28 dní ale 20 dní. Ještě to upravím v tom prvním příspěvku. No to je pohroma.. všechno tomu zatím jen nasvědčuje ![]()
@nom To bude dobré, ať to dopadne jakkoliv
I kdyby to bylo v době ovulace, málokomu se to stejně takto napoprvní povede, takže to opravdu ještě nemusí nic znamenat
A když to vyjde, bude to osud, no:) To zvládnete ![]()
Proc nejis prášky, nebo nemáš tělísko nebo nepřerušujete, když dítě nechcete? Ty vlastně nejsi chráněna vůbec, jen cekas jestli praskne nepraskne kondom. ![]()
Nemůžu žádný hormony. Chtěli jsme zkusit spermicidní přípravky, ale teď se stalo toto. ![]()
@loves děkuju za podporu. ![]()
Tak doběhni za doktorkou pro telisko bez hormonů, ať se nestresujes co druhý měsíc.
Já kondom považuju za celkem spolehlivý, jen je potřeba dbát na správnost použití. A pokud jsou celkem pravidlené cykly, tak v pravděpodobně plodném období přidat ještě něco, aspoň spermicid nebo přerušku. Nebo měřit BT a budeš vědět v jaké fázi jsi, minimálně to, zda už ovulace proběhla, nebo ne.
@nom otěhotnění proběhne zhruba v 1 případě 4, takže i kdyby to bylo během ovulace, nemusí to vyjít. Mně se stalo to samé tento měsíc, ale už sedim na jahodách.
No a já dvakrát zapadla v první možnou dobu. Podruhé to stačilo 3 dny před ovulací. Nikdo předem neví, na kterou stranu statistiky se dostane. ![]()
@andelka83 Jojo, má statistika říká to samé. V obou případech na první pokus. ![]()
@nom Co postinor? ![]()
Protože nemůžu hormony, tak postinor nepřipadl v úvahu.
Do budoucna to vidím na kondom, přerušovanou soulož a spermicidní globule. Snad to bude vyhovovat. Teď jenom netrpělivě čekám na červenou. ![]()
@suricata píše:
@andelka83 a máš dva kluky?
Ano. Jeden den před ovulkou, druhy tři dny. Měřila jsem bt.