Plodné dny - jak spočítat

Anonymni
3.6.07 16:15

plodne dny

ahojky vsem chtela ych se zeptat ja k si mam ropocitat plodne dny

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
3873
3.6.07 17:23

Ahojky, no spočítat asi nejdou, protože je můžeš mít každý měsíc jinak… teoreticky by to mělo být v půlce cyklu - tj. pokud máš 28-ti denní cyklus, tak je to 14-tý den, asi nejspolehlivější metoda jsou ovulační testy, zkus si je koupit a kolem 14-tého dne cyklu testovat (je to na způsob těhotenského testu)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1667
3.6.07 17:50

Já mám supr gynekologa, který na mě každý měsíc v půlce cyklu mrknul ultrazvukem a řekl, jestli něco dozrává nebo ne… :wink: Ale jinak ovulační testy taky doporučuju!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymni
3.6.07 19:35

Zkus měření bazální teploty.

• Citovat
  • Upravit
155
26.6.07 09:38

Holky úplně nejlepší je asi opravdu měření BT na zjištění ovulace :wink: kterou z vás by to zajímalo tak poílám odkaz na stránku Lenky, která tam píše všechno o měření BT a dokonce jsou na netu prográmky kam si teplotu můžete zapisovat, ale bohužel nejsou v češtině 8)
 www.merenibt.xf.cz

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
28.6.07 15:12

Chtěla jsem se zeptat, jak mám poznat plodné dny. Beru Cerazette a menstruace mi přestala úplně, tyhle prášky se berou nepřetržitě a „ojediněle“ se tohle může stát. Když prášky přestanu brát a mentstruace stejně nedorazí, tak není možnost otěhotnět, nebo jak to je?Díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4823
30.6.07 19:30

Ahoj Petrusko,
nemam sice zkusenosti s HA Cerazette, ale myslim si, ze nejspis funguje stejne jako jine HA. Takze jakmile ji prestanes brat, jiz nejsi chranena pred otehotnenim. A pokud po vysazeni menzes nedostanes, je mozne, ze jsi tehotna.
Druha moznost je, ze se Ti po HA „zblazni cyklus“ a bude potreba mu trosku pomoct, aby se vratil do normalu.
Kazdopadne doporucuju, pokud po vysazeni HA menzes nedostanes, navstivit sveho gynekologa a ten Ti rekne, co se deje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
10.10.07 11:12

Holky,
mám takovou delikátní, až intimní otázku… :oops:
Měřím si bazální teplotu, jsem 16.DC a teplota se pořád drží stejně, ani nijak dramaticky neklesá, ani nestoupá. Prý se plodné dny ještě dají určit podle hlenu, který by měl vypadat jako vaječný bílek, tak se pořád „zkoumám“, ale nic jsem nezaregistrovala. Ten hlen má jako vytékat nebo ho zjistím prstem vevnitř nebo jak…? :oops: Mám totiž pořád nějaký výtok během celého cyklu, bez intimky bych si ani neškrtla. :lol: Tak jsem teď z toho trošku zmatená.
Díky za odpovědi!

Andrea

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3432
12.10.07 12:11

Posouvám téma nahoru, prosím,jestli máte některá odpověď na mou otázku, písněte! Díky.

A.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1301
7.8.15 10:00

Nebudu zakládat nový téma. Ptám se spíš ze zvědavosti. Zajímalo by mě jak je to s možností otěhotnět mimo plodné dny. Řekněme třeba týden po menstruaci je riziko minimální, 3 dny před ovulací a 3 dny po ovulaci je největší šance a tak. Dokázal by mi někdo odpovědět?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13503
7.8.15 10:02
@Spokojení píše:
Nebudu zakládat nový téma. Ptám se spíš ze zvědavosti. Zajímalo by mě jak je to s možností otěhotnět mimo plodné dny. Řekněme třeba týden po menstruaci je riziko minimální, 3 dny před ovulací a 3 dny po ovulaci je největší šance a tak. Dokázal by mi někdo odpovědět?

Ja otehotnela 2× hned po ms.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1301
7.8.15 10:08

Jasně nedá se to tabulkovat, jen mě zajímalo, jestli je to nějak rozdělený, kdy je ta šance vyšší a kdy nižší

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14637
7.8.15 10:25

Mimo plodné dny to už z definice plodných dnů NELZE. Problém je, pokud se žena domnívá, že plodné dny nemá, ale opak je pravdou. Pak vzniká ten rozpor. Bez ovulace však otěhotnět nelze, nebylo by co oplodnit. Takže vždy až tak 5 dní před ovulací a 1-2 dny po ní JSOU plodné dny. Ovulace se ovšem může šoupnout blíž menstruaci, nebo se výjimečně opozdit.
Sečteno podtrženo, šance jsou nejvyšší asi tak 10-16 dní PŘED následující menstruací, to bývá ovulace nejčastěji + skoro týden kolem. Ale pokud se cyklus znepravidelní, klidně se dá otěhotnět i ze sexu krátce po menstruaci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1301
7.8.15 10:34

Díky za vysvětlení

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
181
1.7.19 09:13

Zdravím,
chci se zeptat, poslední dobou mívám menstruaci tak, že je nejprve 5 dní jen lehké špinění a potom 5 dní klasická menstruace. Počítá se jako začátek cyklu už to špinění?
Předem díky za dpověď :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital