Plodné dny, jak spočítat

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
DominikaP
22.12.12 22:02

Plodné dny prosím o radu

Dobrý den. Prosím o radu..s přítelem se snažíme o miminko a už jsem z toho všeho tak zmatená, že prosím o pomoc Vás. Menzes- 7.11.-12.11 a 12.12.-16.12. Prosím o radu na kdy mi vychází plodné dny, prozože já prostě nevím jak je to s délkou cyklu :D jestli se počítá od začátku menzesu nebo od konce. Předem děkuji za každou radu.. :srdce:

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
29436
22.12.12 22:05

Cyklus začíná vždy prvním dnem menstruace. A kdy je tak máš, to Ti asi tady opravdu neřekneme. Záleží, jak dlouhé je máš, zda pravidelné či ne a od toho se to pak všechno odvíjí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
849
22.12.12 22:07

Cyklus se pocita od prvniho dne menzes, takze ciste teoreticky by ovulace mela byt uprostred cyklu. Ale vubec to tak nemusi byt. Ja napriklad mela cyklus presne 28 dni a ovulaci jsem mela cca 7. den cyklu. Spis doporucuju koupit si ovulacni testy, merit si bazalni teplotu, nebo se domluvit s gyndarem, at Ti urci sam den ovulace. Podle ultrazvuku by to mel byt schopen vypozorovat.
Preju kratky snazeni a at se rychle zadari ;-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
DominikaP
22.12.12 22:08

Beru metformin a clostil na podporu…posledni menzes byl 5 dní..

• Citovat
  • Upravit
29436
22.12.12 22:09
@DominikaP píše:
Beru metformin a clostil na podporu…posledni menzes byl 5 dní..

Tak když bereš Clostil, tak jsi asi sledovaná, ne?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26295
22.12.12 22:10

JAk píše Gabi, cyklus začíná 1. den menstruace. POkud dobře počítám, tak uváděný cyklus trval 5 týdnů (35 dní) - to je obvyklá délka?
Teoreticky budeš mít plodné dny někdy kolem 20DC, ale to je nejlepší zjistit pomocí měření bazální teploty nebo ovul. testů…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
DominikaP
22.12.12 22:12

No právě, že nejsem můj gyn. mi řekl, že léčbu mám na 4 měsíce mám se jen hlídat těhu. testem a poté až příjít..jen mi řekl, ať se snažíme okolo 14 dne cyklu..taky mi to bylo divné, ale řekla jsem si, že asi jako doktor ví co dělá :cert:

• Citovat
  • Upravit
Verun83
22.12.12 22:20

Tak takoveho doktora bych vymenila. Cpe te chemii, aniz by si overil zda mas ovulaci. Protoze jestli ji mas, tak si do tela cpes hnusy uplne zbytecne. Ovulaci poznas i podle plodneho hlenu. Je zhruba 3 dny, pruhledny, tahne se. Proste jako bilek. Zacni merit bazalni teplota. Rano nez vstanes z postele, v puse nebo v pochve. Hodnoty si nekam zapisuj. Napr. na womenzone ti to bude vyhodnocovat atd.

• Citovat
  • Upravit
29436
22.12.12 22:23
@DominikaP píše:
No právě, že nejsem můj gyn. mi řekl, že léčbu mám na 4 měsíce mám se jen hlídat těhu. testem a poté až příjít..jen mi řekl, ať se snažíme okolo 14 dne cyklu..taky mi to bylo divné, ale řekla jsem si, že asi jako doktor ví co dělá :cert:

Hm, tak to je teda super. Clostil sice pomáhá, ale taky je to pěkný driák a opravdu bys měla být pod dohledem - měly by se hlídat folikuly UTZ. a taky by se správně neměl brát víc jak tři cykly za sebou. Já jsem ho taky brala, cykly jsem mívala zhruba nějakých +,– 32 dní, ovulace s Clostilem byla 17DC, takže 17 den od prvního dne menstruace. Obecně tak nějak platí 14 - 16 dnů před začátkem další MS, ale samozřejmě to není pravidlo. V tomto případě bych asi doporučila měřit BT - protože z ní se dá leccos vyvodit (anebo pak změnit doktora).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
DominikaP
22.12.12 22:27

Rok a půl se nažíme…říkala jsem, že udělám cokoliv klidně i chemii no..hlen mám jen někdy, ale právě že né táhlý jen jako tvaroh to popsala nevím jak jinak :D takže to je špatně..bazálku jsem si měřit zkoušela ale pořád ji mám neobvykle vysokou většinou přes 37 takže podle bazálky se mi to také nedaří

• Citovat
  • Upravit
Verun83
22.12.12 22:29

@DominikaP Pres 37 cely cyklus? Kolik cyklu jsi merila? Kolem 37 byva hodnota prave od ovu do ms

• Citovat
  • Upravit
DominikaP
22.12.12 22:31

Tři cykly…ano teplota byla většinou skoro celý cyklus přes 37…nebo někdy druhy den míň a pak zase 37 a pořád mi teplota skákala..

• Citovat
  • Upravit
Verun83
22.12.12 22:36

@DominikaP A to jsi jeste nebrala leky? Mela bys ji merit hlavne ted, abys vedela, jestli reagujes na ty leky. Pokud si merila 3 cykly a vsechny mely takove hodnoty, tak byly bez ovulace. Delal ti dr. hormonalni profil? To by melo byt prvni co ti udela nez nasadi urcity leky.

• Citovat
  • Upravit
25082
22.12.12 22:37

Ahoj, jestli to máš pravidelné, tak by ti mohla stačit nějaká internetová kalkulačka. Já to tak dělala a stačilo - první dítko za 3 měsíce, druhé hned :) A nemusíš nic řešit a sama počítat.
Tady jedna: http://www.plodne-dny-vypocet.cz/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
29436
22.12.12 22:37

@DominikaP Tak jestli takhle skákala, tak to vypadá na anovulační cykly. A tím tuplem bys měla mít víc vyšetření - HP je základ, může být někde nějaký problém. Já bych teda asi fakt změnila doktora, kór když už se snažíte takhle dlouho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí