Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Cyklus začíná vždy prvním dnem menstruace. A kdy je tak máš, to Ti asi tady opravdu neřekneme. Záleží, jak dlouhé je máš, zda pravidelné či ne a od toho se to pak všechno odvíjí.
Cyklus se pocita od prvniho dne menzes, takze ciste teoreticky by ovulace mela byt uprostred cyklu. Ale vubec to tak nemusi byt. Ja napriklad mela cyklus presne 28 dni a ovulaci jsem mela cca 7. den cyklu. Spis doporucuju koupit si ovulacni testy, merit si bazalni teplotu, nebo se domluvit s gyndarem, at Ti urci sam den ovulace. Podle ultrazvuku by to mel byt schopen vypozorovat.
Preju kratky snazeni a at se rychle zadari ![]()
Beru metformin a clostil na podporu…posledni menzes byl 5 dní..
@DominikaP píše:
Beru metformin a clostil na podporu…posledni menzes byl 5 dní..
Tak když bereš Clostil, tak jsi asi sledovaná, ne?
JAk píše Gabi, cyklus začíná 1. den menstruace. POkud dobře počítám, tak uváděný cyklus trval 5 týdnů (35 dní) - to je obvyklá délka?
Teoreticky budeš mít plodné dny někdy kolem 20DC, ale to je nejlepší zjistit pomocí měření bazální teploty nebo ovul. testů…
No právě, že nejsem můj gyn. mi řekl, že léčbu mám na 4 měsíce mám se jen hlídat těhu. testem a poté až příjít..jen mi řekl, ať se snažíme okolo 14 dne cyklu..taky mi to bylo divné, ale řekla jsem si, že asi jako doktor ví co dělá ![]()
Tak takoveho doktora bych vymenila. Cpe te chemii, aniz by si overil zda mas ovulaci. Protoze jestli ji mas, tak si do tela cpes hnusy uplne zbytecne. Ovulaci poznas i podle plodneho hlenu. Je zhruba 3 dny, pruhledny, tahne se. Proste jako bilek. Zacni merit bazalni teplota. Rano nez vstanes z postele, v puse nebo v pochve. Hodnoty si nekam zapisuj. Napr. na womenzone ti to bude vyhodnocovat atd.
@DominikaP píše:
No právě, že nejsem můj gyn. mi řekl, že léčbu mám na 4 měsíce mám se jen hlídat těhu. testem a poté až příjít..jen mi řekl, ať se snažíme okolo 14 dne cyklu..taky mi to bylo divné, ale řekla jsem si, že asi jako doktor ví co dělá
Hm, tak to je teda super. Clostil sice pomáhá, ale taky je to pěkný driák a opravdu bys měla být pod dohledem - měly by se hlídat folikuly UTZ. a taky by se správně neměl brát víc jak tři cykly za sebou. Já jsem ho taky brala, cykly jsem mívala zhruba nějakých +,– 32 dní, ovulace s Clostilem byla 17DC, takže 17 den od prvního dne menstruace. Obecně tak nějak platí 14 - 16 dnů před začátkem další MS, ale samozřejmě to není pravidlo. V tomto případě bych asi doporučila měřit BT - protože z ní se dá leccos vyvodit (anebo pak změnit doktora).
Rok a půl se nažíme…říkala jsem, že udělám cokoliv klidně i chemii no..hlen mám jen někdy, ale právě že né táhlý jen jako tvaroh to popsala nevím jak jinak
takže to je špatně..bazálku jsem si měřit zkoušela ale pořád ji mám neobvykle vysokou většinou přes 37 takže podle bazálky se mi to také nedaří
@DominikaP Pres 37 cely cyklus? Kolik cyklu jsi merila? Kolem 37 byva hodnota prave od ovu do ms
Tři cykly…ano teplota byla většinou skoro celý cyklus přes 37…nebo někdy druhy den míň a pak zase 37 a pořád mi teplota skákala..
@DominikaP A to jsi jeste nebrala leky? Mela bys ji merit hlavne ted, abys vedela, jestli reagujes na ty leky. Pokud si merila 3 cykly a vsechny mely takove hodnoty, tak byly bez ovulace. Delal ti dr. hormonalni profil? To by melo byt prvni co ti udela nez nasadi urcity leky.
Ahoj, jestli to máš pravidelné, tak by ti mohla stačit nějaká internetová kalkulačka. Já to tak dělala a stačilo - první dítko za 3 měsíce, druhé hned
A nemusíš nic řešit a sama počítat.
Tady jedna: http://www.plodne-dny-vypocet.cz/
@DominikaP Tak jestli takhle skákala, tak to vypadá na anovulační cykly. A tím tuplem bys měla mít víc vyšetření - HP je základ, může být někde nějaký problém. Já bych teda asi fakt změnila doktora, kór když už se snažíte takhle dlouho.
Dobrý den. Prosím o radu..s přítelem se snažíme o miminko a už jsem z toho všeho tak zmatená, že prosím o pomoc Vás. Menzes- 7.11.-12.11 a 12.12.-16.12. Prosím o radu na kdy mi vychází plodné dny, prozože já prostě nevím jak je to s délkou cyklu
jestli se počítá od začátku menzesu nebo od konce. Předem děkuji za každou radu..