Kolik plomb mají vaše děti a v kolika letech?

5134
14.2.19 12:41

A kolik plomb ma partner? Pokud taky vic, tak to ma treba po nem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
4749
14.2.19 12:44

dcera má 3 a první kaz a druhý se rýsuje, má tam zabarvení, na stoličkách, má je rýhovaté a špatně se čistí, celkově se ji špatně čistí zuby, nesnáší to a je to boj, chche to dělat jen sama, ale sama si to dobře nevyčistí a když jdu dočistit já, mám co dělat, aby otevřela pusu..jinak sladké skoro nejí, nápoje vůbec ne, čistíme často, po sladkém vždy, ne hned, kvůli sklovině, ale jak píšu, dá si jednou za čas někde něco malého a stejně, už má kaz..říkala doktorka, že u těch rýhovaných stoliček je to časté..

má dost vápníku ve stravě, dáváš třeba vitamin D?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8996
14.2.19 12:44

Protože ty mléčný zuby stojí za starou bačkoru. V noci nekojit může říct jedině zubař. Psycholog zase řekne kojit. Naštěstí ty nekvalitní mléčný vypadnou a pak to bude lepší. Můj muž měl každou chvíli zkažený mléčný zub - opravený snad měl všechny a u druhých ani jeden kaz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21311
14.2.19 12:46

Zatím ani jednu - 4,5 a 2,5 roku. Asi geny, Manžel nema zadnou a já jen jednu plombu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12605
14.2.19 12:49

Dvojčata 5,5 let a plomby nemají žádné

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793
14.2.19 12:50

Vitamin D vigantol mají obě děti pravidelně. Tak je pravda že manžel má několik plomb, ale mu se to nahromadilo poslední dobou, protože u zubaře dlouho nebyl, několik let..
Jako dítě jich prý moc neměl. Nevím co dělat, aby se dětem zuby tolik nekazily.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1793
14.2.19 12:52

Myslíte že mléčné zuby se více kazí než ty pak trvalé zuby?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
14.2.19 12:54

Naše menší děti mají jednu nebo žádnou plombu, ty velké taky minimum. Já tedy v noci prcky kojím a žádný negativní vliv na zoubky to nikdy nemělo, u žádného dítěte. Spíš naopak řekla bych. Podle mě je hodně důležité minimalizovat sladké a dobře ty zoubky čistit, ze všech stran…Ne jen tak přešmrdlat.
Jinak já mám plomb docela dost…Manžel naopak žádnou nebo jednu, má zuby jak manekýn :P Zatím to vypadá, že tuto vlohu zdárně předal potomstvu :mrgreen:

Příspěvek upraven 14.02.19 v 12:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4215
14.2.19 12:54

Dcera 6 let má jednu plombu, za kterou můžu já, protože v jejích 4letech se mi narodil její brácha a já začla flinkat dočišťování a nechala to na ní. Syn má 2,5 roku, zatím tedy bez kazů, ale čeká nás kontrola za měsíc, po půl roce, tak uvidím. Syna jsem kojila do dvou let. Tomu tedy čistím zuby já, dcera už si čistí zuby sama.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25179
14.2.19 12:56
@pocker píše:
Myslíte že mléčné zuby se více kazí než ty pak trvalé zuby?

neřekla bych…Spíš je to mlsáním a špatným čištěním v dětství :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1439
14.2.19 13:12

Mela jsem jako dite spoustu kazu na mlecnych zubech a mam i spoustu kazu na druhych zubech.. A to na me mama cely detstvi dohlížela s cistenim. I ted si cistim poctive, i mezizubnimi a mam vsechny zkazeny. Sladkosti nejim, minimalne a sladke limonady nepiju vubec nikdy.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.19 13:50

Dcera v 7 letech 2, a to v posledním půl roce, na mléčném zubu. Nevlastní dcera 1 kaz na druhé stoličce v 7 letech. Já mám kazů asi 23. Jako dítě jsem si zuby moc nečistila, měla jsem třeba 5 kazů na druhých zubech za rok. Bohužel u nás se čištění zubů nikdy moc neřešilo. Takže většinu plomb mám 20 - 30 let staré. No jo, čas už zpátky nevezmu. Ale po svém dítěti budu dupat.

• Citovat
  • Upravit
16956
14.2.19 13:58
@pocker píše:
Ahoj maminky, kolik plomb mají vaše děti v kolika letech? Malej má 5 let a už má 5 plomb..sladké moc nejí, zuby si čistí a já dočisťuji.. Ten mladší 15 měsíců má zoubků 12 a zatím teda bez kazu, ale stále se kojí a to hlavně v noci, což dětská zubařka přísně řekla nekojit v noci, což je hodně těžké..ale nechci, aby měl nejmladší zkažené zuby v tak malém věku. Mě je přes 30 a plomby mám pouze 2, jak je to možné? že se dětem tolik kazí zuby?

Ahoj,

je to i dědičné - podle mineralizace sliny. Muž si čistí zuby hodně pečlivě, má ruzné mazizubní kartáčky, ustní vodu a stejně má poměrně hodně plomb (ale jeho problém je i ten, že neinvestuje do bílé plomby a pak se diví, že amalgám mu vypadne, nebo má pod ním další kaz apod. :roll: ) a já ačkoli jsem docela flink a mám fofr čištění, tak mám zuby v pořádku a mám jen pár kazů z dob puberty :oops:

A děti? Mladší je uplně v pohodě, ale starší má jeden zub opravovaný - protože se ji odhalují krčky a stěžovala si, že když jí jablko, tak ji bolí zoubek. Takže ta už baští fluoridové tablety - přesně to, co jsem nechtěla :zed: a dávám na to ted velký pozor :-)

Ale v noci, pokud se kojí, tak je vhodné pak dát ještě i vodu na zapití, protože klesá produkce slin a pak se mléko naleptává zuby. Také není vhodné podávat poc sladkého, slazené sirupy, nebo naopak dávat neředené džusy, nebo často ciutrusy - a když už se dávají citrusy a něco kyselého na zuby, tak je zase vhodné aby se dítě napilo (ideálně čisté) vody.

Jinak super je Elmex gel - dává se po vyčistění zubů na zuby, už se pak pusa nevyplachuje a jde se spát. Sama jsem ho na sobě zkoušela a je i chutově dobrý :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.2.19 15:06

Deti 14 a 9 nemaji a nikdy nemely zadny kaz. Ja jich par mela, nevim, zhruba kolem deseti( nektery zub vicekrat), manzel doted asi tri kazy.

• Citovat
  • Upravit
17472
14.2.19 21:21

Mladší (4,5) ani jeden kaz, toho zubařka vždycky chválí. Staršímu (7) se teď vyměnila půlka zubů, tak nemám přehled, ale na mléčných měl minimálně 5 plomb. K zubaři jdeme až v srpnu, po roce, jedna zubařka teď šla do důchodu, naše po ní přebírá pacienty a nestíhá prohlídky 2× do roka. :cert:
Já mám zuby úplně v háji, vyvrtané všechny, některé i víckrát. Čistím poctivě. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Poradna dentální hygienistky

Ikona - Pavla Pilneyová

Pavla Pilneyová DiS.