Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
No mylsím, že je normální, že první měsíc jsme jak na trní. Nemusíš si to vsugerovat, spíš jde o to se pokusit se nepozorovat a moc o tom nepřemýšlet, protože psychika je mocná čarodějka.
Jinak ano, lze otěhotnět i na poprvé, ale dalo by se říct, že to se v dnešní dob už moc neděje, takže je nejlepší připravit se na několikaměsíční snažení a být pak jen mile překvapena, že to přišlo dřív:)
U prvního dítka jsem otěhotněla první měsíc snažení, u druhého taky - i když tam jsem s tím nepočítala tím spíš, že se mi posunula ovulace, o čemž jsem netušila.
Navíc počítej, že pokud jsi vy:,–(ila HA, může chvilku trvat, než se tělo srovná (já měla kliku a vyšlo to vždy po vysazení, i když jak jsem psala, poprvé to bylo přesně ukázkově 14den cyklu, ale podruhé se to posunulo)
G
Děkuju, za povzbuzení i uklidnění. Jsem právě připravená na to že to nebude jen tak a hned. A proto mě to pobolívání děsí. Počkám do menzes a buď budu překvapená a nebo se budeme vesele snažit dál.
Vašim miminkům i vám hodně zdravíčka
Ahoj, já mám taky pobolívání podbříšku, žaludek na vodě a 14 dní mě dost bolí prsa, spíše pálí..Taky si říkám, že by???!! Nevydržela jsem a udělala si TT v pondělí, ale ukázala se mi tak po půl hodce slabá druhá..Mám to dostat v neděli…tak čekám..Kamoška taky hned otěhotněla napoprvé, takže M. možná jsi v tom.. ![]()
anonymní II ty si v tom určitě… Nezáleží na tom po jak dlouhé době se čárka objeví, ale jak se jednou objeví tak je miminko…
Ahoj,
taky jsem otěhotněla podvakrát hned napoprvé, i když jsem počítala s delším snažením se. Takže počkej a uvidíš (a ucítíš). ![]()
Lacenko : díky, doufám, že je to pravda…prsa mě nikdy takhle nebolela, ale je divné, že na TT se neobjevila hned plna druhá,zkoušela jsem Best 2…Zítra je ten osudný den…
Ahojky. U nás to bylo na první pokus.Muj byl hodně při chuti, že se do mě pořádně uděla. Jen pak byl pořád při chuti.
ahoj všichni,
Je možné otěhotnět hned první měsíc? už je mi 31. Jsou to 3týdny co to zkoušíme, mám týden do menzes. Ale už mě přes týden mě bolí podbříšek, žaludek mám na vodě.
Jsem z toho celá nervosní. Vsugerovávám si to? Nebo to tam při plození je. Prosím o radu. M.
tak jsem se konečně rozhodla pro to mít miminko, začali jsme teda s manželem „střílet ostrýma“.