PN, nebo úřad práce?

Anonymní
19.4.24 10:35

PN, nebo úřad práce?

Ahoj holky, moc prosim jestli nema nekdo zkušenost s touto situaci.

Momentalne jsem na PN - rizikové tehotenstvi, zdravotni problemy, nyni uz lepsi, ale stale jsem hlidana a budu az do konce sestinedeli.
Na konci dubna mi konci pracovni smlouva na dobu urcitou, kterou mi samozrejme jako tehotne neprodlouzi. Odpracovane leta mam, takze narok na materskou bych mela mit, jelikoz se vejdu do te ochrane lhůty.

Jde mi o to, jestli zůstat na pn do mateřské, nebo po skončení smlouvy se nahlasit na up. Mam jeste starsi dceru, a diky vychazkam se musime hodne omezovat a přizpůsobovat. Nerikam nejake běhání a vylety nekde, na to bych ani nemela, ale vyzvedavani ze skolky, odvest na kroužky apod. To bych prochazkou urcite zvladla, ale kolikrat to casove nevychazi a musi manzel z prace, pritom ja jsem doma.
Ale nevim, zda bych tim, ze bych sla na UP nejak neprisla o narok na materskou, nebo nejake jine komplikace s tim.
Slo by jen o dva mesice, v cervenci uz bych mela nastoupí na materskou.

Dekuji za kazdou radu, jestli mate nekdo zkušenost a preji pekny den. :kytka:
Prosim o anonym, diky komplikacím o tehotenstvi vedi jen nejbližší.

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
35701
19.4.24 10:38

O mateřskou nepřijdeš když půjdeš na dva měsíce na pracák.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.4.24 10:39

@JancaS84 děkuji za reakci.
Takze jedine co, tak asi financne by to bylo horsi, jinak by teda nemelo o nic jit.

• Citovat
  • Upravit
35701
19.4.24 10:43
@Anonymní píše: Více

Ano a chodit na schůzky. Ale tak předpokládám, že ty budou tak max dvě nebo tři a do práce tě nikam hnát nebudou.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22432
19.4.24 10:48

Rekla bych, ze jsou 3 moznosti. Zustat na PN a domluvit si vychazky, tak abys to lepe stihala. Muze byt az 6 hodin. Pak jit na urad prace (o materskou neprijdes), ale zas musis chodit na ty jejich schuzky a muzou te teoreticky honit nekam na pohovory. A asi ta nejlepsi moznost-nahlasit se jako osoba pecujici o dite na pojistovne. Zdravotni za tebe zaplati stat a muzes si chodit, kam chces, kdy chces a treba jet i na dovcu, ale nedostanes zadne penize.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.4.24 10:54

@JancaS84 jasně, chapu, nějaká schůzka by urcite problem nebyla.
Jen si rikam, jestli by me ty dva mesice prave nehonili nekde po kurzech, pohovorech a tak, to bych asi zdravotně asi uplne nezvladla.
A zas rict jim, ze jsem vlastne rizikove tehotna, takze stejne pracovat nemuzu, tak to by me rovnou hnali, proc jsem nezůstala na pn.

@Oriseka Muzu se nahlasit jako osoba pečující o dite, kdyz dite chodi do skolky? Myslela jsem, ze je tam ta povinnost mit dite doma.

• Citovat
  • Upravit
35701
19.4.24 10:58

Může chodit na 4 hodiny denně.
Nikde tě hodit nebudou. Já jsme teda byla na pracáku celkem asi měsíc a půl, jako netěhotná. Byla jsem tam mimo registraci snad jen jednou, řekla jsme že si práci hledám a to bylo vše. Pak jsem se šla odhlásit se smlouvou. Na kurzy tě určitě nebudou posílat, k čemu by to bylo. Na pohovory taky těžko.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
21799
19.4.24 11:03

Pokud jsi těhotná, tak tě nikde honit nebudou. Zaeviduji tě a domluviš se s nimi, jak dál.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.4.24 11:04

@JancaS84 děkuji za informace. Já prave na pracaku nikdy nebyla, tak vubec nevim, jak akcni to tam s hledáním prace je.

Jeste to nejak promyslime.

Dekuji za rady :kytka:

• Citovat
  • Upravit
35701
19.4.24 11:06

Nejsou akční vůbec. Zvlášť u těhotných. Nějakou aktivitu začnou vyvíjet až po delší době a spíš u těch co mají nižší kvalifikace.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
22432
19.4.24 11:41

Po obede by sis musela pro dite chodit. Vse ma sve plus a minus. Zalezi, jestli prave chces ty vylety, dovolene, tak to pri PN nejde nebo jestli by ti treba stacilo 6 hodin vychazek odpoledne-to se pak stihnes ty krouzky, vyzvedavani atd. Na uradu prace je pravda nejsou vubec akcni. Spis naopak. Vubec se nesnazi nekomu k hledani prace pomoci. Pak si jeste muzes platit zdravotni pojisteni sama a tam nejsou vubec zadna omezeni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
167
19.4.24 12:16

Já mám situaci takovou, ze jsem na rizikovým. Smlouvu jsem měla na dobu určitou. Končila mi posledního března. Na mateřskou muzu od posledního dubna. Lítá mi tam tedy měsíc. Volala jsem na socialku a ty mi řekli, ze mě na pracak nevezmou s touhle skutečnosti. Mám zůstat na PN do mateřské a oni mi jen pro pojišťovnu potvrdí papír kvůli zdravotnímu.
Asi bych se spis na tvém místě informovala u socialky než tady.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.4.24 12:54

@Erri93 jo, urcite bych se jeste poptala na úřadě. Ale je mi jasne, ze bych na up nemohla rict, ze mam rizikove tehu, proste jen skoncila smlouva a jdu se registrovat.

Cetla jsem, ze po konci smlouvy musim na pojistovnu s papirem ze jsem na neschopence nadale, co jsi jim tam nesla za doklad, staci neschopenka od lékaře, nebo jine lejstro?

• Citovat
  • Upravit
167
19.4.24 13:05

Prvně jsem volala na zdravotku a vysvětlila jim situaci a oni ze chtějí potvrzení od socialky. Tak jsem volala na sociálku.
Na socialce mi řekli, že mi začátkem května vystaví za duben potvrzení pro zdravotní pojišťovnu. Takže to jim tam pak hodím.
Tzn ze teď v dubnu nejsem nikde, nikomu jsem ještě nic nedavala, jen v nemocnici trvá PN.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.4.24 13:08

@Erri93 aha, dekuji za informaci. Ja jsem nekde cetla, ze snad do 7 dni, to musim pojistovne nahlasit.
Urcite tam taky zavolam, at mam vse kdyztak v poradku.
Preji klidný zbytek tehotenstvi :kytka:

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

GS Mamatest

• (3.6) + 165 recenzí

Digital

• (4.2) + 98 recenzí