Poradna na téma jóga pro zdravé tělo
Karolína Racková
Ahoj holky,
prosím o radu. Po třetím dítěti mi zůstala pneumatika kolem pasu. Nikdy jsem s ničím takovým problém neměla. Nikdy jsem moc nesportovala a vždy měla postavu celkem hubenou. Chtěla bych se té pneumatiky zbavit, ale vůbec nevím, jaké cviky bych měla cvičit (po třetím porodu jsem už 4 roky). Nemáte s tím někdo zkušenosti?
Děkuji za pomoc
Hana
@HanaPysna
Já taky, děti dvě. Vždycky jsem byla hubená. Jsem z toho nešťastná.
Jsem ted po druhém porodu a pořídila jsem wonder core, dělají na to reklamu v televizi a jsem spokojená, po týdnu jsou vidět výseldky, chce to cvičit a méně jíst a častěji
Cviky na pánevní dno, záda a šikmé i přímé břišní svaly - je potřeba celá ta soustava, protože pokud budete posilovat jen jednu skupinu z dolní části trupu, tak ten zbytek se rozpadne do dysbalancí.
Pokud jste nikdy necvičila, tak naopak srovnání a zpevnění toho co má být zpevněné rozhodně neuškodí a předejde mnoha komplikacím v budoucnosti. Třeba pilates, nebo dobře vedená jóga je na to dobrá.
Ovšem tuk nezmizí cvičení, ale snížením tuku, zejména toho viscerálního co se usazuje v oblasti břicha. To zároveň je dost žádoucí z hlediska všech ostatních zdravotních problémů. A je potřeba to řešit změnou stravy - zcela vynechat alkohol, sacharidy držet někde mezi 100- 200g za den a zvýšit příjem zdravých tuků (to jsou takové, co spolu nesou také v tucích rozpustné vitamíny - tedy mléčný tuk, vejce, ořechové a semínkové oleje, ryby a maso zvířat, na které během jejich života svítilo sluníčko a nebyli zavření v koncentráku.
Klíčové je nehladovět, ale mít přijem alespoň pokrývající váš bazální metabolismus a výdej vyšší než příjem… Pokud najedete na nějakou přirozeně nízkosacharidovou dietu typu paleostrava, či Whole30, tak tam je výhoda, že není potřeba počítat a vážit jídlo.
@Ou Díky za info, mám stejný problém. Chci s pneumatikou zatočit.