Po šesté antibiotika v těhotenství

40
9.7.22 10:04

Po 6 antibiotika

Ahoj holky už si nevím rady. Dnes jsem ve 30 týdnu těhotenství. A mám po 6 za sebou zánět močáku a jednou zanet ledvin. Včera mě to zase začalo jako každý zánět močáku. Bolest močové trubice pak paleni a řezání při močení a dnes ráno bolest v podbřišku. Dostane se to do fáze takové, že sotva můžu bolestí dýchat. Byla jsem s tím vždy u doktora a z toho 3 krát na pohotovosti, protože jsem měla strach když jsem začala krvácet. Pokaždé to řeší stejnými antibiotiky. Začnu je brát po 4 dnech mám klid a po týdnu až čtrnáct dní to začne znovu. Pitný režim dodržuju koupila jsem si i brusinky plus nějaký rozpustný prášek do vody něco jako Blokurima. Když jdu na gyndu, že mě to zase bolí kouká na mě doktorka jak na vraha a je jak kdyby uražená, že si za to můžu sama, že nedodržuju pitný režim. Když ji to chci vyvrátit, že výpisu 3 l denně tak si drží svoje a má mě za blazna, že to určitě ne. V lékárně mi řekli, že důvodem proc se mi to vrací je ten, že mi dávají neustále stejný antibiotika. Jenže nevím co dál nechci aby se mi to furt vraceli a celé těhotenství brala antibiotika:((((( bojím se o miminko ne o sebe. A oni to mají prostě u pr… Měla jste některá z vás taky podobný problém?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
21645
9.7.22 10:47

A co zkusit urologii, případně se domluvit na kultivaci a podle toho nasadit antibiotika. Ono v těhotenství bude ten výběr bohužel omezený.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2653
9.7.22 11:18

To me moc mrzi :hug:
Chodis pravidelne na velkou? Na konci tehotenstvi he casto zacpa a jsou z toho casto tynekologicke zanety anebo muze byt i mocak.

Jinak pokud je ta bolest nesnesitelna a jednou jsi uz zanet ledvin mela, tak se atb asi nevyhnes.

Jinak tedy ten pitnyrezim, brusinky s vynechat souloz.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LP4
1363
9.7.22 11:30

A s jakym dr to resis s urologem?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
293
9.7.22 12:10

Ahoj, jsem 37.tyden a mam to celé těhu taky, ale vystřídali asi 4 antb… dodržovala jsem vše, stejně se to vracelo. Nakonec nejlépe pomáhala antb zinnat 500 a ty beru už celý třetí trimestru až do porodu - 1 tabletu denně. U mě je bakterie klebsiella pn. Strach mám pořád, resila jsem s urologem, gynekologem, praktikem i urogynekologem. Jaka antb dali tobě? Taky 3krat do týdne piju večer blokurimu. Drz se, vim, jake to je.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
np10021
9.7.22 12:28

Tohle jsi už dávno měla řešit s urologem..

• Citovat
  • Upravit
1151
9.7.22 15:27

Měla jsem teď v tehu na začátku 2× a zas se mi to rozjíždí, ale zatim to není úplně na ATB, zabírá omezit cukr, pít, dostatek zeleniny a ty brusinky brát preventivně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
9.7.22 16:29

@np10021 Právě když jsem byla na pohotovosti tak jsem byla u Urologa. Ten cevkoval a to je vše. Říká mi to samé co doktorka. Dají antibiotika a dodržovat pitný režim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
40
9.7.22 16:30

@MartinkaKo Ahoj právě taky jsem měla zinnat asi mi antibiotika nefungují:D Mě dělali i testy kultivace nic mě nevyšlo jen prostě zanet mocaku. Sama nevím proč to mám tak často hlavně po tak krátké době

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
np10021
9.7.22 17:11

@Týna75498 tak pohotovost je šup, šup.. je potřeba zajít se žádankou přímo na urologii.

• Citovat
  • Upravit
Tuhy_LU
10.7.22 00:11

Jak psaly holky - chce to urologa a ideálně aby mel zkušenosti s tehotnymi. Já chodila do fakultní nemocnice.
Pro tvé uklidnění: od cca 21tt jsem měla ATB (zinnat a pak i amoksyklav) až do porodu a pak ještě asi 3 měsíce (plne jsem kojila). Dítě je v pořádku, už mu skoro budou tři roky. U mě ale neslo v těhotenství vyléčit příčinu (kameny).

• Citovat
  • Upravit
563
10.7.22 01:48

@Týna75498 zajdi na urologii, potřebuješ stálého urologa ne toho z pohotovosti. Je třeba udělat kultivaci, zjistit co tam máš a taky zda nemáš v močové trubici zúžení častými záněty, to zúžení je třeba rozrusit, jinak se toho nezbavís. Jinak dodržovat přísnou hygienu, nestačí jen dostatečně pít. Takze před I po sexu sprcha, po sexu se vycurat a vypít sklenici blokurimy. Tu si dávat preventivně i na noc. Po velké potřebě bidet nebo sprcha, případně vlhceny papír.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Original

• (3.9) + 55 recenzí

Prsní vložky

• (3.5) + 51 recenzí