Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Dobrý den maminky, chtěla jsem se zeptat, zda taky nějaká máte podobnou zkušenost. Byla jsem včera na kontrole 21 tt (20+2) a pan doktor měřil obvod hlavičky, stehenní kosti atd. Ovšem každá ta hodnota připadá jinému dni, třeba obvod hlavičky sedí na 20 +6 a obvod stehenní kosti na 20+4 atd. Chtěla jsem se zeptat, zda je to normální. A ještě jsem se chtěla zeptat, kolik přibližně vážila vaše mimca v tomto týdnu.
Děkuji všem za odpověď. ![]()
Je to rozdíl dva dny. Což může být milimetr kliknutí vedle na utz. Tohle bych vůbec neřešila. Kdyby tam byl rozdíl týden dva, je to jiné a řešil by to doktor… zbytečně si přidáváš stresy.
@barcaves je to úplně běžné.. já měla rozdíl týden a vše v pořádku.. nikdo se nad tím ani nepozastavil.. to měření je jen orientační a jsou to opravdu milimetry..
Váha byla nějakých 260g tuším. ![]()
Ano měla jsem to také tak na 2.csreeningu každá měřená hodnota odpovídala jinému dni..bylo to 20+0… 20+1…20+2 dle MS jsem byla 20+1 takže den sem den tam..to je normální…měla cca 350gr
Je to normalni. Divne by bylo, kdyby tam byly velke rozdily, ale par dni plus minus je naprosto ok. Odhad vahy si nepamatuji, stejne jsou to jen odhady ![]()
Jé to máš v pohodě
Moje miminko mělo ve 20+6 ty hodnoty daleko rozhozenější:
Průměr hlavičky: 21+5
Obvod hlavičky: 20+2
Stehno: 20+3
Bříško: 21+6
Taky mě to hrozně nervovalo, že čekám nějakýho Tyriona Lannistera, ale doktor byl v klidu, že jsou takové hodnoty normální. Někdy kolem 30 tt už to skoro úplně srovnal, a teď je to podle ultrazvuku úplně normální miminko ![]()
Dulezite je, jestli jsou namerene hodnoty v mezich - koukni na grafy.