Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Ja mam meno po tatovej byvalej. 25 rokov som si myslela ze je to sranda a ono je to fakt ![]()
Slecna je Viktoria, lebo poznam tri, a tym sa podarilo na co siahli, a vitazna Viktoria nam s manzelom proste dobre znie.
Naši se nemohli shodnout, jaký jméno mi dají. Taťka chtěl Moniku, ale mamka byla zásadně proti, mamka chtěla Kristýnu, prý od dětství, pořád, ale to se nelíbilo taťkovi, že to měl každej, tak se domluvili, že první ženská, který zazvoní u dveří, tak se podle ní budu jmenovat. No a zazvonila teta Renata, tak to bylo jasné
A když taťka přišel do porodnice a ptal se po Kristýnce, tak na něj všichni koukali jak na pako, tak se šel ptát mamky a ona na něho koukala, jako že dyť mají přece Renatku a taťka na ní „měla sis dát, cos chtěla, vždyť mě je to vlastně úplně jedno“. Mamka dodnes líčí, jak měla sto chutí ho zabít, ale dneska je ráda ![]()
Já myslím, že mám jméno po maminčině známé, kterou měla moc ráda jako člověka a jméno i tak bylo rodičům sympatické..
Moje první dcera se jmenuje po mě a druhá jen tak - jméno se prostě líbilo a nikoho neznám.
Já jsem Kristýna po babičce Kristě, a náš syn je Jakub po manželovi, protože jsme se na jméně nemohli dohodnout ![]()
Já ani ségra nemáme jméno po nikom z rodiny, brácha dostal jméno po taťkovi. Moje děti nemají ani jedno po nás jméno, nechtěla jsem dávat jména po nás. Ti co dávají jména po rodičích mi přijdou že nemají fantazii.
Moje mamka chtěla ať se jmenuju Štěpánka. To zavrhla babička, že je to jak šťěpka šťětka (no na jaký jméno si nic nevymyslíte
). Táta chtěl, abych byla Anna po jeho sestře a mamka na truc řekla NE, bude to Jana ![]()
Jméno mám po mamince, dcera má po tetičce a syn dostal jméno co si mi líbilo.
Já jsem měla být Filip,pak že Zuzana a nakonec asi dva dny než jsem se narodila to změnili na Janu ![]()
mamka chtěla od dětství Lucku, prý to byla hlavní hrdinka rozhlasovýho seriálu, který poslouchala ![]()
Já se původně měla jmenovat Alena - po mamince a babičce, ale nakonec jsem dostala jméno jiné. Po dceři mamčiné kamarádky. Mamině se to jméno hrozně líbilo, tak mi ho dala. Ale dodnes někdy prohodí - škoda, že jsem Ti tenkrát nedala jméno Alena. Ale je to spíš sranda. Oběma se nám mé jméno moc líbí ![]()
Já se jmenuji po svým tatínkovi a můj starší syn je taky po nás.Manžel se jmenuje po svým dědovi.
Ale u nás je to docela šaškec…taťka Roman,já Romana,malej Roman,mamčin brácha Roman a aby to nebylo málo tchán je Roman a švagrová Romana ![]()
Já mám jméno po mámě a ta ho má po své pratetě. Syn se jmenuje stejně jako můj kamarád ze školky, ale ne úplně cíleně, prostě se mi to jméno celé dětství líbilo, nešlo dát nic jiného
.
Tak já myslím nemám jméno po nikom ale moje sestřenice se jmenuje Ludmila a k tomu to jménu došla zvláštním způsobem
Její mamce pořád říkali,že to bude kluk asi 14 dní před porodem se jí zdálo,že se jí narodila holčička Liduška.Nic si z toho nedělala a když porodila byla v šoku,místo kluka se jí narodila holčička a tak ji pojmenovala tak jak v tom snu Liduška.Věřila v to,že se takhle chtělo to dítě jmenovat ![]()
Ahoj,
včerejší téma mě inspirovalo. Po kom jste dostali své jméno? Po kom ho dostaly vaše děti? Líbilo se vám nebo jste pokračovali v rodinné tradici?
Já se jmenuji podle mamčiny kamarádky z dětství a syna jsme pojmonovali po jeho pradědovi. Jak to je u vás.