Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky, chtěla bych se jen na něco zeptat. Jsem 5. týden po císařském řezu a nikdo mi neřekl kdy se budu moct koupat. Znáte to po náročném dni si chce každá znás zarelaxovat ve vaně. Jizva se hojí krásně, bříško je trošku citlivé ale to je prý normální. Děkuju za odpovědi
mně porodní asistentka ktera chodila domu povolila cca 4 tydny po porodu,už jsem nekrvacela.
Nám v porodce říkali, že cca za 4-6 týdnů - pokud nebudeme krvácet…
No rozhodně bych se nekoupala dřív, dokud nepřestaneš krvácet. Až přestaneš, tak bych se ujistila, že je jizva dobře zhojená a zacelená, aby nehrozilo, že by se někudy dostala infekce. Jinak si myslím, že by to po těch 6 týdnech už určitě šlo.
Ani nevím, kdy jsem se koupala poprvé po porodu. Taky jsem rodila císařem, ale jizva mě dlouho bolela, že kdybych si do té vany sedla, tak už se nezvednu. ![]()
Díky moc, nám v porodnici neřekli kdy
Čistit jsem se už přestala a jizva je v pořádku to mi kontroluje manžel.
Dej si do vody trochu hypermangánu. neměla jsem tedy císaře, ale dvakrát jsem byla otevřená (s velkou jizvou) a když jsem se chtěla vykoupat, tak proti infekci je dobrý. Ale nepřehnat - nebo budeš fialová.
Děkuju za rady. Ještě mám jednu otázečku
Začala jsem se znovu čistit a to přesně po týdnu, je to normální? V porodnici se semnou nechtěli moc bavit. Když mě propouštěly tak tam nebyl doktor kterej mě operoval abych se ho na to zeptala a ta co tam byla tak nebyla moc příjemná a ani ochotná… ![]()
weendulka píše:
Děkuju za rady. Ještě mám jednu otázečkuZačala jsem se znovu čistit a to přesně po týdnu, je to normální? V porodnici se semnou nechtěli moc bavit. Když mě propouštěly tak tam nebyl doktor kterej mě operoval abych se ho na to zeptala a ta co tam byla tak nebyla moc příjemná a ani ochotná…
Stalo se mi něco podobného, po císaři jsem krvácela cca 4 týdny, pak to ustalo a 6 týdnů po porodu jsem začala znovu jasnou krví. Tak jsem volala své doktorce a ta říkala ať okamžitě přijedu. Udělala mi ultrazvuk a na jizvě na děloze mi našla nějakou sraženinu. Dohodli jsme se na tom, že počkáme, jestli odejde sama, pokud ne, tak se to pokusí v nemocnici nějak odstranit. Naštěstí odešla sama a v pohodě. A bez bolesti. ![]()
Děkuju za odpověď. Každopádně zítra volám doktorovi, může to znamenat cokoliv ale taky přeci nemusí, že?
No uvidíme, ale děkuju
Není za co
Já jsem volala své doktorce a tak říkala, at okamžitě přijedu, takže bych jela co nejdřív. Koukne na to, a uvidí.
Tak at to dobře dopadne.