Poradna porodní asistence
Bc. Vladimíra Toplaková
Ahoj holky jsem ve 36tt a včera mě začli šíleně bolet kosti ve spodku ráno jsem nemohla ani vstanout. Je to normální?
Ne normální to není, zvlášť ve spodku, a co vršek, ten je ok? Já jsem těhotná po třetí a nic mě nebolí.
Zajeď si raděj do nemocnice, může to být začátek porodu nebo se jen ozývá namáhaná děloha. Raději bych jela ![]()
Bolí mě kosti pod bříškem a stydká kost taky řekla bych že všechny kosti okolo. Zítra jdu na kontrolu tak snad to vydržím.
No mě se to spíš jeví na ten začínající porod, nebo zánět. Hele nechci strašit, soudím jen dle svých zkušeností.První těhu jsem proležela 4 měsíce v nemocnici. Druhé bylo v pohodě. Vzhledem k tomu že si 36tt tak bych neváhala a jela hned. Nikdo se na tebe zlobit nebude když tam přijedeš zbytečně a ta hodinka co tam strávíš se vydržet dá. A ještě jako bonus uslyšíš srdíčko miminka a možná ho uvidíš i na ultrazvuku. Měli by ti natočit křivku, udělat utz a vyšetřit spodem…
Ahoj,
no, ja tyhle bolesti mam od zacatku tehu a to dost inetzivni v posledni dobe, spis v polosede, neb v leze je to jest horsi. Je to tim, ze se rozestupuji vazy a celove se povoluje panev, chysta se k porodu, je to hormonalni zalezitost. Nic to neovlivni, je jedno jestli mas 50Kg nebo 150kg.
Je to strasna bolest, nuz zabodnuty ze spoda a s kazdym pohybem se zarezava hloub a hloub…
Uz vim, co je to ucurnout bolesti… ![]()
Přidávám se k tomu, že to spíš nic není. taky to mám. Byla jsems tím i na neurologii a je to kořenové dráždění při rozvolňování vazů pánve a kyčlí..
Pokud ovšem chceš mít klid, tak je i druhá rasda co tu zazněla na místě..zajeď prostě do nemocnice, nebo zavolej doktorovi:-) ![]()
Podle mě strašíte zbytečně.
Poslední týdny dítko sestupuje a naléhá čím dál více na močový měchýř, stydkou kost apod. To je pak jasný, že to bolí, zvláště po ránu než se člověk rozhýbe. No a pokud je ženská navíc ouzká a drobná,tak to bude nejspíš pocitovat víc.
Já jsem si osobně připadala, jako kdyby mě někdo nakopal do koulí (které nemám)
Bolely mě kyčle, že i stoupnutí byl problém
to co popisuješ mi sedí na přípravu kostí pánve na porod. ROztahují se…ty stydká spona..- mě to začalo taky teď cca v 37 tt, ale budu rodit počtvrtý, při třetím jsem to měla ještě dříve… pokaždý ej to jiný… ale je to normální , naopak je to vlastně prospěšný, protože pak miminko lépe projde…
Kdyby tě bolela děloha tak to myslím poznáš ![]()
Tak my zítra začínáme 38tt a už alespoň 3 dny mě bolí stydká kost - jako by mě někdo nakopnul mezi nohy. Hlavně teda když dýl stojím a nebo chodím. Nicméně to vypadá na to, že je to spíš tím jak se rozvolňuje pánev a kyčle a tím pádem bolí i tahle kost. Mně tedy pomáhá nohy nahoru a takový ten polosed. Nejlépe v křesle a nohy natažené v druhém křesle proti mně
.
Ale každopádně se těším až už bude miminko venku a tyhle i ty bolesti, které nás ještě čekají, budou zapomenuty a budu mít toho našeho drobečka v náručí.
hlásím že já mám to samé cca od 34tt ,ted jsem 37tt a ještě jsem neporodila x) nejhorší je to ráno a když dlouho sedím .dr.říká že je to v pořádku ..prostě tělo se na ten porod připravit musí ![]()
Jj já jsu v 36tt a bolívá mě to už od 28tt. Ne teda pravidelně, te´d zase dřív, většinou než se rozhýbu.Ale je to, jak už tu několikrát zaznělo, tím jak se chystáš na porod.než se vše uvlolní apod. pokud do toho nezačne bolet břuch tak je to pohoda. Očas mě pomůže si dát trplou sedací koupel, se to pěkně uvolní.