Po potratu do práce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
8382
22.4.18 22:49
@Anonymní píše:
@lachtanice86 za to se omlouvám :(
Ano já vím nemusí to vyjít plno holek čeka 2 měsíce a nebo taky rok já sem si tak řekla že když to nevide do 2 měsíců že bych dala výpověď a šla jinam jenže co když půjdu jinam otěhotnim zrovna a budu ve skušebni době a vyhodí mě co pak protože doktor mi řekl že po 3 dá se říct po 2 by mne dal hned na rizikové a kdo by mi platili neschopenku a pak. materskou stim si právě nevím rady.. Každopádně děkuji za odpověď a za radu
@gabčulajda děkuji za podporu moc si toho vážím potřebuji poradit potoze nikoho kromě manžela nemám tak děkuji za podporu :) @natyber ano taky si to myslím že to tím bylo je mi to moc líto.. Nene tam bych se už nechtěla vrátit.. :( Ano děkuji za radu :hug:

Vím, že jste se na miminko těšili, ale pokud tě netlačí čas(věk),tak to vydrž a najdi si práci alespoň na půl roku, nebo kolik je potřeba kvůli tomu, aby ti zaměstnavatel platil, co je potřeba, vydrž :srdce: :srdce: :srdce: :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
22.4.18 22:52
@zudina píše:
Ale to se fakt neda cist 8o

dvě z deseti to nepřečtou, tragédie :think: :mrgreen: tak poradí ten zbytek 8)

Anonymní,
jestli je možnost najdi si jinou práci. Pokud ne bude lepší nemocenská, ale kde máš jistotu, že se to povede hned. Umím si představit, že po miminku toužíš, ale chce to nejdřív stabilní zázemí. Tedy aby aspoň protějšek měl dobrou práci a vy oba nějakou fin rezervu. Držím palce ať se to vyřeší k tvé spokojenosti :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1353
22.4.18 23:09

@gabčulajda presne

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14313
22.4.18 23:58

@pikola Ty jsi blbá… :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
23.4.18 06:49

@bozska-mrcha nenapsala jsem že se to nedá přečíst, ale že se to těžko čte a navíc jsem poradila, tak klid.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19983
23.4.18 06:53
@Anonymní píše:
@lachtanice86 za to se omlouvám :(
Ano já vím nemusí to vyjít plno holek čeka 2 měsíce a nebo taky rok já sem si tak řekla že když to nevide do 2 měsíců že bych dala výpověď a šla jinam jenže co když půjdu jinam otěhotnim zrovna a budu ve skušebni době a vyhodí mě co pak protože doktor mi řekl že po 3 dá se říct po 2 by mne dal hned na rizikové a kdo by mi platili neschopenku a pak. materskou stim si právě nevím rady.. Každopádně děkuji za odpověď a za radu
@gabčulajda děkuji za podporu moc si toho vážím potřebuji poradit potoze nikoho kromě manžela nemám tak děkuji za podporu :) @natyber ano taky si to myslím že to tím bylo je mi to moc líto.. Nene tam bych se už nechtěla vrátit.. :( Ano děkuji za radu :hug:

Rikam ti dej výpověď, zůstávat na dpn když ti nic není je blbost. Navíc i ten doktor si to musí nějak zdůvodnit že tě nechává doma. Najdi si jinou práci, vyčkejte na zkušebku a začnete se snažit. Jsou to jen 3mesice. Teď se jen zbytečně udrzujes ve stresu který je horší než cokoli jiného. Fakt vím co píšu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
23.4.18 09:01
@gabčulajda píše:
@lachtanice86 holky prosím, neřešte češtinu, já také dělám chyby, ale o to tady přece nejde, někdo vás žádá o radu a pochopení a vy…,myslím, že si to ta paní nezaslouží, po tom všem, čím si prošla :(Příspěvek upraven 22.04.18 v 22:21

Nedá se to číst, člověk by poradit rád, ale ono to moc nejde…
Ano, je to strašná situace, ale

1. nemocenská není od toho, aby se dávala někomu, kdo tahá bedny, na to jsou tu jiné nástroje, takže doktor za to nemůže. Průkazka se běžně vystavuje až někdy kolem 10 TT, potvrzení pro zaměstnavatele by jí snad vystavil, kdyby o něj požádala s tím, že dělá takhle těžkou práci.

2. proč pracuje u takového člověka? Zvlášť v dnešní době? Tohle by si na mě někdo zkusil jednou :zed:

Takže dala bych výpověď, dneska a zvlášť v momentální roční době najde práci hned, takže o mateřskou bych se nebála. Nicméně ani mateřská by mi nestála za to, abych po sobě nechala takhle šlapat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
20767
23.4.18 09:03
@lachtanice86 píše:
Rikam ti dej výpověď, zůstávat na dpn když ti nic není je blbost. Navíc i ten doktor si to musí nějak zdůvodnit že tě nechává doma. Najdi si jinou práci, vyčkejte na zkušebku a začnete se snažit. Jsou to jen 3mesice. Teď se jen zbytečně udrzujes ve stresu který je horší než cokoli jiného. Fakt vím co píšu

Hlavně by si měla uvědomit, že pokud zůstane na nemocenské, tak na ní může být max rok, takže pokud na ní chce i v těhotenství (což se může povést třeba za čtvrt roku), tak je to celkem blbý… pokud by se teda našel nějaký bláznivý doktor, který by jí na neschopence nechával, když jí nic není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2621
23.4.18 09:07

Dát výpověď, najít si jinou práci. Ale tak jako tak, ze stresu se nepotrácí. Pokud je to již po druhé, tak bych požádala doktora o nějaké vyšetření.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16694
23.4.18 09:13

Anonymní, dej výpověď. Jsi ve stresu, akorát si vyvoláváš psychosomatické potíže (dušnost…), stojí ti to za to? Ničit si takto zdraví? Najdi si jinou (jakoukoliv) práci. Každá jiná bude jistě lepší, než toto. A až se hodíš trošku do klidu, zvážila bych možnost udělat si řidičák. Budeš pak více nezávislá a bude se ti to s prckem rozhodně hodit. Vím o čem mluvím, já si řidičák dělala až po dvou dětech, kdy mladší byl rok a půl :lol:. Bála jsem se řídit a jak jsem teď šťastná, že jsem mobilní a dopravím se kamkoliv, kam potřebuji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
35791
23.4.18 09:30
@gabčulajda píše:
@pikola to nemyslíš vážně, viď, trochu empatie by neškodilo 8o

Empatie? Protože je po potratu, tak má jako nějaké výhody? Já jsem po třech, takže jsem jako málo empatická, ale umím ještě stále zapojit mozek :nevim: prostě si cením svůj čas na to, abych po někom luštila co tím myslel, když ona může svůj čas ušetřit a neopraví to, proč já bych si ten svůj měla plácat

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8382
23.4.18 19:06

@pikola je mi líto těch tvých potratů, ale o to víc by jsi měla tu paní chápat a ne kritizovat její nedostatky v češtině :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
ludmilaadamkova
27.4.18 10:49

Jina prace - zamestnavatel pripadne nemusi vedet pri zkusebni dobe, ze jsi tehotna. Nemas povinnost mu to rikat.

Kazdopadne potrat mohl byt i z jinych duvodu nez je stres. Preju hodne stesti.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Prázdná náruč, deníčky na eMiminu

Tolik naděje a zůstal jen smutek?

Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.

Poradna gynekologa

Ikona - Jiří Škultéty

MUDr. Jiří Škultéty