Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
S tím dalším snažením to záleží i na tobě, jak se budeš cítit. Pokud bude vše v pořádku, můžeš začít klidně hned po tom „šestinedělí“. Mně to tak i řekl doktor v nemocnici. Možná ti však budou ještě dělat nějaká vyšetření - odběry, apod. Zvlášť, když jsem si teď přečetla, že tě to již potkalo 2× ![]()
Ještě jednou moc držím palečky. Kontryhel je opravdu malý zázrak a hlavně ty věř tomu, že miminko určitě jednou bude ![]()
Nerine píše:
S tím dalším snažením to záleží i na tobě, jak se budeš cítit. Pokud bude vše v pořádku, můžeš začít klidně hned po tom „šestinedělí“. Mně to tak i řekl doktor v nemocnici. Možná ti však budou ještě dělat nějaká vyšetření - odběry, apod. Zvlášť, když jsem si teď přečetla, že tě to již potkalo 2×
Ještě jednou moc držím palečky. Kontryhel je opravdu malý zázrak a hlavně ty věř tomu, že miminko určitě jednou bude
Věřím a prostě to nevzdám, dokud nebudu mít mrňouska v náručí. Naštěstí ta první kyretáž byla v 4/2010 z jiného důvodu - po depo proveře mi nadměrně narůstala sliznice, bohužel po kyretáži mi nechtěla dorůstat vůbec, ak mi nový dr. v 09/2010 nasadíl utrogestan a 10-12/2010 jsem valila ten kontryhel a v 12/2010 se zadařilo, ale ![]()
Věřím, že příště to vyjde a moc mi pomáhá vaše podpora
![]()
Sad vyjde to, zvlášť když máš takový přístup
každý dr. ti dneska řekne něco jiného, takže si myslím, že záleží na tobě a na tvém těle až bude znovu připraveno
přeju ať je to co nejdříve ![]()
šóšannáh píše:
Sad vyjde to, zvlášť když máš takový přístupkaždý dr. ti dneska řekne něco jiného, takže si myslím, že záleží na tobě a na tvém těle až bude znovu připraveno
přeju ať je to co nejdříve
Moc děkuji za podporu ![]()
Ahoj Sad, mam stejnou smutnou zkusenost jako ty, ale ver, ze se brzy zadari!
Ja pila kontryhel az od prvni menstruace, cetla jsem v nejake bylinkarske knizce, ze mesicky oddaluje a na ty prvni jsem nechtela dlouho cekat.
Od prvni menstruce jsem ho pila do ovulace (nema se pit dele, pokud bys nahodou otehotnela, tak v brzkem tehu muze zpusobit potrat, tak jsem to cetla) a od ovulace do dalsich mesicku jsem pila malinik (ten je na kvalitni posevni hlen, aby v nem spermici dobre pluli)
Kazdeho caje jsem pila tak litr denne, pul dopo a pul odpo. Jak pisou holky, tepleho.
Drzim palce, at se brzy zadari!
Nam se to povedlo necekane po dvou cyklech, dr.doporucovala pockat 3 menstruace, no a vysledek vidis na mem metriku, zatim je vse v poradku, tuk tuk tuk a termin porodu mi vychazi temer da den presne, kdy jsem byla loni na kyretazi.
Ohledne ovulace, ja si teplotu nemerila, zeptala jsem se dr, ta udelala utz a rekla cca za dva dny ji budete mit, koupila jsem si v lekarne ovu test, abych mela jistotu.
Preji hodne stesti, at se brzy fit a zadari se co nevidet! Pa
Iveta84 píše:
Ja pila kontryhel az od prvni menstruace, cetla jsem v nejake bylinkarske knizce, ze mesicky oddaluje a na ty prvni jsem nechtela dlouho cekat.
Od prvni menstruce jsem ho pila do ovulace (nema se pit dele, pokud bys nahodou otehotnela, tak v brzkem tehu muze zpusobit potrat, tak jsem to cetla) a od ovulace do dalsich mesicku jsem pila malinik (ten je na kvalitni posevni hlen, aby v nem spermici dobre pluli)
Kazdeho caje jsem pila tak litr denne, pul dopo a pul odpo. Jak pisou holky, tepleho.
Nam se to povedlo necekane po dvou cyklech, dr.doporucovala pockat 3 menstruace, no a vysledek vidis na mem metriku, zatim je vse v poradku, tuk tuk tuk a termin porodu mi vychazi temer da den presne, kdy jsem byla loni na kyretazi.
Ohledne ovulace, ja si teplotu nemerila, zeptala jsem se dr, ta udelala utz a rekla cca za dva dny ji budete mit, koupila jsem si v lekarne ovu test, abych mela jistotu.
Preji hodne stesti, at se brzy fit a zadari se co nevidet! Pa
Ahojky, děkuji za rady a podporu. S ovulkou naštěstí problém nemívám, mám vždy ten bílkový hlen, tak ji bezpečně poznám, i dle délky cyklu se
obden celé plodné dny, tak doufám, že se opravdu brzy zadaří. Četla jsem tady včera, že prý nastává ovulace už po kyretáži ten první měsíc, tak jsem si říkala, že až ji budu mít - poznám dle hlenu,kontryhel přestanu pít a počkám na menzes. Ještě si koupím ten maliník. Děkuji
sad 1 píše:Iveta84 píše:Ahojky, děkuji za rady a podporu. S ovulkou naštěstí problém nemívám, mám vždy ten bílkový hlen, tak ji bezpečně poznám, i dle délky cyklu se
Preji hodne stesti, at se brzy fit a zadari se co nevidet! Paobden celé plodné dny, tak doufám, že se opravdu brzy zadaří. Četla jsem tady včera, že prý nastává ovulace už po kyretáži ten první měsíc, tak jsem si říkala, že až ji budu mít - poznám dle hlenu,kontryhel přestanu pít a počkám na menzes. Ještě si koupím ten maliník. Děkuji
Nemas vubec zas, drzim palce a preji hodne stesti!
Holky, jaký máte ten kontyhelový čaj… mě dali v lékárně jen nějakou směsku, přímo kontyhelový neměli… a ten maliník je taky čaj?
Já si sbírám sama a když dojde kupuju buď od Lerosu nebo Grešíka.
http://www.seznamzbozi.cz/?…
takhle vypadají
Maliník je taky čaj, ale nepůsobí na otěhotnění ani na lehčí porod.
Angie-shy píše:
Holky, jaký máte ten kontyhelový čaj… mě dali v lékárně jen nějakou směsku, přímo kontyhelový neměli… a ten maliník je taky čaj?
Angie já měla sypaný čaj kontryhelová nať, koupený buď v lékárně, nebo ze spec. obchůdku s bylinkami a čaji. Také jsem měla vlastnoručně nasbíraný a usušený. Doporučuji ti raději sypaný čaj než pytlíkový.
A maliník, opět nejlépe sypaný, se pije až před porodem, k lepšímu uvolnění a otevírání porodních cest. Mně hodně pomohl.
S přítelem jsme se snažili 2a půl roku o mimi nakonec to vyšlo,ale v 6tt jsem potratila,byla na revizi před 3dny kontryhel piji už druhý den a cítím se lépe myslím,že pokud ti dělá dobře tak neváhej a s chutí do toho:-)o mimi se už bojím pokoušet nechtěla bych opět znova prožít tu bezmocnost,strach a bolest. Všechny co jdou do doto opět velice obdivuji a smekám před Vámi
Já jsem byla na revizi 8+0. Teď jsem 5 dní po a koupila jsem si ten kontryhelový čaj…tak nevim, někdo doporučuje pít ho po revizi, někdo né. Achjo
Myslela jsem, že pomáhá narůst sliznici a ta je pro mě momentálně směrodatná…jestli bude MS za 28 nebo za 38 dní…je asi důležitější, aby byla sliznice narostlá, ne?
Jinak všem po revizi přeju brzo lepší myšlenky a taky bezproblémové těhotenství a zdravé miminko.
Já jsem byla na revizi 16.1.2012, potom jsem pila kontryhelový čaj do té doby než mi došla krabička
a začala jsem užívat kyselinu listovou, abych se připravila na další těhotenství - až přijde druhá MS, začneme se opět snažit. Anonymnko, tobě taky přeju lepší myšlenky a neboj za čas bude líp! ![]()
Děkuju.
A dál už kontryhel nepiješ? Myslíš, že už je sliznice ok?
Už ho nepiju, 32. den po revizi jsem dostala MS a holky na ostatních diskuzích psaly, že když dostaneš MS, je to známka toho, že tělo už se srovnalo. Ale někdo ho pije i dál, ale já už ne. Kdybys chtěla, můžeš za námi přijít na diskuzi Revize prosinec 2011/leden 2012 (nebo tak nějak se to jmenuje). Mně moc pomohlo se z toho vypsat, protože mě ani ve snu nenapadlo, kolik holek si projde zamlklým těhu.
Tolik naděje a zůstal jen smutek?
Sdílejte své pocity, vypište se z trápení nebo načerpejte útěchu v deníčkách s podobnou zkušeností.